|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
23.6.2013 11:31:30   
princessa
jas utre polnam 37nedeli i vleguvam vo 38ma pa se nadevam deka naskoro ke ima nestouser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1526
24.6.2013 10:27:32   
LoveableMe RR
Ако можам јас да помогнам: На kolektiva.net

Има попуст на колички во агротехна, ова е само дел од понудата, за облека според искуствата од другите трудници, купувај памучни боди, маички, бермудки од нашиве компании што произведуваат памук: Пелистер, Винка Виница, имаше некоја од Струмица итн.

Се надевам бев од помош. Поззuser posted image

Админ: Линкот е отстранет. Не се дозволени надворешни линкови.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 26.6.2013 20:22:52 >

Непосредна врска до пораките: 1527
24.6.2013 11:33:22   
slavicav
I jas od utre 38 ja pochnuvam neka ni e so lesno user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa

jas utre polnam 37nedeli i vleguvam vo 38ma pa se nadevam deka naskoro ke ima nestouser posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1528
24.6.2013 11:51:09   
princessa
ne se izdrzuva veke, ajde jas vikam uste nekoj den i neka izleguvauser posted image . Da odime zaedno da se poragameuser posted image , da ne ni e dosadnouser posted image

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 1529
24.6.2013 12:06:50   
Nate76
Devojcinja ajde naka ni e leso na site. uste malce ostana user posted image
Jas da vi kazam sum 35+4 dena a bidejki nosam neli bliznaci poroduvanjeto ke bide vo narednive denovi, minatata sreda bev na CTG i veke imase nekoi sporadicni kontrakcii, pa mi ja zgolemija dozata na utrogestan, 2 po 200 mg, a sega sum pak vo sreda , doktorkata veli celta e da ja dogurame polna 36 nedela barem a za bliznaci spored site statistiki kako pol tremin se smeta polna 37 nedela . Minatava nedela osven tie sporadicnite kontrakcii me pregleda i na eho se si bese vo red i postelki i dovolno plodova voda, i plus na vaginalniot pregled grloto na matkata zatvoreno skroz. E sega ako nema nekoi promeni na sledniov pregled zadutre so mpolna 37 ma nedela t.e slednata nedela ke zakazuvame carski user posted image Ama zeskovo bogami tesko se podnesuva plus so golem stomak oteceni race i noze abe haos user posted image

Непосредна врска до пораките: 1530
25.6.2013 8:33:27   
slavicav
Moze da se dogovorime polesno ke pominemeuser posted image user posted image user posted image a i vo drushtvo e pointeresnouser posted image Ajde Nate76 so lesno ke izdrzish sigurno i ke bidete super a moze i da se vidime user posted image nishto ne se znaeuser posted image Tuku pochna li nekoj na ctguser posted image

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1531
25.6.2013 10:27:41   
Melanija RR
Nate76 кој знае какво е чуството кога со сигурност знаеш дека ќе биде за една недела user posted image

slavicav и ти си блиску user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1532
25.6.2013 17:46:40   
Big mamy
RINGERAJKI.... user posted image jas kako nova na forumov ve pozdravuvam i se nadevam deka druzejki se polesno ke gi mineme ovie denovi na iscekuvanje na nasite user posted image a na onie koi veke se porodile im gi cestitam najmilite user posted image user posted image user posted image .... Inaku, jas sum 38+5 n, onie t.n. lazni bolki ili Brekston Hiksonovi kontrakcii gi imam uste so vleguvanjeto vo 7-mi mesec i veke ne im obrnuvam vnimanieuser posted image , od minata nedela na kontrola mi kazaa zrela placenta, zrela plodova voda t.e. III stepen na zrelost, ne sum otvorena voopsto, stomakot ne e dovolno spusten (neznam i dali mora da e spusten???) a kraen termin mi e 4ti Juli.... user posted image .... Vo ocekivanje sum na vase mislenje i spodeluvanje na iskustva... pozdrav, user posted image

Непосредна врска до пораките: 1533
25.6.2013 23:45:01   
skakul
mesinja oficijalno se prijavuvam za trcanje vo posledniot krug.od vcera sum vo 27ma nedela.vcera se vidov so bebusko so debelki obravcinja i postojano ni se kriese so racinjata.dusicka kako e ispletkan vo meseto ne e ni cudo sto mrda ne mu e udobno.1 kilo tezi i dr-kata rece krupnicok ama znam deka ne mora da znaci.edno nesto me zagrizuva a go vidov otkako si dojdov.vo grafata postelka vo majcinata kniska stoi vtor stepen,ne znam dali e vo red toa.ne e rano za zreenje ?a od druga strana doktorkata ne mi rece nisto.imam pricina za zagrizenost?pisete ako znaete user posted image user posted image

