Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (25.2.2012 14:27:14)
|
Toa znaci deka si imala mali bolki nekoi, neznacitelni, no sepak poradi pretpazlivost ke ti dadat zreenje za plukjata i toa e mnogu bitno! Inaku gornata linija na CTG se tonovite na bebeto, a dolnata kontrakciite na matkata. Brojkite od strana oznacuvaat kolku se jaki kontrakciit, a prostorot megju niv kolku se cesti. Koga ke ti dojdat nad 60 togas treba da odis vo bolnica. Mene mi odea do 100 i bea mnogu zblizeni edna do druga, pa osekjav umerena bolka, a stvrdnuvanjata na matkata tie 4 dena koga bev vo bolnica rped da se porodam ne gi ni osekjav. Imase zeni sto se vitkaa od bolki, jas nisto ne osetiv. So lesno neka ti e! ИЗВОРНА ПОРАКА: margos boni25, vcera bev i me stavija na CTG.Otidov zosto vcera setav i nekako poveke pati mi se sluci da mi se stvrdne stomakot , pa se uplasiv i vecerta otidov.Rezultatite dezurniot doktor vo Sistina mi rece deka se dobri i pak na kraj me uplasi so toa sto mi rece deka imalo mala reakcija na matkata i da se napijam diazepam i da miruvam a ako se povtoruvaat da odam kaj mojata doktorka da mi dade inekcija za zreenje i moze ke treba da primam 2-3 dena nekoja infuzija.Epten me uplasi. Da ne znae nekoj da cita CTG,ama taa linija za kontrakcii na nekolku mesta e malku pokacena ama najveke do nekoja brojka 20.Ne znam sto znaci toa, ako moze nekoj da mi pomogne,
|
|
|
|