|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
9.4.2013 23:58:20   
bebuv4eto
zdravo devojki kako ste...prvo cestitki do novite bebinja :) do marija i simona da se zdravi i zivi i golemi da rastat user posted image
a jas koga sum vo prasajne definitivno akko se da se svrtilo protiv mene znaci pogolem maler nema da se najdi, bev minatiot ponedelnik do sk na klinika po endokrinologija i vednas me zadrzaja lezev do petokot, vednas me stavija na terapija insulin zatoa sto na gladno sekerot mi bese 7 a vkaat deka za trudnica od 5 ne smee da e poveke mnogu bea strogi vo prasajne seker, bebeto veke e skoro 3 nedeli pogolemo od normalata i toa rekoa deka e od sekerot, dodeka eden doktor sto me pregleda na gak tanturovski mile mislam se vikase toj pak onaka mnogu labavo mi veli ne be ne e od sekerot verojtno takvo si e napredno si rasti pogolemo i ne e nisto strasno,a vamu mojava maticna duri i planira da mi zakazuva carski vo sk na gak vo 37 najkasno 38 gn zatoa sto spored nejze nema da smee da se nosi poveke samo radi sekerot saka uste narednacva nedela da mi stavat inekcija za zreenje na belite drobovi znaci sega sum 34 taa saka vo 35 nedela da ja primam inekcijava i neznam sto da pravam zato so ovaj dr tanturovski mi rece sosem sprotivno deka diabetot ne bil pricina za predvremen carski i deka nema potreba duri ni od carski ako se e vo red do kraj....i plus i hormonot tsh od tiroidnava zlezda mi e pokacen a t4 na dolna granica pa mi prepisaja jod i plus nekakvi tableti eutiroks pa sega i niv gi primam pokraj 4 pati dnevno inslulin :( i naj strasno uste nesto sto mi se sluci i toa deneska koga pojdov da si zemam rezultat od pap testot izleze i infekcija so hpv znaci veruvajte cel svet mi se srusi neznam sto ke bese ova maler od mene, lani isto pravev pap nemase nisto, sega za vreme na bremenosva izleze se ama bas se a jas duri ni odnosi nemam so mm znaci od koga doznav deka sum bremena se plasam i nemame nisto a od kaj se zalepile infekciive stvarno neznam user posted image sega samo si placam i eden den rajat nemam i naj mi e zal za bebencevo so olku go istrujav od hemikalii od apcinja vaginaleti antibiotici i sto uste ne user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1376
10.4.2013 0:34:45   
almaskopje
bebuv4eto nemoj da se sekiras vo bremenost normalno e nesto da se pojavi pa zivo sustestvo raste vo tebe,ne misli na toa deka si maler ne si samo ti so problemi sekoja trudnica ima nekakov problem,jas cela bremenost imav infekcii sekoja nedela odev da me cistat,i seuste imam tece kako gnoj(izvinete na izrazot)imav i krvarenja eve stignav i do 39+5.na nekolku pati mi bese pogolemo za dve nedeli.Ne brzaj za predvremeno poroduvanje konsultirajse so poveke doktori ako mora togas vred a samo maticnata ako ti go vika toa ne brzaj.Opustise malku.pozz

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 1377
10.4.2013 11:51:43   
profesorica
Здраво мамички, еве сум јас 37 недела и 6 дена, чекам да се породам, многу имам претерано ужасни киселини, ништо не ми помага, бебето ми е карлично поставено па и тоа ме секира...во 36та недела беше 2,6 кг сега деновиве треба да одам на контрола па ке видиме колку е

пошто со првата бременост се породив во 38 недела и не правев цтг претходно, само откако ми пукна водењакот, на колку време треба да се прави? јас правев пред 2 денаuser posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот almaskopje)
Непосредна врска до пораките: 1378
10.4.2013 12:06:45   
princessa
vo mkd e poinaku so CTGto znaci. Neznam ama jas vo Germanija pocnav so 30ta nedela vo prvata bremenost i ponataka na sekoi dve nedeli pravev CTG. I sega vo vtorata bremenost prviot CTG mi e za 3 nedeli t.e vo 30ta gestaciska nedela. Inace kilazata na bebceto e dobra za so 36nedeli e super.Ajde so lesno neka ti e, uste malce imas.
A kako ke ti bide poroduvanjeto, bebceto ako e karlicno ke odis na carski ili ke cekate da se prevrti so nekoi vezbi.

