bella1 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (8.12.2013 17:34:34)
|
Zdravo mamicki.Jas sum nova na forumot,prvpat pisuvam,a ve citav i pratev od pocetokot na bremenosta.Bremena sum so dve bliznacinja,28+3 dena.Na posledniot pregled,doktorot mi kaza deka bebinjata se po 1200 grama,a ednata postelka e vo pocetna faza na zreenje,sto znaci ke se rodat bebinjata predvreme.Sega samo treba da se nadevam deka ke izdrzam do 34 nedela.Mi prepisa odma dve injekcii Deksazon,gi primiv vo rok od 24 casa(za zreenje na belite drobovi kaj malite).Pijam i magnezium direkt.Lezam,odmaram..Prvo,panicev,placev-sega se trudam da se smiram,im pustam relaksiracka muzika,jadam mnogu poveke za da gi nakrenam vo kilaza (seto toa go procitav tuka,od majkite koi veke se porodile,i se borat za sekoj gram plus na svoite najmili.)Bi sakala samo ,ako dokolku nekoja majka znae,uste nekoj sovet da mi kazi,nesto sto bi pomognalo vo periodot duri maleckite zavisat od mene,a ne od inkubatorite i lekarite.Fala mnogu :)
|
|
|
|