masa -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (24.10.2013 17:36:24)
|
Jas bev denes na kontrola.Bebeto e dobro,malku pogolemo (kako sto si e celo vreme),doktorot vika najmalku 3700 momentalno,a ima sansi da e i pogolemo.Glavata mu e spustena,namestena za raganje,postelkata e vtor stepen zrela,a plodovata voda namalena.Vednas rece deka ke cekame do termin,no me pregleda i vaginalno za da vidi kakvo e grloto na matkata zaradi namalenata plodova voda da ne treba da me porodat.Mi rece deka nema da me boli i ne me bolese,iako bese neprijatno.Mislam bese toj pregled od statijata.Rece deka malku e omeknatno grloto,no e visoko i skroz zatvoreno,sto znacelo deka ne e spremno za raganje i da inducirale sega nemalo da bide nisto.Na ctg bebeto e dobro,a matkata imase slabi kontakcii od kaj sto doagaat i bolkite sto gi imam periodov,no ne se za raganje.Vo vtornik pak ctg,a na 1vi uste edna kontrola i rece ke cekame do termin,poveke ne zosto bebeto e golemo,a i zaradi namalenata plodova voda.I si idam doma i na treto odenje vo wc gledam kafen iscedok,kako cokoladno mleko.Odma mu se javiv me prasa dali imam bolki i mi rece deka moze da e od pregledot,da stavam vloska i da ne ja menuvam do vecer i vecer da mu se javam.Sega neznam dali da odmaram ili da se spremam za vo bolnica
|
|
|
|