(Одговор на членот Big mamy)
Непосредна врска до пораките: 1534
26.6.2013 10:42:32   
princessa
se ima li nekoj porodeno od juli? nikoj nema da pise. Jas eve vlezena sum veke dobro vo 38ma nedela i me fakaat nekoi bolki kako sto vika maz mi na zafrkancija hiks-bozonovi kontrakciiuser posted image . Vremeto mi se pogodi ovie dena, ladnicko, dozdovi...od doma covek da ne moze da izleze. I mene stomakot uzasno mi preci ma da si gi obavuvam domasnite obvrski kolku mozam, vcera duri generalka sum pravela, pa ajde dodeka e cisto neka izleguva bebco.
Se sum spremila uste prethodnata nedela. Kuferot za vo bolnica mi e spakuvan i ceka zad vrata, samo uste bebco da pocne da izleguva. Pr vata kerka mi e rodena so 38+4, pa ajde i ova neka se raga takauser posted image .
So lesno na site mamicki, jas otidov da se napijam cajceuser posted image za trudnici i doilkiuser posted image

(Одговор на членот skakul)
Непосредна врска до пораките: 1535
26.6.2013 12:04:59   
surce
еве и ние стигнавме 27+3......
арно ама (секогаш има едно арно ама)
минатата недела со контракции на 2 минути завршивме во болница на токолиза, верапамил, гингевил...антибиотици....
сега сме добри и од кревет не стануваме....само до тоалет. башка и киселини ме изгореа.... user posted image

страв ми е бидејки јас воопшто не ги осетив контракциите (си отидов на контрола) и страв ми е да не се појават пак.... а јас да незнам и да не превземам ништо....

имала ли некоја мамичка вакво искуство за да ме советува што и како понатаму

Непосредна врска до пораките: 1536
26.6.2013 18:32:45   
Big mamy

se ima li nekoj porodeno od juli? nikoj nema da pise. Jas eve vlezena sum veke dobro vo 38ma nedela i me fakaat nekoi bolki kako sto vika maz mi na zafrkancija hiks-bozonovi kontrakciiuser posted image . Vremeto mi se pogodi ovie dena, ladnicko, dozdovi...od doma covek da ne moze da izleze. I mene stomakot uzasno mi preci ma da si gi obavuvam domasnite obvrski kolku mozam, vcera duri generalka sum pravela, pa ajde dodeka e cisto neka izleguva bebco.
Se sum spremila uste prethodnata nedela. Kuferot za vo bolnica mi e spakuvan i ceka zad vrata, samo uste bebco da pocne da izleguva. Pr vata kerka mi e rodena so 38+4, pa ajde i ova neka se raga takauser posted image .
So lesno na site mamicki, jas otidov da se napijam cajceuser posted image za trudnici i doilkiuser posted image

ee Princessa i jas sum so istoto prasanje user posted image .... veke od utre sum 39-ta n, "hiks-bozonovite" kontrakcii gi imam od pred 2 i kusur meseci (stom vlegov vo 7mi) i veke ne im obrnuvam vnimanie user posted image , ama onie vistinskite aber nemaat... za bebusot se e spremeno, generalka uste minata nedela (mene okolu cistenje mi pomaga mm za celo vreme) a denes sama so usisuvacot i krpata cel stan srediv, vikam ajde malku da go razmrdam belki ke posaka da izleze user posted image user posted image .... pa ke vidime.... a vremeto kako sto zaladi e super za porodilni maki user posted image (jas ke sum prvorodka pa gi narekuvam maki, a mozebi i nema da se user posted image ) inaku ti spomnucas cajce za trudnici i doilki, pa ako moze da mi kazes kakov caj e toa ??? user posted image so lesno na siteeee user posted image

Непосредна врска до пораките: 1537
26.6.2013 18:45:18   
Big mamy

ИЗВОРНА ПОРАКА: surce

минатата недела со контракции на 2 минути завршивме во болница на токолиза, верапамил, гингевил...антибиотици....
сега сме добри и од кревет не стануваме....само до тоалет. башка и киселини ме изгореа.... user posted image

страв ми е бидејки јас воопшто не ги осетив контракциите (си отидов на контрола) и страв ми е да не се појават пак.... а јас да незнам и да не превземам ништо....

jas sum ti Surce so takvo iskustvo user posted image Brekston-Hiksonovite kontrakcii kaj mene pocnaa samo stom vlegov vo 7mi a sega sum 38+6 n, i za celo toa vreme si gi imam sekojdnevno vo razlisni intervali, pa veke ni vnimanie ne im obrnuvam, inaku tie ne se opasni ednostavno ja spremaat matkata za poroduvanje, kaj nekoi zeni se javat porano, kaj nekoi vo poslednite denovi ili nedeli a kaj nekoi pak voopsto i ne se pojavat... na nekoj nacin kazano normalni se... pii si magnezium i ne beri gajle... stom te fatile tolku rano ke si gi osekas do kraj, nisto strasno.... user posted image neka ti e so lesno ponatamu nosenjeto... user posted image

