maagdaalenaa -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (6.2.2012 8:49:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Debora anaana, i jas isto imam slab apetit, mislam deka ne e strasno, bebusot si zima sto mu treba ne se sekiraj, barem gledaj poveke ovosje da vnesuvas. Tuku jas imam drug problem, imam tahikardija i toa mnogu cesto, nekolku pati vo denot, me stegaat gradite, ne mozam da disam. Go prasav doktorot, mi rece koga ke osetam deka imam tahikardija da odam na internist, ama mene najcesto navecer mi se slucuva. Dali nekoj imal vakov problem? pozz Zdravo debora, sto se odnesuva do tahikardijata i jas imav takov problem minatata bremenost. Isto kaako i tebe ginekologot me isprati kaj internist i posle site pregledi, doktoort mi rece deka ne stanuva zbor za nekakva srceva mana, i mi rece da pijam diazepam po potreba. Iako se konsultirav i so ginekologot i mi rece deka dozvoleno e da se zema diazepam, jas sepak ne go storiv toa. izdrzav junacki i otkako se porodiv veke ne mi se povtori tahikardijata. Sepak mislam deka treba da odis na internist cisto za da si bides na cisto. I ne mora da odis samo koga imas tahikardija, jas koga bev na pregled ko za belja ni traga od tahikardijata. No sepak, ke napravat ekg , eho i se sto e potrebno i ke znaes na sto si . POzdrav i so lesno
|
|
|
|