Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.4.2013 16:42:46
temjanuska2
Simona znam deka ima vreme,deka e rano ama iskreno jas se veke pomiriv i da e karlicno deka ke odam na carski,si ja pogotviv psihata Sega ostavam na gospod kako treba da bide ke bide,samo zdravi i zivi da sme
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.4.2013 8:35:25
angelce83
Prvo cestitki na site novi mamicki za nivnite bebuski , so srekja na site i uzivajte si so vasite bebinja. Jas sakam da ve prasam, sega sum 30nedela i sega za sega se e ok, no mene nesto sto me zagrizuva se grcevite vo nozete sto gi imam navecer.Znam deka toa e normalno vo tretoto tromesecie i mu spomnav i na maticniot no mi rece zimaj magnezium-no jas sekako si pijam magnezium od pocetok po 2x1 no pak imam grcevi. Vo red e da imam, no jas imam mnogu cesto preku vecer Dali e toa normalno???
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.4.2013 10:22:10
Simona_k
Angelce jas osven magnezium piev I kisela voda taa ima priroden magnezium mi pomagase I so niskiot pritisok,a soja isto ima magnezium onaa pecena za grickanje ne e losa,korist se sto mozes da podneses
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.4.2013 16:20:10
bebuv4eto
almaskopje cestitkiii!!! da e zdravo i zivo bebenceto i mnogu da ve raduva inace jas neli vi kazuvav deka mojata maticna sakase da mi stava inekcija za zreenje na belite drobovi ovaa nedela ama se konslultirav i so uste eden dr i toj mi vika nikako taa inekcija uste poveke ke ti go pokaci sekerot i utre ke odam kaj nego na razgovor da vidam sto ke me sovetuva pa ke vi pisam kako sum pominala... pozz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.4.2013 19:50:51
arh_diz
Cestitki za site novi bebinja Na forumov imame posebna tema kade moze da se otvori tema za sekoja trudnica koja se porodila http://www.ringeraja.mk/forum/forumid_223/tt.htm. Da go ostavime ovoj del da pisuvaat majki koi se bremeni i da naogaat resenie za svoite problemi
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.4.2013 14:22:03
slavicav
Eve i jas da vi se pridruzam tuka vtoro tromesechie go pominav samo bolna i so antibiotici,se nadevam deka ova ke bide poubavo.Ushte ne sum ozdravena .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.4.2013 14:32:25
princessa
ajde slavicav stom do tuka sme isterale ke doterame nekako do juli.Se ke istrpime za da si gi vidime zivi i zdravi . Pozdrav i ke se druzime slednite 2-3 meseci.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.4.2013 22:57:02
slavicav
Mora da izdrzime samo za se plasham mnogu mi dojde ovoj period,mnogu nastinki i nikako da se resham od niv shto se ne probav ama toa e ajde ke pomine.Ke se druzime,ke se bodrime
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.4.2013 13:22:50
princessa
zatoa sme tuka, barem mozeme ako ne drugo pozitivna energija i misli da si isprakame. Slavicav ti koja nedela ja teras? jas eve za dva dena polnam 28nedeli, koga ke mi tekne kraj nema
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.4.2013 8:58:40
*devojce*
Zdravo mamicki,jas od denes sum 29ta nedela.Vo ponedelnikot bev na kontrola i lelel dusice kakvo stanalo go gledavme na eho kako se prozeva.trepka,kreva vegi hahahhaha dusa a i da vi kazam iskreno zalicelo na covece sega e ubavo bebe nelici veke na VONZEMJANIN kako sto mi licese minatiot pat.Dusicka mnogu bese sladok.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.4.2013 12:36:54
princessa
zdravo na site trudnici vo ova tromesecje. Nesto nema novi bebenca ili nemaat vreme mamickite da pisat. Eve i jas sum vo 29ta nedela, pregled imam so polna 31va nedela ama ima uste polno do togas. Sega edninstveno sum preokupirana so rodendenot na kerka mi, pa mora da se organizira, i onaka e na 1vi maj pa i jas edvaj cekam da dojde . Beter nejze sum . Inace sum dobra, bebeto e dosta aktvino, sutira na site strani
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.4.2013 14:36:54
Nate76
Primate li drustvo vo vaseto tromesecie eve i jas da se prijavam ovde i i da vi kazam deka sum vlezena vo 27 nedela i otsega ke ve druzam ovde Pozdrav do site trudnicki
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.4.2013 19:56:20
bebuv4eto
