|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
29.5.2013 22:40:26   
temjanuska2
Angelce83 mene posleden termin mi e 21.06 no pregovaram so bebusot porano da bide user posted image a i jas se nadevam deka ke se svrte ,posto kako sto kazav uste e visoko bebceto pa koga ke se spusta nadolu se nadevam deka ke se svrte kako sto treba.A inaku za poroduvanje se zavisi od toa kako ke bide svtren ako e karlicno togas drzavna zdravje,ti kade?

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 1476
29.5.2013 22:53:04   
temjanuska2
Sanja jas ne pravev skrining vo 32 ned ,maticnata nit go spomna nit me prati ,verovatno od sto se bese vo red,mada znam deka mnogu mamicki ne gi ni prakaat,posto ne e obavazatelen,sega tvoe e si e dali ke odes ili ne.Spored mene ne e strasno i da odis i da ne odis user posted image
Lady 05 stom dvajca transfuziolozi ti vikaat se e vo red jas bi gi poslusala niv,kako prvo toa e nivna oblast i tie si se strucnjaci vo toa za razlika od ginekolozite sto poveke od strav ili da si se zastitat sebesi ti vikaat da gi primas,mozebi poveke preventivno.Imase vakov slucaj moja koleska od faks koga jas gi pravev tie ispituvanja i ja matkaa levo desno od transfuzologija kaj ginekologot i obratno posto bese ist slucaj gin.vika primaj clexane transfu.vika nema potreba i na kraj trans.i se razvika i i rece ako ne i veruva nejze neka gin i gi prepise i neka gi prima stom saka.No problemot e sto tie inekcii odat so preporaka od transfuziolog i nejziniot gin.nemozese da gi prepise i mnogu polesno mu bese da ja praka nekoj drug da i gi prepise a i odgovornosta tuka mu se simnuva od ramena.Baraj treto mislenje ako ne si sigurna.

Непосредна врска до пораките: 1477
30.5.2013 19:34:38   
Sajna
Uste edno prasanje user posted image od pred 9 dena pocnav da pijam pregnazon complete so omega 3 dva pati na den plus magnezium od 350 mg si prodolziv edno na den i mnogu jadam kajsii i cresi periodov no od koga pocnav so novive apcinja stolicata mi potemne i seuste mi e temna mozno li e da e od apcinjata ? piela li nekoja od vas od ovie i da ima slicno iskustvo???

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 1478
31.5.2013 8:45:39   
angelce83
Temjanuska2 moevo uste e karlicno, vcera bev na pregled i dr rece tesko deka kje se svrti, fatilo nekoja poza so racinjata i nozinjata pred lice bilo celoto sklupcenouser posted image i mi rece najverojatno deka kje ideme so carski...stvarno ne sakam, ama ako taka treba da bide toa- ne e do mene, Gospodova volja! Inaku kje se poragam vo Sistina! Pozdravce i so lesnouser posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1479
31.5.2013 9:16:38   
*devojce*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

Uste edno prasanje user posted image od pred 9 dena pocnav da pijam pregnazon complete so omega 3 dva pati na den plus magnezium od 350 mg si prodolziv edno na den i mnogu jadam kajsii i cresi periodov no od koga pocnav so novive apcinja stolicata mi potemne i seuste mi e temna mozno li e da e od apcinjata ? piela li nekoja od vas od ovie i da ima slicno iskustvo???

Sanja jas pregnazonot gi pijam od samiot pocetok, od niv moze da ti bide samo poarno, ic ne se sekiraj, promenite vo stolicata mi se slucuvaat od mene najverojatno ili od ishrana ili od hormonive nasi spobudaleni.Hahaahah koga sum kaj hormonite bev na frizer se farbam so kafena boja mi fati portokalova sto da se kaze ponatamu.....

Непосредна врска до пораките: 1480
31.5.2013 11:41:56   
iviv
Zdravo devojki
Bevme nie vo vtornikot na pregled moive bebuski porasnale masala srcinja tie ubavi .Ednoto e 1399 gr a drugoto malku pomalku 1241 gr vo 28+2 gn sega za sega sme super ne mi pravea ovoj pat ginekoloski pregled ne mi go merea ni grloto mi rekoa za tri nedeli predhodniot pat bese se vo red pa moze i zatoa preku edno user posted image
Kako i da e dobro se osekam i se nadevam deka se ke bide taka i ke isterame do kraj kako sto treba i sto poveke user posted image
Sanja i jas gi pijam pregnazone complite i da od koga gi pijam eve veke 3-4 meseci stolicata moi e temna ic da ne se sekiras toa e od apcinjata .

Pozdrav zenicki user posted image user posted image

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1481
31.5.2013 13:04:27   
Elce
Вчера бев на преглед,со полна 30 недела,според мерките на бебушот полна 31 недела,тежи 1750г.Грлото на матката ми е добро.Имам само малку болки во долен дел пред мокрење и после тоа,па ми даде да пијам Ампицилин заради евент,инфекција.Лекуоцитите ми се 12,1.Колку се кај вас???
Инаку хемоглобинот ми е 115.пијам Хеферол таблети по една на ден,некако слабо ми оди подобрување на крвнава слика.Еритроцити 3,7.

