|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
11.6.2013 22:01:24   
kapina
cestitki

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1501
11.6.2013 22:01:47   
Sanja
Cestitki temjanuska i od mene, neka e zdrav i ziv Luka, golem da raste!!!

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1502
11.6.2013 22:24:12   
angelce83
Leleee bravoo, cestitki temjanuska si se olesnilauser posted image  neka e zivo i zdravo sinceto, golemo da raste..Samo kazi mi otide na zakazan carski ili cekase kontrakcii, pa posle i koja nedela bese koga se porodi..Jas denes bev na lekar i nisto uste e karlicno, a vekje vlegov vo 38nedela i dr rece deka tesko da se svrti i sega sme sledno pak ponedelnik pa kje vidime..

(Одговор на членот Sanja)
Непосредна врска до пораките: 1503
12.6.2013 11:35:37   
temjanuska2
Angelce83 bev tocno 37n +5d mi pukna vodenjakot i posle se po red,krvarenje,sluzav cep.Dodeka da otidam do bolnica imav i slabi bolki posto znaev deka nema odma da se porodam i posle 3 ipol saati otidov.Me pregledaa i uste si bese karlicno ama morav da cekam da izleze dr od sala da za vlezam jas.Pa za moja nesreka samo sto ja spremija salata za mene edna dr trudnica izleze poiten slucaj od mene i mi go zema redot .pa jas pocekav uste malku pa si gi dobiv porodilnite bolki user posted image umrev od bolki najiskreno ,da ne ve plasam .I na kraj koga pratija drug doktor da vidi do kaj sum jas veke bev 8sm otvorena i ednoto noze na Luka veke bese na pat da izleze pa pod hitno druga sala za mene spremija i oti nemase vreme za spinalna mi stavija opsta anestezija posto se broeja minuti kaj mene.Taka da jas si gi vidov i prirodnite bolki zatoa sto se otvoriv mnogu brzo za 4h i onie od operacijata ama toa e,najvazno e deka sme dobri.
Pozdrav do site i so lesno i na tebe Angelce83 i na site drugi

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 1504
12.6.2013 11:57:45   
princessa
cestitki temjanushka2, da e zivo i zdravo sinceto i sestrice naskoro da si odimauser posted image user posted image

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 1505
12.6.2013 12:02:10   
Gabi**
Najprvo cestitiki za temjanuska
I jas sum veke so polni 35 nedeli od utrwe vlagam u 36 i kaj bebe bebusko e uste karlicno so gazeto nadole i epten mi e strav sto i kako ke bide...... I maticnata i na GAK mi rekoa deka kao poroduvale i prirodno ako bilo karlicno kao so gazeto da izleglo ako imalo moznost, mada kaj mene e masala golemo bebe sega veke sigurno e nad 3 i 700, taka da si se tesam deka direkno ke odam na carski
Kako i da e vo petok sme na kontrola za eho i brisevi pa ke vidime kako ke bide namesteno i kolkavo ke bide
Kako i da e samo da izleze se vo najdobar red na kraj i da sme zivi i zdravi i dvajcata

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1506
12.6.2013 15:44:53   
Melanija RR
temjanuska2 да ви е жив и здрав Лука user posted image user posted image user posted image

Gabi** и јас сум чула дека можело да го свртата бебето но зависи како и што во тој момент.Се ќе биде ок
И мене ми е страв па незнам ни што сакам ,денес сме 29н+5д , дали природно дали царски иако ние уште си се вртиме и ни е рано

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Gabi**)
Непосредна врска до пораките: 1507
12.6.2013 19:42:28   
temjanuska2
Vi blagodaram na site za cestitkite user posted image i kaj vas nabrzo neka bide i so lesno.
Princezza ke poceka malku Luka za sestricka iskreno ni na kraj pamet ne mi teknuva za drugo ,barem ne naskoro

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1508
13.6.2013 15:45:27   
lady_05
Cestitki temjanushka neka e ziv i zdrav Luka i neka ve napravi gordi roditeli user posted image

Непосредна врска до пораките: 1509
13.6.2013 15:59:55   
Gabi**
Здраво труднички, сакав да ве прашам на извештајов од ГАК читам ми напишале нешто за грлово ваљда као синистрапонирано долго 3 см влажливо за прст, а каде што пишува за ОПВ - плодова вода ваљда пишува дека имало слободни џепови 56 * 34 и други помали...никој ништо не ми кажа за ова а незнам што значи и дали е нешто лошо или не
Ве молам ако некоја има информација да ми каже...поздравче