zdravo mamicki kako ste jas stignav 36 +2 dena i pres nekoj den koga bev na eho maticnava mi kaza deka bebusot e veke 3700 i deka ke mora da bidam so carski i toa mi dade upat do sk na gak za narednava needela pa jas zatoa denovive gi sreduvav dok za na rab vrabotuvav zamena i mnogu trcanja imav i se spremam sega i ponedelnik zdravje gospod idam za sk i treba da odam vo rizicna bremenost nekoi posebni ambulanti bile posto imam diabet i me vodat taka i da sum gu barala dr marijan stojoski ili dr goran dimitrov pojma nemam koi se ama tie mi gu preporaca maticnata , a jas koj ke najdam i koj ke me primi samo gospod znae oti sk nemam ni rodnini ni prijateli i odam taka i ako ginekolozive skopski mislat kako i mojata maticna deka ke mora da se pravi carski togas drugata nedela ke si go gusnam bebuvceto moe ;)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.4.2013 16:44:28
Simona_k
Bebuvceto masala bebuvceto 3700 tumpurce I poubavo ke si pomines bez vrski,fini se doktorite I ljubezni Jas imav vrska kako za belja ne bese tie dva dena na rabota I go papav,si pominal po redot kako I site drugi Go papav vo smisla gledaj kolku I urgiraat za dzabe,mnogu babi kilavo bebe...i.t.n duri nezgodno mi bese,koga mojata ne mi bese na smena za dzabe... Bitno zdravi zivi,i jas bev so carski eve 23 dena pominaa super sme Aj so lesno,zdravi zivi pa da ne izvestis,super I ti ke se guskas uste malku Ke se olesnis ufff kolku dobro cuvstvo
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 30.4.2013 11:36:48
Sajna
Zdravo milii moi eve da se pofalam i jas vlegov vo 27 nedela i se nadevam na ubavo druzenje ovde :) odma da ve prasam nesto kaj mene 2-3 dena bebeto ne go osekam ama posle ke se pojavi i taka non stop treba li da panicam ili normalno e toa ?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.5.2013 13:49:56
princessa
sanja ne se zamaraj, taka bese i kaj mene vo prvata bremenost, mnogu mirno bebence bese vo stomakot ama zatoa sega e zverka . Inaku mi stignaa rez. od skrien seker i nemam fala bogu samo hemoglobinot mi e nizok pa mora da zemam terapija. Eve nekako terame, 30ta nedela sum, za 10dena imam zakazano pregled. Kako se ostanatite trudnici, nesto slabo pisuvaat.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.5.2013 11:17:19
mum2beagain
eve konecno i jas da vi se pridruzam vo 3-to trimesecje;-) denes mi e 25 den na strogo muruvanje, treba da go prelezam cel maj i juni dodeka da vlezan vo 9-ti. se nadevam da dolga druzba so vas. sreken praznik na site idni i segasni mamicki.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.5.2013 20:51:04
Sajna
Sreken praznik na site... imam edno prasanje do vas.. 27 nedela sum i imam celo vreme iscedok kako vodicka milion dnevni uloski koristam dali vi se slucuva i na vas nekoe iskustvo slicno//??
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.5.2013 21:38:12
mum2beagain
sanja,mene toa mi se slucuva id 13 nedela. prvo panicev deka e plodova voda pa koga i i da idev na kontrola nemase nisto. ako nema cudna boja i miris, enjoy normalno e vo bremenost
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.5.2013 8:40:44
angelce83
Trudnici jas vekje vlegov vo 33nedela i sega stanuva se potesko, barem koga stanuva szbor za spienjeto bebce uste e karlicno ne se svrtilo i na ovoj pregled sega pa kje cekame da vidime do sledniot..Sakav da ve prasam da mi kaze nekoj od iskustvo, ispituvav skrien sekjer no na privatno i mi napravija ednas na gladno i posle na 2casa i rezultatite bea na gladno ok, no posle 2casa bese 8,5 tocno na granica. I ginekologot vednas ova ne e dobro direktno na klinika(demek gledam deka ne si go ispituvala tamu i me ispanici) i otidov gore na klinika kaj Brankica Krstevska i ona mi vika deke e ok, no sepak treba da bidam na dieta.Mi dade tamu nekoi listi na jadenje sve sto treba da jadam...ve molam neka mi pise nekoj kolku e ova opasno so ogled na toa sto mi e prva bremenost i nemam bas iskustvo. A inaku ne sum ic popravena do sega 8kg, bebe si e so normalna tezina neznam dali ima prostor za panika
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.5.2013 13:38:10
mum2beagain
momentalno sum 27 nedela. Na kontrolata pred 2 dena mi rekoa dolzina na cerviks 39 mm sto e super, ama omeknat i prooden za prst. Inaku veke cel mesec sum na strogo miruvanje bidejki imam veke rodeno pred vreme. Dali znae nekoj sto znaci proodna za prst, dali znaci deka sum otvorena