Инаку и јас пиев претходно Прегназон комплит ама многу ми беа големи таблетите и пиев по една дневно,ептен натрупано се чувствував и неможев по две.Сега си купив обични Прегназон таблети.

Поздрав трудници.

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1482
31.5.2013 13:21:32   
dostickage
Elce mene hematolog mi ima kazano deka heferolot go davaat po default  za da dadat nesto, megjutoa mi rekoa kupi si nesto pokvalitetno da ti brka rabota. ova kolku da ne e bez ic.
zemi nesto podobro, i eritrocitite se malku.

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1483
1.6.2013 1:29:24   
Melanija RR
Прием во 28н+1д со 1.077грамаuser posted image
Бевме контролно на ГАК и на извештајот кај тежината пишува 27н+1д, а дента бев 27н+6д, а во другите мерки нешто плус нешто минус до 4-5 дена.
Претходно беше прилично точно но и сега во глобала е плуд 2 дена, а за тежинава ми е чудно.Рече докторката се е во ред и да продолжам со контроли кај матичната

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1484
1.6.2013 10:28:03   
temjanuska2
Elce me cudi sto na hemoglobin od 115 ti pies heferol,obicno zelezo preparati se davat na hemoglobin ispod 100 user posted image mene najmnogu mi padna do 105 no ni togas ne piev nisto,sega sum 37n i mi e 127.A LE se pokaceni kaj trudnicite vo 30 n mi bea 16 a vo 35n 12 taka da ne e strasno toa.Heferolot go davat so ferum lek najcesto zatoa sto odat na recepta,site dr se na privatno.
Angelce jas ne sum bila pak na gin. bev samo na ctg,taka da neznam dali e svrten bebusot ili ne user posted image a inaku kaj mene ne e bas karlicno tuku naprecno e,zatoa se tesam deka ke se svtreuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1485
3.6.2013 16:41:25   
princessa
eve me i mene, ve citam sekoj den samo me mrzi da pisuvamuser posted image . Neznam kako se snaogate ama eve jas vlezenaa vo 35ta nedela nemozam kako covek ni da se izbanjam. Od stomakot nadolu nisto nemozam da dokacam, kako ke e do kraj a ima uste mnogu neznam. Ke treba maz mi da me banja. Edinstveno toa mi preciuser posted image . Inaku jas pijam za hemoglobinot i zelezoto legofer sirup, pred skoro dva meseci mi bese hemoglobinot 6.5. Pred edna nedela mi zemaa krv pa ke vidime od rezultatite dali terapijata ima rezultatuser posted image . I pijam koga nezaboravam seme od kopriva, posto nemozam da podnesam med go rastavram so leneno seme vo sok od portokal, taka ne mi se stvara tvrda stolica. Vie kako ste, ima li nekoe bebce na povidok veke?
Pozdrav i ve guskamuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1486
4.6.2013 17:29:15   
raklav

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_05

Mamicki pogore pisav vo vrska so ispituvanjeto sto go pravev za D-dimeri.Bev na trasfuziologija i dvajca transfuziolozi mi rekoa deka d-dimerite ne mi se visoki i deka hemostazata e ok i nema potreba od clexane inekcii a ginikologot mi vika da primam 10 inekcii user posted image i sega care a so postelkata na posledniot pregled bese se ok i bebusot si bese ok, sega stvarno neznam sto da pravam user posted image

ti pisav pogore samo vnimavaj na ishranata

Непосредна врска до пораките: 1487
5.6.2013 12:29:06   
Sajna
user posted image ajde pomos vo urinokulturata mi najdoa streptococca agalactiaie 75000 ml 32 nedela bremena sum utre ke odam na lekar ama da cujam iskustvo od vas... nesto prirodno dali imza ili mora antibiotik??? se plasam za bebusot ...

(Одговор на членот raklav)
Непосредна врска до пораките: 1488
7.6.2013 9:27:07   
angelce83
Temjanuska pisi ako ima nesto novo, ako si bila na pregled ili ako bebeto se svrtilo...jas sum sleden pregled vo vtornik zdrvaje pa kje vidimeuser posted image Mene vekje me fakja mnogu golema panika okolu poroduvanjeto, neznam dali i ti se custvuvas vakauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1489
7.6.2013 10:46:44   
princessa
temjanushka nesto ja nema da pise so denovi.....