(Одговор на членот surce)
Непосредна врска до пораките: 1538
26.6.2013 20:03:36   
princessa
big mamy jas si kupiv na alete na nestle takov caj se vika MamAlete i e od nekoi vrsti na anason...vidi vo apteka ili vo nekoj pogolem market. Gi ima i vo dm drogerijatauser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Big mamy

ee Princessa i jas sum so istoto prasanje user posted image .... veke od utre sum 39-ta n, "hiks-bozonovite" kontrakcii gi imam od pred 2 i kusur meseci (stom vlegov vo 7mi) i veke ne im obrnuvam vnimanie user posted image , ama onie vistinskite aber nemaat... za bebusot se e spremeno, generalka uste minata nedela (mene okolu cistenje mi pomaga mm za celo vreme) a denes sama so usisuvacot i krpata cel stan srediv, vikam ajde malku da go razmrdam belki ke posaka da izleze user posted image user posted image .... pa ke vidime.... a vremeto kako sto zaladi e super za porodilni maki user posted image (jas ke sum prvorodka pa gi narekuvam maki, a mozebi i nema da se user posted image ) inaku ti spomnucas cajce za trudnici i doilki, pa ako moze da mi kazes kakov caj e toa ??? user posted image so lesno na siteeee user posted image

< Поракaта ја уредил princessa -- 26.6.2013 20:05:58 >

Непосредна врска до пораките: 1539
26.6.2013 23:35:17   
Nate76
Devojcinja moram da vi soopstam sto ima novo, t.e ishodot od denesniov pregled user posted image
Prvo voobicaeno na ctg koe bese dobro i ne pokazuvase kontrakcii,arno ama na eho za razlika od pred nedela dena namalena drasticno plodovata voda, vika doktorkata morame da gi izvadime bidejki ke im bide podobro nadvor otkolku vnatre a i vo sustina uste Lazarevski koga mi go napravi in-vitroto mi kaza deka blizanci najcesto gi poroduvaat vo 36-37 nedela, mi zemaa primerok od plodovata voda za da se vidi zrelosta na bebinjata i dali ke treba eventualno inekcija za zreenje na plukata i rezultatite izlegoa super deka se zreli i deka nema da ima potreba od tie inekcii, mi zemaa bris od nos i grlo, krv mi otvorija istorija i kaj anesteziolog, i utre zdravje boze posle 18h treba da me primat a vo petok sabajle sum prva na listata za carski, molam boga da se bide dobro i site zdravi zivi da si se pribereme doma, stom ke mozam prva prilika ke ve izvestam ili pa ke mu kazam na soprugot da vi pise sto i kako. user posted image user posted image user posted image user posted image Inaku vo petok ke sum 36 +1 den

< Поракaта ја уредил Nate76 -- 26.6.2013 23:37:24 >

Непосредна врска до пораките: 1540
26.6.2013 23:42:43   
skakul
nate so lesno...blaze tebe ke si se olesnis pred gorestinite pa ke si imas poslatki maki.se da pomine vo najdobar red petok.pozz

Непосредна врска до пораките: 1541
26.6.2013 23:45:16   
Big mamy

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nate76

Devojcinja moram da vi soopstam sto ima novo, t.e ishodot od denesniov pregled user posted image
Prvo voobicaeno na ctg koe bese dobro i ne pokazuvase kontrakcii,arno ama na eho za razlika od pred nedela dena namalena drasticno plodovata voda, vika doktorkata morame da gi izvadime bidejki ke im bide podobro nadvor otkolku vnatre a i vo sustina uste Lazarevski koga mi go napravi in-vitroto mi kaza deka blizanci najcesto gi poroduvaat vo 36-37 nedela, mi zemaa primerok od plodovata voda za da se vidi zrelosta na bebinjata i dali ke treba eventualno inekcija za zreenje na plukata i rezultatite izlegoa super deka se zreli i deka nema da ima potreba od tie inekcii, mi zemaa bris od nos i grlo, krv mi otvorija istorija i kaj anesteziolog, i utre zdravje boze posle 18h treba da me primat a vo petok sabajle sum prva na listata za carski, molam boga da se bide dobro i site zdravi zivi da si se pribereme doma, stom ke mozam prva prilika ke ve izvestam ili pa ke mu kazam na soprugot da vi pise sto i kako. user posted image user posted image user posted image user posted image Inaku vo petok ke sum 36 +1 den

bravo Nate 76 user posted image so lesno neka ti e... so Bozja pomos da se olesnis i zaedno so bebuskite user posted image user posted image da si se vratite doma zivi zdravi i da si se guskate user posted image

