|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
25.3.2013 17:56:16   
almaskopje
Kaj mene nema nisto novo,osven mocanje na 5 minuti i kiselina ne custvuvam nesto drugo,taka e moze zatoa sto sum doma cel den i lezam,custvuvam i od onie kontrakcii steganje na stomakot
ama toa jas go custvuvam uste od vtoro tromesecie,taka da site tie stravovi sto gi pretrpev deka ke se porodam predvreme zaradi infekcijata,kontrakciite i slicno bile zaludni.Moja poraka do site trudnici e da se opustat vo bremenosta i da ostavat na boga,kako e sudeno da bide ke bide,jas imav kontrakcii cela bremenost,imav i krvarenja i infekcija cela bremenost me pregleduvase ginekologot vaginalno i me cistese so jod zaradi infekcijata i eve fala mu na boga doturkavme do 37+3.Sega samo so lesno da pominame site sto sme na red i najvazno zdravi i zivi bebinja da rodime i se ke bide ok.pozzz i backi do site user posted image

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1351
27.3.2013 1:08:02   
almaskopje
kade ste Simona,Marija i ostanatite sto ste pri kraj,pisete dali ima novo kaj nekoja od vas

(Одговор на членот almaskopje)
Непосредна врска до пораките: 1352
27.3.2013 10:56:03   
princessa
i jas toa mislam alma. Ama za marija uste od pred nekoj den mi se cini deka ke ne iizraduva so bebce. Kako i da e koga ispaga cepot nabrzo potoa za nekoj den e i poroduvanjeto. Kaj mene barem bese taka. Cepot mi padna na 30ti april sabajle a se porodiv na 1vi maj sabajle.user posted image user posted image . Daj boze da ne izraduvaat i marija i simona a i ti almauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1353
27.3.2013 15:20:37   
marija/
Тука сум мили мои трудници се уште не се породив си чекам јас, а на мојата бебушка и е добро во мене и не и се испаѓа, а инаку да Ви се пофалам вчера со бебушка заедно ја земавме свечено дипломата на факс, и таа изгледа сакала да присуствува на тој свечен чин, многу бев среќна user posted image user posted image user posted image user posted image Одвај чекам да ја земам во раце, која возбуда ја има во мене само да знаете оти 04.04. ми е термин а уште една недела има. Поздрав мили и со лесно нека ние сите и чекаме убави вести од сите user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1354
27.3.2013 15:54:07   
princessa
e bravo marijauser posted image , cestitki za diplomata. Prvo diploma pa bebceuser posted image . Ajde kako i da e ke bide, uste malku imas do kraj. E toj 4ti april i edna moja drugarka go imase toj termin pred 2 godini i si se porodi tocno na toj datum 04.04.user posted image .

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1355
28.3.2013 15:29:36   
marija/
Фала princesa user posted image user posted image одвај чекам да се породам user posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1356
28.3.2013 17:05:23   
bebuv4eto
eve i jas da se javam, kaj mene nikako da prestanat problemite od eden vo drug navleguvam prvo so bakterijata eve na brisot izleze pak pusta streptococcus enterococcus aman veke ...i sega pak ke bidam pod antibiotici ampicilin 5 dena ama i vaginaletki so ampicilin sto se pravele posebni i na kraj edna kanesten, pa treba denes da odam da si gi zemam i da pocnam terapija..vtora rabota krvniot pritisok se dvizi okolu 140 so 90 i moram da potpivnuvam metil dopa.... i treta rabota posto malku mi bea ovie dve imam i seker povisen, ednas mi stasa do 8,2 pa po nekoj den 6,9 pa posle pak merev 7,8 i vcera posledno 6,7 i spored maticnava zatoa bebcevo si raste pogolemo od normalno skoro za 2 nedeli e ponapred i vika vaka ako teras ke stasa do kaj 5 kg sekako i morame da prevzememe nesto i ponedelnik zdravje gospod idam do sk na klinika po endokrinologija da mi pravat ispituvanja nekolku dena i da vidat sto ke izleze so mene i moeto bebce

Непосредна врска до пораките: 1357
28.3.2013 23:41:05   
temjanuska2
Eve i jas da se pofalam,denes pravev test za skrien seker,i mnogu normalno nemam seker.Jas sto cel zivot sum so nizok seker i sto mi paga do 1 ,a vo bremenost mi e najveke 4,4 kako moze da imam seker user posted image user posted image user posted image ama ajde da isteram kef na maticnata oti se isplasi nekoj demek ke i rekol nesto.Bebuvce i moeto user posted image e za 2 nedeli ponapred so kilazata i zatoa me prati za skrien seker,i sto se zezam so majka mi denes da mu jade od gazeto maticnata moja na user posted image toj saka da si raste user posted image