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 1510
14.6.2013 9:15:49   
temjanuska2
Gabi kolku sto znam za grloto vo prevod sinistra znaci levo a ponirano znaci namesteno,valjda deka taka e postaveno grloto na matkata,a za djepovite stom ne ti kazale nisto ne te ni pratile verovatno ne e strasno.Jas imav lakuni vo placentata me prati za d-dimeri i hemostaza na pocetok na bremenost potoa samo gi kontrolirase.Izgleda ne e nesto opasno ,pozdrav user posted image

(Одговор на членот Gabi**)
Непосредна врска до пораките: 1511
14.6.2013 13:55:50   
princessa
i na mene ne mi pagase na pamet osobeno posle traumaticniot poragaj, no ete se se zaboravalo. Ama za edno dve godini...ajde guskajte si se so Luka....user posted image user posted image user posted image . I daj kazi kako odese pregovorot so bebco da izleze poranouser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2

Vi blagodaram na site za cestitkite user posted image i kaj vas nabrzo neka bide i so lesno.
Princezza ke poceka malku Luka za sestricka iskreno ni na kraj pamet ne mi teknuva za drugo ,barem ne naskoro

Непосредна врска до пораките: 1512
15.6.2013 13:07:04   
energy_m
devojki, jas sum sega vo 28g.n i od minatata nedela pocnav odvreme navreme da osekamkako menstrualni bolki vo dolniot del na stomakot.. ne se bolni poveke bi rekla deka se neprijatni i traat po 15 min do pola saat dnevno.. pijam Magnezium i miruvam, gledam deka toa mi pomaga, no dali imam pricina da se plasam.. i onaka veke panicam od sve zivo. Pls HELP! Pisete vasi iskustva i sto pravite po toa prasanje.. kiss

Непосредна врска до пораките: 1513
15.6.2013 14:15:46   
temjanuska2
Energy m posto sum taze porodena user posted image ke ti kazam ke si gi imas tie bolki do samiot poragaj,normalni se ne se bolni poveke se neli nelagodni.Nemas potreba od panika a i nema prostor za toa.Na denot koga ke si se porodis ako si prirodno ke ti se pojacuvaat toa e toa.Bez galje uzivaj imas vreme user posted image

(Одговор на членот energy_m)
Непосредна врска до пораките: 1514
15.6.2013 14:21:23   
temjanuska2
Princessa uste na pocetokot mu velev ako izleze porano, porano ke si se guskame i bacuvame user posted image user posted image user posted image Sala na strana neli bebinjata slusaat vo stomakot i iskreno taka mu zborev deka nemora da ceka do posleden moment,pa da ne ja mace mama,pa da se guskame pobrgu user posted image i veke na kraj koga i mnogu otekov i go molev pobrzo da izleze posto bev kako slon otecena a i me vodea kako visokarizicna bremenost .Ama ne deka zatoa se porodiv porano ,oti mu zborevuser posted image taka trebalo da bide ,na nego togas mu se izleguvalo

Непосредна врска до пораките: 1515
15.6.2013 16:43:58   
energy_m
temjanuska2 ti blagodaram za brziot odgovor, malku me podsmiri iskreno, posto mnogu se plasam da ne e povrzano so predvremeno otvaranje pu pu ne daj boze.. by the way cestitiki i od mene za prinovata, vi posakuvam se najubavo na tebe i na tvoeto najmilo ..pozz

Непосредна врска до пораките: 1516
15.6.2013 20:21:32   
princessa
ima logika, da probam jas togasuser posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2

Princessa uste na pocetokot mu velev ako izleze porano, porano ke si se guskame i bacuvame user posted image user posted image user posted image Sala na strana neli bebinjata slusaat vo stomakot i iskreno taka mu zborev deka nemora da ceka do posleden moment,pa da ne ja mace mama,pa da se guskame pobrgu user posted image i veke na kraj koga i mnogu otekov i go molev pobrzo da izleze posto bev kako slon otecena a i me vodea kako visokarizicna bremenost .Ama ne deka zatoa se porodiv porano ,oti mu zborevuser posted image taka trebalo da bide ,na nego togas mu se izleguvalo

user posted image

Непосредна врска до пораките: 1517
15.6.2013 20:24:21   
princessa
energy_m dobro ti veli temjanuska, ne se grizi. Kako ke odminuvaat nedelite ke stanuvaat se pocesti i pobolni moze. I mene me nerviraat ama sto da se pravi. Osobeno sega vo 36ta nedela koga sum veke se se pocesti osobeno vo popladnevnite casovi. Takva e bremenosta, sekoj den so nekoi stravovi se dodeka ne se dojde vo posledniot mesec
ИЗВОРНА ПОРАКА: energy_m

temjanuska2 ti blagodaram za brziot odgovor, malku me podsmiri iskreno, posto mnogu se plasam da ne e povrzano so predvremeno otvaranje pu pu ne daj boze.. by the way cestitiki i od mene za prinovata, vi posakuvam se najubavo na tebe i na tvoeto najmilo ..pozz