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 1379
10.4.2013 17:19:20   
Simona_k
Devojki fala za cestitkite ve pozdravuvame so Teodor,zlatno bebe e,si cickame,nankame,rasteme...
Bebuvceto mislam deka ne treba da se grizis dodeka lezev na ginekologija se porodija dve zeni so sekker bebinjata im bea normalna tezina,pravi,zdravi,samo imaa poveke plodova voda ne slusnav nisto strasno za sekerot
Profesorica js so prvoto ctg ppravev 37 polna nedela I 38 polna pa resivme carski vo 39
A sega mi rekoa da napravam 38 polna ama jas od strav ne sakav da se javam za ctg I koga napraviv 38+2 rekov ok denes ke se javam za ovaa nedela ama ne stignav bas toj den mi pukna vodenjakot I sega se mislam dali polesno ke pominev ako otidov porano za dva dena ili uste dva + ke lezev pa ke se mmrdnev
Bez grizi devojki I jas kako Alma so prvoto pa polesno pominav a ovoj pat uredna bremenost a potezok poragajj
Ajde ve guskam so lesno

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 10.4.2013 17:21:13 >

Непосредна врска до пораките: 1380
10.4.2013 23:19:59   
anailisav
bebuv4e ne grizi se za inekcijata za zreenje na belite drobovi i jas primiv nekade vo 32 nedela toa e za sekoja sigurnost na beb4eto ako ne daj boze se rodi porano da moze polesno da dise i zaradi imunost od infekcii.

mene sega me interesira dali na nekoja od vas i se ima sluceno da na pregled od prva ne i se konstatiralo uredna srceva akcija kaj plodot,bidejki bebceto mrdnalo.mene na poslednite 2 pregleda taka mi rekoa prv pat koga go slusavme doktorot mi vika mrdna li bebceto vikam da vtoriot pat koga slusavme veli e sega e vo red,taka i na dvata pregledi bese moravme po dvapati da preslusuvame za da mi kazat deka e vo red.
mozebi e toa normalno no jas sepak nekako ne mozam da se smiram mi treba i vas odgovor i mislenje pa koj znae nesto neka pise.inaku sega sum vo 36 nedela

ve guskam site user posted image i user posted image

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 1381
11.4.2013 15:41:40   
princessa
user posted image user posted image ajde vi prakam pozitivna energija na site user posted image , se ke pomine vo najdobar red a koga ke gi vidite vasite bebcinja veruajte deka na se ke zaboravite. Taka e so bremenosta, ili ke imas lesna i uredna bremenost a poroduvanjeto tesko ili pak ke se istrpat razni maki vo bremenosta a poroduvanjeto pesna. Samo so bozji sili se ke ispadne kako sto treba. So maka se doaga do posakuvanoto. I jas vo prvata bremenost imav teskotii za poroduvanjeto pa da ne se ni potsetuvam ama na se se zaboravalo, veruvajte koga ke gi vidite tie mali racinja, ke se prasate kako sme ziveele bez nego do segauser posted image , ke ve stopi toa cuvstvo.user posted image

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1382
11.4.2013 18:44:16   
profesorica
Дечки само што се вратив од преглед кај матичната 38 недела сум карлично сеуште.Ми вика:НЕМА ДА СЕ СВРТИ БЕБЕВО 3400 е големко е така што ке треба да си размислиш за директно на царски да одиш за да не те малтретираат....ајас сум тоталка против царски...се надевав многу дека ке се сврти ама ете....и сега нит сум решена дали сакам директно на царски нит сум решена дали да одам на отварање па карлично раѓање кај што ке искача прво газето...а со првото се отварав 30 саати, јез да сега може нема да се отварам толку споро може ке биде песна ама од кај да знам...ФАКТ Е ДЕКА може да се излмалтретирам ептен...user posted image

и што ќе ми е што ми кажуваат манекенка само стомак имаш кога којзнае што ке испадне user posted image user posted image

и на крај матичната ми вика :крајот го краси делото...да ама моево дело којзнае ?????user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1383
11.4.2013 18:48:15   
profesorica
И уште нешто ме изнервира матичната: ја прашував е како се раѓа карлично демек како искача, дали треба повеќе напон, дали повеќе треба да сум отворена...и ми вика: не се оптоварувај тоа е цела наука...акушерство си знаат они...

