RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (21.12.2014 21:57:04)

Може на некоја ќе и помогнат советите од темата Киселини во бременоста, исто за хемороиди видете ТУКА и кремата на sandriana RR

semrabebe -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (23.12.2014 11:04:57)

Zd mamicki e pa davi kazam deka se porodiv imam prekrasen sin malce poteskoti vidovme ama gotovo se zavrsi

lolla RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (23.12.2014 11:10:15)

semra, нека е жив и здрав, прав новогодишен поклон. Честитки и за тебе и твојот сопруг. Колку убаво...

semrabebe -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (23.12.2014 11:21:26)

Blagodaram mnogu lolla bas novagodisen poklon

Ki4iko -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (23.12.2014 11:24:05)

Semrabebe cestitki, da ste zdravi zivi !

LoveableMe RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (23.12.2014 11:38:49)

Честитки за семрабебе упатуваме ТУКА.

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (25.12.2014 10:17:16)

Trudnicki od koja nedela pocnavte da gi sprematee torbickite za vo bolnica [sm=smiley1.gif]

lolla RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (25.12.2014 17:04:04)

Ана мари, немам искуство со таа торба, сега сум 30 недела и сеуште немам ништо.

Жени, денес земав резултати од трансфузиона, наодот беше дека состојбата одговара за гестациската недела. АФА скринингот вика уреден, а во резултатите скрининг негативен, тоа е ок валда. Димерите ми се 650, повисоки за 150 0д дозволеното но прочитав дека кај трудни се толерирале и повисоки. Е тоа хемостаза не знам како да го читам, две од тие секундите се помали од нормалното време, ама касно оидов немаше со кој да се консултирам. Тромбоцитите ми се малку над долната граница.

На контрола сум во вторник, и се надевам дека бебуш си расте, и дека се си е ок со него, си го чувствувам по цел ден како мртка, ама претежно во делот на папокот, над него само кога сум подолго во лежечка состојба. Тоа ме загрижува малку, ама се надевам ке почне и над да си се движи. Стомакот повеќе нанапред ми оди отколку нагоре како што читам дека треба.

Колку се зголемува стомакот во последните два месеци??

Имајте убав ден, ние неделава имавме неубава случка. Сестра ми по втор пат оваа година имаше missed (сега во 8 недела, а дозна дури накај 11 недела кога отиде на проверка ради капка крв на гаќичките), i ми се скрши срцето овој пат, многу се радував што сме трудни заедно. Нека не чува господ сите.

Ki4iko -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (25.12.2014 18:49:47)

Еве јас за торбичката да си кажам [sm=smiley1.gif]. Во првата бременост торбата ми беше спремна од денот кога влегов во 9 месец.Сега сум 36 недела веќе и сиимам скоро се спремно,и деновиве ќе си ја наполнам торбицата нека си стои [sm=smiley1.gif]. Инаку бев на ехо преглед , бебенце е 2400гр ,брисевите ги направив и ги добив негативни,што значи с е е во ред и сега само ќе си го чекаме моментот [sm=smiley1.gif] .[sm=bravo.gif]

semrabebe -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (26.12.2014 9:04:17)

Lolla ot iskusvo ti kazuvam dane se sekiras ic za nedelite koi gi kazuvatt dr. Mene za eden den tri razlicni nedeli mi dado I na a mt.gn. polni 36i na kraj ispadna deka se porodiv na34.i5den I to sto imav problemi so zelunikot zato vnimavajte malce na tie kiselinu mene mnigu problemi mi napravia u se porodiv porano pozrav ibni mamicki so lesno

lolla RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (26.12.2014 9:06:17)

semrabebe, фала ти за убавите зборови. Како сте вие? Како со малото срценце по дома? Дома сте нели? Да не бевте во инкубатор?

semrabebe -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (26.12.2014 22:41:07)

Da deneska ne pustia doma ne bevme vo inkubator imase kilaza se rodi 3200 I sve e ok fala

Mum Care -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (28.12.2014 22:19:47)