Непосредна врска до пораките: 1542
27.6.2013 0:41:29   
Melanija RR
Nate76 со лесно и убаво во петок user posted image и после дома на гушкањеuser posted image
Леле сигурно едвај чекаш да дојде петок user posted image и обавезно да ни пишеш или сопруготuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1543
27.6.2013 10:30:34   
princessa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image so sreka neka ti e Nate76, se najubavo i da ne izvestis koga veke ke se guskas so ubavite soncenca. I nie ke ti se pridruzime uste malkuuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1544
27.6.2013 10:34:31   
princessa
jas kako sto znam magnezium ne treba da se pie posle 36ta nedela zasto mozat da gi namalat kontrakciite i da se odolgovleci terminot za poroduvanje. Ama posto si 27ma nedela mozes da pies. Za kiselini najmnogu deluva cajot od gumbir ili voda so limon. Mozes i kisela voda da pies sto sodrzi magnezium i kalium, ke ti godi na zeskoto vreme.

jas sum ti Surce so takvo iskustvo user posted image Brekston-Hiksonovite kontrakcii kaj mene pocnaa samo stom vlegov vo 7mi a sega sum 38+6 n, i za celo toa vreme si gi imam sekojdnevno vo razlisni intervali, pa veke ni vnimanie ne im obrnuvam, inaku tie ne se opasni ednostavno ja spremaat matkata za poroduvanje, kaj nekoi zeni se javat porano, kaj nekoi vo poslednite denovi ili nedeli a kaj nekoi pak voopsto i ne se pojavat... na nekoj nacin kazano normalni se... pii si magnezium i ne beri gajle... stom te fatile tolku rano ke si gi osekas do kraj, nisto strasno.... user posted image neka ti e so lesno ponatamu nosenjeto... user posted image

Непосредна врска до пораките: 1545
27.6.2013 12:40:32   
surce
Нате со срека и со лесно нека ти е !!!!!!!!!!!! ЕПТЕНСЕ ИЗДРАДУВАВ !!!! user posted image

фала ви на одговорите, многу ме смирија

денес бев на контрола, пак има но се мали контракции (мене ми ги водат како превремени контракции за породуванје) и ми рекоа за викендов да примам инекции за зреење на плуќата, па со Господ напред ...

Непосредна врска до пораките: 1546
27.6.2013 16:50:16   
iviv
juhuuuuuuuuuuu natke ajde so lesno bas me izraduva te cekam posle poroduvanjeto vo pp so podetalni inforamaciiuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1547
27.6.2013 17:40:41   
Big mamy

jas kako sto znam magnezium ne treba da se pie posle 36ta nedela zasto mozat da gi namalat kontrakciite i da se odolgovleci terminot za poroduvanje. Ama posto si 27ma nedela mozes da pies. Za kiselini najmnogu deluva cajot od gumbir ili voda so limon. Mozes i kisela voda da pies sto sodrzi magnezium i kalium, ke ti godi na zeskoto vreme.

auu pa jas ne sum znaela za ova deka magn se pie do 36ta user posted image a bas pred nekoj den na kontrola maticnata mi kaza da gi pijam do kraj (na mnogu seminari i simpoziumi magnez bil prikazan so mnogu pozitivni indikacii za bremenosta)... sega me zamisli princessa user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1548
27.6.2013 22:31:52   
slavicav
Nate76 so sreka i so lesnouser posted image Eve i ja ovie dva dena epten gi chustvuvam Brekston-Hiksonovite kontrakcii,pa bev na ctg i se e vo red,sega za sega nema aber user posted image

Непосредна врска до пораките: 1549
28.6.2013 12:17:17   
iviv
zenski kako ste pisete nesto kako pominuvate user posted image jas iskreno veke se trkalam tesko spijam tezat bebinjava zdravje vo ponedelnik ili vtornik sum na pregled na klinika i ke vidime sto ke kaze doktorot sega sme 33 nedela ,malku zatnati vo nosot ama vo globala dobro e .............pozdravce do site pa piste kako ste .

Nate 76 cekame vesti se nadevam deka veke se olesni i se guskate so bebuskmite znaes prvo ti pa jas :) taka od pocetok sme ahahahahhahah so lesno milicka i cekame info user posted image

Непосредна врска до пораките: 1550
Страница:   <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Мојот порок е?
kikicka

Дали и вие имате некој порок?

Цигари (47%)

Алкохол (3%)

Секс (12%)

Коцкање (2%)

Лоша храна (37%)

Број на сите гласови: 104

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!