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 1358
28.3.2013 23:42:59   
anailisav
bebuvce nemoj da se nerviras znaes deka nervozata najmnogu deluva na sekerot,napravi dopolnitelni ispituvanja i veruvaj deka ke se sredi rabotata,za bakterijata mozam da ti kazam da pies po edno vitamin c na den i po 1-2 cedeni limoni na den.kiselosa nema da i dozvoli na bakteriite da opstanat i se nadevam ke se oslobodis od nea,a za pritisokt ne se sekiraj,moja bliska rodnina celo vreme bese so takov pritisok i piese metil dopa pa si rodi prekrasna kerka,samo so carski rez,ama mislam carskiot i bese posto nemase dobieno bolki a plodova voda nemase ni kapka i morase itno da ja porodat.taka da ne se sekiraj so verba vo gospod,i bez nervozi se ke zavrsi dobro.

marija cestitki za diplomata,vo skoro i za beb4e da cestitame user posted image :*
pozdrav4e do site user posted image

Непосредна врска до пораките: 1359
29.3.2013 16:20:42   
bebuv4eto
Fala mnogu na site za poddrskata sto mi ja dadovte, se nadevam i jas deka se ke pomine vo najdobar red i si vetiv na samata sebesi deka poveke nema da se nerviram za nisto moram da mislam za maloto dusice i se ke se sredi. Jas sum sega 32 gn + 2 dena i vi posakuvam na site sto ste pri krajot mnogu sreka i so radost da si gi docekate user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1360
31.3.2013 16:36:11   
marija/
Рингерајки како сте, јас имам кафен исцедок од вчера и болки на секои 30 мин ама благи болки и стегање на стомакот тврд ми е како баскет е сега сакав да ве прашам не знам што да правам со овој кафениов исцедок ме загрижува не знам дали да одам во болница оти оној пат кога бев ме оставија па се изнагледав се и сешто и повеќе се испаничив, не знам што да правам user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1361
31.3.2013 20:35:48   
almaskopje
vo petokot koga bev na kontrola vo drzavna isto kako tebe dojde edna zena so kafen iscedok ja stavija na ctg i ja pustija doma,ama kaj sekogo e individualno toa,najdobro javise kaj maticnata,objasnii se,ako ne pa pricekaj da se zgolemat bolkite da bidat barem na 20 min i pojaki pa togas pojdi na lekar.pisi ako mozes

Непосредна врска до пораките: 1362
1.4.2013 20:20:46   
marija/
Синоќа имав крварење она убаво црвена боја и се испаничив и добив болки и отидов во болница и докторката што ме прегледуваше ми кажа дека тоа бил мукозниот чеп и дека не сум отворена се уште и ме пуштија да си дојдам дома а еве денеска бев на контрола кај матичната и ми правеа цтг и ми кажа дека се е во ред и со бебето и со плодовата вода, а ми останаа уште 3 дена до термин, од што ме фаќа страв и паника и сега ќе чекам да добијам појаки болки а инаку крварењто престана! Поздрав

Непосредна врска до пораките: 1363
1.4.2013 21:33:08   
katalina1

ИЗВОРНА ПОРАКА: almaskopje

kade ste Simona,Marija i ostanatite sto ste pri kraj,pisete dali ima novo kaj nekoja od vas

Eve sum i jas :) imame uste 10dena do termin,bolki nemame,na prvoto ctg ne pokaza kontrakcii,a utre sme na vtoroto.Edinstveno iscedokot mi e pojacan,menuvam gaki na 2-3 saatiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1364
1.4.2013 23:21:40   
almaskopje
jas osven bolki vo kicma ne custvuvam nisto drugo,pred dve nedeli edvaj se dvizev mislev vo sekoj moment ke se porodam no sega kako se blizi vremeto jas polesno se dvizam i mislam deka do kraj ke terame do 13 april mi e kraen termin.pozz i so lesno na site