Zdravo trudnici da vi se pridruzam i jas, inaku sum 37 nedela i zasega dobro obese, no vo petokot bev na pregled i doktorot me gledase na eho i se ok, no posleep me pregleduvase vaginalno i mi vika ok si e zatvorena si seuste, no ajde da te pregledi I na raka i me cepka turka I mi vika aaaa ti otvorena si dva santimi otvorena, a jas nemam nisto pocustvuvano no bebevo ne e uste spusteno , nitu pak imam videno krv.A togas koga me pregleduvase na raka potece malku krv I drugata den imam uste malku. E Sega me interested dali nekoja trudnica impala vakvo iskustvo I kako ve pregleduvase vas doktorot vo deveti. Zosto ova kako sosila da mi go otvori cepother doktorot, taka mi dojde i malku sum nervozna. :-/

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (28.12.2014 22:43:01)

Mum Care твоето прашање за тој вагинален преглед ќе го постирам и во соодветната тема Вагинален преглед пред породување=ТУКА и во таа тема е пишат искуство другите рингерајки.

Има и тема Фази на породувањето=ТУКА може нешто ќе ти помогне

mesecina83 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (29.12.2014 15:12:40)

Zdravo rr kako ste eve i nie go gurame poleka poslednoto tromesecie jas sum 28 +2 nedeli,deneska bev na pregled kaj maticnata me gledase na eho i gi gledase bebinjata i naprednuvaat dobro i se napredni odogvaraat na 29 nedela .Ednoto e 1053 grama,a drugoto e 1037 grama jas sum popravena samo 4 kila dosega super se osekam pritisokot e 120/80 .Inaku nosam maski odlucivme i veke so iminjata kje se vikaat Petar i Pavel i poleka pocnavme o nesto da im kupuvam obleka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Edvaj cekam da se porodam i da gi oblekuvam i guskam koi veke dolgo gi cekavme tocno 10 godini

Melanija RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (29.12.2014 22:04:23)

mesecina83 со секој твој пост се радувам за тебе[sm=smiley1.gif] уште 3 месеци и конечно во прегратка[sm=smiley1.gif]

lolla RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (29.12.2014 22:26:20)

месечина, треба почесто да ни пишуваш, браво за цуцињата.

Јас сум утре на контрола во ремедика, стискајте палци бебуш да си е пораснат и се да си е добро. И секако, да стигнеме по мразот безбедно до таму.

LoveableMe RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (30.12.2014 9:09:30)

Месечина83, среќно се најубаво, за Петар и Павел[sm=smiley1.gif][sm=jezicek.gif]

Mum Care -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (30.12.2014 12:18:12)

Trudnici da vi se pofalam mene denes izgleda mi padna cepot, onaka malo ligavo- kafeavkasto topce, izgleda se blizi krajot, za nekoj den ke se guskame so bepco :-D. Samo me interested uste kolku moze da trae ova dodeka da dobijam bolki, zosto nisto ne cuvstvuvam. Kako bese kaj vas vo predhodnite bremenosti?

Malecka23 -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (30.12.2014 12:46:14)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ah sto ubavo ti se blizi krajot i konecno da se guskate so[sm=duda.gif]
Za cepot mislam deka bese 24-72h za bolki ako znae nekoja dr mamicka neka me popravi

lolla RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (30.12.2014 18:59:20)

Здраво женски еве ме и мене. Бевме денес на контрола во ремедика. Нели пред две недели бебето беше помало за 2 недели, без пораст, сега сите параметри одговараат за неделата освен обемот на стомачето кое мнооог споро расте и заостанува за скоро 4 недели [sm=smiley19.gif]

Пак ми правеа доплер тестови на бебето плус и доплер на моите вени, и цтг, тоа беше ок. Ок се и наодите од афа, димери и хемостаза, но пак стомачето е мало. Постојат две опции, или е генетски малечко или јадното не прима доволно храна. Пак не ми е јасно како се други порасна за 4 недели во рок од 2 недели само мешето не. Докторката рече ке треба почести контроли, да се види дали можеби и тоа ке напредне, или пак не, се надевам дека ке си продолжи да расте па макар и по забавено темпо. Плодова вода ок, благо редуцирана, но имало доволно спред др. Додека бев на цтг, докторката ми вика еве денес три трудници се со иста дијагноза за мало меше.