Непосредна врска до пораките: 1518
16.6.2013 10:35:43   
energy_m
Princessa, ti blagodaram za poddrskata.. navistina ne bilo lesno da se stane majka :) prvite meseci stravuvas dali ke se fati kako sto treba a posle molis boga da go donosis do kraj i se samo stavuvanja. Nemam redovni bolki ama imam povremeni grcevi i menstrualni bolki vo dolniot del od stomakot, no stom vie poiskusni trudnici velite deka e normalno, vi veruvam.. Blagodaram mnogu i bidete dobri, ajde uste malku ima do celta.. Ve guskam site user posted image

Непосредна врска до пораките: 1519
17.6.2013 16:53:26   
anailisav
DRAGI RINGERAJKI posle dolgo vreme konecno stasav i do komjuter za da vi se pofalam,SI IMAME KERKICKA NI SE RODI NA 13 MAJ NEKA NI E ZIVA I ZDRAVA,VI POSAKUVAM NA SITE DA SI DOCEKATE VAKVA NEOPISLIVA SREKA!
inaku kasno pisuvam bidejki uste na pocetokot naseto malecko ni se razbole i moravme da pomineme nekolku denovi vo bolnica,sega fala mu na Gospod sme doma i dobri sme,si se guskame so naseto angelce.
se porodiv so carski rez i da vi kazam ic ne e strasno,bolki imav samo prvite 2 dena po carskiot no se se zaborava koga do sebe go imas najubavoto angelce.
pozdravce i backi i vi posakuvame lesen poragaj na site trudnici user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1520
17.6.2013 16:57:28   
anailisav
i da vi kazam na site user posted image da se opustite i da mislite samo na ubavi raboti,jas imav rizicna bremenost i dodeka ne vlegov vo 9 mesec ne stanav od krevet,celo vreme bev so progesteron,redovno piev magnezium 2 pati na den od po 250mg na natural wealth i pregnacare so omega3,pa fala mu na Gospod se pomina vo dobar red i sega si go imame najubavoto beb4e.
guski do site !!!

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1521
17.6.2013 16:57:53   
princessa
da ti e ziva i zdrava kerkickata, golema da raste a mama i tata najsrekni na svet da se user posted image . Nie sto sme vo iscekuvanje sme vo golem broj, no kako i da e ke si docekame da se guskame kako tebe so nasite sonca. Se najubavo i uzivkaj si,ke ima vreme za se. Sega najvazno e sto ste zaedno, zivi, zdravi...
ИЗВОРНА ПОРАКА: anailisav

DRAGI RINGERAJKI posle dolgo vreme konecno stasav i do komjuter za da vi se pofalam,SI IMAME KERKICKA NI SE RODI NA 13 MAJ NEKA NI E ZIVA I ZDRAVA,VI POSAKUVAM NA SITE DA SI DOCEKATE VAKVA NEOPISLIVA SREKA!
inaku kasno pisuvam bidejki uste na pocetokot naseto malecko ni se razbole i moravme da pomineme nekolku denovi vo bolnica,sega fala mu na Gospod sme doma i dobri sme,si se guskame so naseto angelce.
se porodiv so carski rez i da vi kazam ic ne e strasno,bolki imav samo prvite 2 dena po carskiot no se se zaborava koga do sebe go imas najubavoto angelce.
pozdravce i backi i vi posakuvame lesen poragaj na site trudnici user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1522
18.6.2013 18:57:34   
temjanuska2
Cestitki za Anailislav user posted image

Непосредна врска до пораките: 1523
19.6.2013 19:18:42   
anailisav
vi blagodaram dragi moi,najsrekni i najgordi sme so taticko!!!!!!
backi do site user posted image so lesno da si gi docekate i vie vasite soncenca!!!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1524
22.6.2013 19:30:58   
Melanija RR
И се ближи ли на некоја user posted image терминот?user posted image

Ние (31н+1д) сме добри си мрдаме посебно кога ќе залади пополноќ user posted image .Неделава не очекува контрола,крвна слики и уште едно преку крв,
Гледам низ темиве слабо не има,совет за количка,креветче,алиштенца,кадички .....да споделиме искустваuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1525
Страница:   <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali vaset_o dete odi na balet?

Da (33%)

Ne (67%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!