КАКО ДА НЕ СЕ ЗАМАРАМ КОГА Е ВО МЕНЕ И ТРЕБА НЕКАКО ДА ИЗЛЕЗЕ...нормално дека ке се плашам...него работава е што она не се замара со акушерство бидејки нејзе задача и е да го доведе бебето до најмалце 36 та недела и толку баш и е гајле за пороѓајот user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1384
11.4.2013 20:45:11   
anailisav
user posted image ima li nekoja da mi odgovori na moevo prasanje od pogore?
ke vi bidam epten blagodarna,barem malku ke me smirite.
pozdrav4e i so lesno neka ni e na site

Непосредна врска до пораките: 1385
12.4.2013 9:55:23   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica

Дечки само што се вратив од преглед кај матичната 38 недела сум карлично сеуште.Ми вика:НЕМА ДА СЕ СВРТИ БЕБЕВО 3400 е големко е така што ке треба да си размислиш за директно на царски да одиш за да не те малтретираат....ајас сум тоталка против царски...се надевав многу дека ке се сврти ама ете....и сега нит сум решена дали сакам директно на царски нит сум решена дали да одам на отварање па карлично раѓање кај што ке искача прво газето...а со првото се отварав 30 саати, јез да сега може нема да се отварам толку споро може ке биде песна ама од кај да знам...ФАКТ Е ДЕКА може да се излмалтретирам ептен...user posted image

и што ќе ми е што ми кажуваат манекенка само стомак имаш кога којзнае што ке испадне user posted image user posted image

и на крај матичната ми вика :крајот го краси делото...да ама моево дело којзнае ?????user posted image user posted image user posted image

Profesorice, zakazi si direkt carski i ic ne se sekiraj. Carskiot rez ne e kojznae sto bauk, so spinalna anestezija kje si vidis i bebe i se kako treba.
Obid da se ragja bebe karlicno spored mene e non sens. Takva avantura so tolku rizici jas ne bi igrala.
So lesno i so srekja user posted image

Непосредна врска до пораките: 1386
12.4.2013 12:14:18   
angelce83
Lele profesorica i jas koga sega na pregled i mene mi kazaa deka e karlicno svrteno, no jas sum sega 29nedela vekje polna i vlagam vo 30..nekako se nataziv malku i doktorot mi vika ne se sekiraj imas uste vreme do kraj(neznam dali i kaj mene kje se svrti) a i jas sum prvorotka i isplasena sum epten. On mi vika ne e bas preporaclivo so prvo bebe da ides prirodno ako e karlicno svrteno, kje treba carski a i jas neskam carski i on mi se cudi mi vika retko da slusnam denes nekoja da nesaka carski, ama eve jas nesakamuser posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1387
12.4.2013 12:59:24   
lokic
e devojki mene cela bremenost mi bese karlicno svrteno bebeto i vo 36 nedela zakazav carski za vo 38 polna nedela, no koga otidov na posleden pregled vo 37-ma doktorot mi veli nisto od carski bebeto se svrtelo a tesko e 3500 gr. traka da ne brzajte so odluka za carski i mene mi vikase maticniot nema sansi da se svrti pa ete vo posleden moment se zavrte. inaku imam mnogu jaki bolki vo karlica nemozam da se dvizam voopsto ni da stana od krevet neznam sto da pravam nekoi mi vikat deka bebe natiska so glava pa zatoa boli. pozdrav i so lesno

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 1388
12.4.2013 13:26:58   
princessa
jas ne bi se nafatila da go rodam deteto priridno ako e karlicno postaveno. Edna prijatelka tolku zapna da rodi takvo dete i toa vo Berlin kaj sto vo takva ogromna klinika ima strucnjaci. I znaete sto se sluci, taa edvaj prezivea od bolki a bebeto se rodi so povredeni i iscaseni nozinja i kolkovi pa morase slednite 8 meseci da nosi nekoi aparati, spravi. Sega deteto e dobro i se kako sto treba no zamislete kakvi traumi se toa i kakvi maki. Kolku i da sum protiv carski ne bi rizikuvala so zivot za da se porodam prirodno. Toa e moe mislenje barem.