(Одговор на членот katalina1)
Непосредна врска до пораките: 1365
2.4.2013 18:57:01   
ladyanity
zdravo Idni mamichki :) ajde i jas da vi se pridruzam :) jas sum veke 31 nedela i mnogu mi trpnat racete mi se zdravuvaat ,ne mozam i jas da vi opisam kako mi e :S dali nekoj go imal toj problem i dali e normalno? ovaa nedela pocnaa da mi otekuvaat i si vikam od toa da ne mi e :S aj ve molam pisete mi ako nekoj go ima ili go imal toj problem :) :* pozzzzz

Непосредна врска до пораките: 1366
3.4.2013 20:05:36   
anailisav
dobredojde ladyaniti za trpnenjeto na racete pij magnezium,najdobri se na natural wealth jas pijam od niv 2 na den,a za otokot ne znam kakov sovet da ti dadam,nemam takvo iskustvo,mozam samo da ti kazam sol da izbegnuvas kolku sto mozes konsultacija so doktor sekako.pozdrav
backi i guski za site user posted image

(Одговор на членот ladyanity)
Непосредна врска до пораките: 1367
3.4.2013 21:37:27   
ladyanity
mnogu blagodaram za odgovorot :) ako go ima i nekoj dr ovoj problem ili sl ve molam pisete :) pozz :*

Непосредна врска до пораките: 1368
4.4.2013 1:37:34   
almaskopje
Gi nema Simona Katalina,Marija i drugite sto se pri kraj,me napustivte li se porodivtee user posted image pisete utesete me deka ne sum sama,a jas sirota celata preplasena sto me ocekuvauser posted image

(Одговор на членот ladyanity)
Непосредна врска до пораките: 1369
4.4.2013 13:39:57   
lokic
alma ne plasi se, ne si sama i jas sum tuka uste 10 dena do terminot, bebence mi e zrelo 3 stepen sto znaci moze sekoj moment da bide.. samo so gospod napred da se zavrsi se kako sto treba

Непосредна врска до пораките: 1370
5.4.2013 9:08:51   
princessa
navistina kaj se trudnicite sto se pri krajuser posted image . Kako i da e ke pisat, odamna gi nemauser posted image . Jas za nekolku dena vleguvam vo ova tromesecje pa ke se druzime.
Imajte ubav den i ubav vikend trudnickiuser posted image

(Одговор на членот lokic)
Непосредна врска до пораките: 1371
6.4.2013 3:34:54   
katalina1

ИЗВОРНА ПОРАКА: almaskopje

Gi nema Simona Katalina,Marija i drugite sto se pri kraj,me napustivte li se porodivtee user posted image pisete utesete me deka ne sum sama,a jas sirota celata preplasena sto me ocekuvauser posted image

Jas sum se uste tuka...izgleda bebuska se zainaetila pa ne i se izleguva.Inaku odam redovno na ctg,bolki nemam,sat Pat po nekoja kontrakcija.Aj neka ni e so lesno na siteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1372
7.4.2013 22:15:20   
Simona_k
Fala devojki ve guskame so Teodor
Ajde uste malku I vie ke si guskate ubavini so lesno neka vi e
Jas Alma so dvete sum carski,so prvoto polesno ama samo zatoa sto ovoj pat probavme spontano,otidov so puknat vodenjak si dobiv bolki 100 ka,napon a ne se otvoriv I taka...posle 15 saati me zemaa carski
Ama omina bitno zivi zdravi ubaviuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1373
7.4.2013 22:22:04   
temjanuska2
Lele Simona si se izmacila,ama vazno se pominalo kako sto treba toa e najbitno.Mene me faka strav kako ke bideuser posted image vcera duri i sonuvav kako se poragam user posted image

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 1374
9.4.2013 11:41:57   
princessa
eve i jas od denes im se pridruzuvam na trudnicite vo ova tromesecje. Uste eden krug za trcanje e pred mene, pred nas pa neka e so lesno.user posted image user posted image . Ajde trudnici sto ste pri kraj, izvestuvajte ne kako ste. Poslednite 3-4 nedeli se najteski i najdolgi, jas vo prvata bremenost edvaj gi izdrzavuser posted image edvaj cekav da se porodam a posle mi nedostigase moeto stomaceuser posted image

< Поракaта ја уредил princessa -- 9.4.2013 11:43:15 >

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 1375
Страница:   <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Марија
срцуш

Дали ви се допаѓа името Марија ?

Го обожавам тоа име. (24%)

Даааа... (28%)

Па да. (24%)

Па не ми се допаѓа многу. (13%)

Па нее. (10%)

Го мразам тоа име. (2%)

Број на сите гласови: 123

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!