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 1490
10.6.2013 11:28:24   
Natasa981
Po kolku grama nedelno kacuvaat na kilaza bebinjata pri kraj na tretoto trimesecje? Znaci poslednite nedeli me interesira, nekade od 36-40ta nedela..Znam deka togas bi trebalo najmnogu

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1491
10.6.2013 12:13:15   
*devojce*
AJDE DA VI PISAM I JAS STIGNAV NEKAKO DO 35N+5 STOAKOV MI E MAKA DA GO NOSAM VEKE,MNOOGU MI E GOLEM.CESTO MI SE JAVUVA BOLKA DOLU LEVO KAJ JAJNIKOT KAKO DA MI SE ISTEGNUVA NESTO I DURI KAKO DA ME GORI OD BOLKA.IMA LI NEKOJA OD VAS VAKVI BOLKI? VO CETVRTOK VLEGUVAM VO 36TA NEDELA IMAM ZAKAZANO KAJ MATICNATA ZA NEKOI BRISEVI PA KE VIDIME.I NAJISKRENO ME FAKA STRAV OD PORAGAJ UVRTENO MI E VO GLAVA DEKA NEZNAM STO KE SE SLUCI LELELLELE

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1492
10.6.2013 12:34:26   
princessa
devojce ne se plasi. Eve jas od utre vleguvam vo 36ta, i kaj mene se javuvaat bolki vo jajnicite, koga se opteretuvam me zaboluva dolniot del na stomakot i me seceuser posted image . I jas nemozam veke da go trpam stomakot, ogromen mi e, mislam deka ke puknam za dve nedeli, pa zatoa bebco neka izleguva poskoro ne mi se ceka 15ti juli sto e mnogu mnogu euser posted image user posted image . Jas sum vo vtornik na pregled, pa ajde pisi ni vo 4tok pak.

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1493
10.6.2013 20:41:56   
Melanija RR
Ние сме 29н+3д и уште имаме место затумбање и превртувањеuser posted image

Сајна што направи со бактеријата,ти дадоа ли терапија?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1494
10.6.2013 22:47:28   
Sajna
Da na ampicilin sum :( AMA se nadevam ke bide se OK ti kako si ...mene moevo stomak mi probiva duri strav me faka

Непосредна врска до пораките: 1495
11.6.2013 10:35:32   
*devojce*
ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa

devojce ne se plasi. Eve jas od utre vleguvam vo 36ta, i kaj mene se javuvaat bolki vo jajnicite, koga se opteretuvam me zaboluva dolniot del na stomakot i me seceuser posted image . I jas nemozam veke da go trpam stomakot, ogromen mi e, mislam deka ke puknam za dve nedeli, pa zatoa bebco neka izleguva poskoro ne mi se ceka 15ti juli sto e mnogu mnogu euser posted image user posted image . Jas sum vo vtornik na pregled, pa ajde pisi ni vo 4tok pak.

Jas i ti sme zaeno mene termin mi e 11 juli ama nema valjda do kraj da terame a?user posted image .Vo cetvrtok sum kaj maticnata a treba i na klinika da odam pa ke vi pisam.Pozdrav

< Поракaта ја уредил *devojce* -- 11.6.2013 10:36:06 >

Непосредна врска до пораките: 1496
11.6.2013 10:40:44   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

Da na ampicilin sum :( AMA se nadevam ke bide se OK ti kako si ...mene moevo stomak mi probiva duri strav me faka

Моево уште има место па е прилично мирно,навечер знае да се разбесни е тогаш ми е најубаво user posted image

Непосредна врска до пораките: 1497
11.6.2013 15:01:18   
Elce
И јас сум на Ампицилин,му се пожалив на докторот на болки пред мокрење како притисок и после мокрење во долниот дел на стомакот и ми даде Ампицилин,направив уринокултура нема изолирано бактерија,но сепак ми даде антибиотик,може неоправдано но чувствувам подобрување.

Во врска со железото,ова ми е втора бременост,во првата пиев Легофер;Хемовит и Тотехма ампули и пак хемоглобинот не мрдна од 115.
Инаку 115 не е добар,бидејки првиот пат искрварив доста па ми се симна на 60-70 а еритоцитите на 2,4 и мораше да примам кеса крв.

Моментално сум 32 недела /33 недела според мерките.

Поздрав жени.

Непосредна врска до пораките: 1498
11.6.2013 21:37:06   
temjanuska2
Mamicki eve jas da vi se pofalam se porodiv na 05.06 so moeto since Luka ,zdravi i zivi fala na boga.Malku poranivme ama neli se dogovaravme so nego i porano da bide user posted image terminot mi bese 21.06.Inaku Angelce83 karlicno si ostana do kraj taka da morav so carski malku maka vidov user posted image ama se se dobro zavrsi user posted image
So lesno na tebe i na site drugi sto se na red user posted image

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1499
11.6.2013 21:58:53   
Sajna
cestitiki temjanuska da ste zivi zdravi ... user posted image

Непосредна врска до пораките: 1500
Страница:   <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

peleni
barbi03

Koi peleni se najdobri za vaset_o bebe?

pampers (68%)

bekytan (14%)

canbebe (19%)

Број на сите гласови: 140

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!