< Поракaта ја уредил princessa -- 12.4.2013 13:27:39 >

(Одговор на членот lokic)
Непосредна врска до пораките: 1389
13.4.2013 12:56:49   
marija/
Ви благодарам многу за честитките, Честитки до Simona и нејзиното сонценце Теодор, да расне голем и да слуша мама и тато, а на другите со лесно нека им е и нека не им е страв од породувањето, тоа брзо се заборава кога ќе си ја видиш душичката покрај тебе. Ве поздравуваме и бакнуваме јас и мојата принцеза Сара user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1390
13.4.2013 16:37:07   
dida
eve i jas da se priklucham vo 3-toto tromesecie. Neka ni e so lesno, pa sto pobrzo da ponine vremeto user posted image user posted image

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1391
13.4.2013 17:34:19   
Simona_k
Analislav za kakov pregled zboris ctg? Ako e toa vo red e a ako zboris za obicno eho neznam da ti odgovoram zosto nikogas ne go slusavme srceto na bebeto preku eho I podobro se nesto ne panicat
Ili nestrucni doktori ili nesaglam aparatura tragedija drzavava ,ama stom ti kazuva deka edobro,dobro e ti I samata sigurno slusas
Maco fala za cestitkite mnogu ubavo imence ste I dale na ubavicata ti kako si se oporavi sila imase,jas se custvuvam mnogu slabo mala rab me iscrpuva

(Одговор на членот dida)
Непосредна врска до пораките: 1392
13.4.2013 17:35:03   
Simona_k
Alma kaj ni e?

Непосредна врска до пораките: 1393
13.4.2013 22:12:05   
Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica

Profesorice, zakazi si direkt carski i ic ne se sekiraj. Carskiot rez ne e kojznae sto bauk, so spinalna anestezija kje si vidis i bebe i se kako treba.
Obid da se ragja bebe karlicno spored mene e non sens. Takva avantura so tolku rizici jas ne bi igrala.
So lesno i so srekja user posted image

Се согласувам со dostickage дека е преголем ризик да се раѓа карлично поставено бебе природно. Јас без размислување би одела на царски. Јас супер поминав на царскиот, со спинална, бебето одма си го видов, се траеше може 20 мин. Еден ден не смее да се станува, откако ќе поминат 24 часа од пораѓајот те стануваат и почнуваш да се движиш. Малце е болно на почетокот, ама не е нешто неиздржливо.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1394
14.4.2013 16:50:56   
marija/
Simonce еве се опоравувам ама веќе ми е многу подобро после десет дена, еве денеска за прв пат сама си го избањав и бебенцето инаку мајка ми го бањаше, значи многу подобро се чувствувам, само имам еден голем проблем Сара не ми качува на килажа а цело време ја дојам и не знам што да правам а редовно на контроли одиме ама како и да е се трудам колку можам повеќе да и давам да цица, затоа не се секирај ќе се опоравиш и ќе си ја вратиш силата и јас не можев да седнам цело време лежев тешко ми беше да се движам ама се е пролазно се поминува user posted image user posted image user posted image user posted image Поздрав user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1395
14.4.2013 21:04:46   
Simona_k

ИЗВОРНА ПОРАКА: Simona_k

Ke si kaci rano e ima vreme ne se nerviraj...

Непосредна врска до пораките: 1396
15.4.2013 8:32:55   
*devojce*
DOBRO UTRO user posted image
Ajde i jas da se prijavam ovde veke sum 27,4 nedela.Odvreme na vreme me faka tolku jaka bolka od desna strana sto nemozam da se pomrdnam od krevet.Mi pomaga casa voda i legnuvanje na leva strana kako sto procitav na internet.Dali nekoj od vas imala vakvi bolku ili kontrakcii kako da gi narecam neznam posovetuvajte me sto da pravam?Narednata nedela treba da odam na kontrola kaj maticnata najverojatno samo na eho ke me gleda.Koe e sledno ispituvanje ili nema poveke milam na onie priska 1,4d....

Непосредна врска до пораките: 1397
15.4.2013 10:24:54   
deluxe
da i jas imav takvi bolki ,i doktorkata mi prepisa MAGNESIUM DIREKT , mozes da si pies magnezium ,toa pomaga

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1398
15.4.2013 14:47:42   
almaskopje
Dragi prijatelki da vi se pofalam deka se porodiv na 12.04,na svet donesov prekrasno kerkice.mnogu lesno pominav a tolku se plasev.Na site vi posakuvam lesno poroduvanje.pozz

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1399
16.4.2013 10:31:13   
temjanuska2
Cestitki do Alma,zdravi i zivi da bidete i dvete user posted image
Jas vcera bev na pregled i bebusot e karlicno seuste user posted image rano e 30 ned sum ama nekako mrzlivko e user posted image kojznae dali ke se svrte.Inaku e bucko barem taka go vika maticnata 1588g e user posted image

Непосредна врска до пораките: 1400
Страница:   <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali rodendenskata torta na vaset_o dete ja izbirate vie ili vaset_o dete?

Nie (33%)

Deteto (67%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!