Се мислеше дали Клексан да ми препише, ама па сите резултати беа ок и остана така само на муабет. ОСвен даде забелешка, дека хемоглобинот ми бил висок, 138, се очекувало да е понизок. Нема веќе железо за мене од денес.

Контрола за плодова вода и пак цтг за 10 дена.

И знаете што направивме после со мм, си оидовме во продавница и му купивме кревет, душече, повивална, некое боди и пижамки. Морав да направам нешто малку позитивно за него. Само молам бога да си е добар, и барем до 36 недела да издржиме со некаков пораст.

И за на крај, ни го покажа лицето првпат после 12 недела, и личи на мм, исто носе и контури. [sm=duda.gif]

Мам кер, ајде со лесно ако почнало пораѓањето, пишувај како иде.

Mum Care -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (31.12.2014 8:55:03)

Trudnici eve me pak, odam sega na ctg a uste nemam nikakvi bolki. Mi rece doktorot bidejki mi padna cepot mozno e da imam bolki a da ne gi sekavam. Ajde kogake se vratam ke pisam sto sum napravis.

Bethany -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (31.12.2014 10:00:35)

Lolla, ti si silna zena i hrabra!
Jas veruvam deka na kraj se ke izleze vo red, ama zosto tolku stresovi mora da se pominat [sm=zmeden.gif]?
Ako bebeto ne prima dovolno hrana, kako togas se drugo e vo red so drugi parametri? Valjda i tie bi zaostanuvali. [sm=zmeden.gif]
Jas mislam ako bi sega otisla na drugo mislenje tamu poinaku ke ti kazat, ete do tolku e vekje se nekako zbunuvacki so doktorite. Veruj na svoite cuvstva, vo tvoj majcinski instinkt, sto ti srce zboruva, ne dozvoluvaj crni misli da ti se vselat vo glava. Jas znam deka i nema da dozvolis bidejki ti ne se predavas!

Mene vo tekot na bremenosta pred porogaj mi kazaa deka bebeto ke bide mnogu golemo, nad 3600, vrz osnova na parametri, da se spremam da baram doktor za carski, i toa na 4d me gledaa, dodusa ne vo Remedika, ama sepak. I na kraj se rodi 2950.

Aparatite mozat da zgresat, i sama gledas kolku se menuvaa razlicni dijagnozi, sakam da kazam ne zemaj na srce, veruvaj vo dobro. [sm=smiley31.gif]

A inaku koja nedela si?

Mum Care so lesno [sm=smiley31.gif]

LoveableMe RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (31.12.2014 10:04:34)

Lolla,, немој да ми се лутиш најдобронамерно пишам, ама мора бре да појачаш исхрана, те читам во темата трудници што јадевте денес, како врапче се храниш, појачај протеини мешунки, јајца, ако не јадеш месо, соодветна замена за протеини и мислам се ќе биде во ред, не очајувај џабе, само седни повеќе на софрата[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]...

А за тежина како тежина, ич не се замарај, тие што се раѓаат помали се пожилави и најчесто побрзо напредуваатод другите[sm=smiley1.gif]

lolla RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (31.12.2014 10:20:04)

Абе Ловабл ич не се лутам, ајде давај предлог, јадам 5-6 пати на ден, и кога не сум гладна, јадам на 2-3 саати. За мешунки јадам, тоа си немам мана, месо 1 неделно, ама и риба 1 неделно, ама протеини еден куп од растително потекло. Ја прашав докторката таа рече дека состојбата нема врска со храната туку е до бебето. Ама и тоа ке пробам плус да јадам, не ми е гајле за тежината, скраја да е сега уште да мисламна тоа. Отворена сум за секаков предлог.

Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>