lolla RR -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела [chat] (10.12.2014 17:24:38)
|
semrabebe, беше ли на преглед? Што испадна да е болката? Зола, немам информација за боледувањата да ти помогнам. Се надевам дека ке испадне како што тебе ти одговара. Јас денес си ги земав резултатите од кумбсовиот тест, ок е фала болу, негативни се, сега утре сабајле ке одам кај матичната да видам за инекцијата што с еприма во 28 недела. Чисто како инфо, на трансфузиологија ако одите со приоритетен упат, бидете таму во 8 сабајле, и одма дајте упат на шалтер, и први потоа ги викаат трудниците штом почне со работа докторот што е за приоритетни тој ден. Се плаќа 290 денари и резултаите се готови следниот ден околу 15 часот. Има гужва ама се издржува, тие на шалтер ептен даваат приоритет на трудни. Здравје утре ке пишам инфо за инекцијата. Туку денеска кивав доста, и на едното кивање добив јака болка во десниот дел од стомакот, траеше 2-3 секунди и ја снема. Се исплашив, ама чим помина си викам валда не сум направила некоја беља. Бебуш станува посилен, му го чувствувам секое придвижување, веќе нема толку клоцање туку повеќе како да се протега внатре, па го носи цел стомак на лево на десно. Дома после јадење, прави шоу за татко му кога тој му збори блиску до стомакот. И сакав да ве прашам, што облик ви има стомакот? Јас сум скоро 29 недела, и стомакот ми е шилест нанапред, најмногу кај папокот испрчен. Уште имам струк, а во профил ко круша голема ми е. На др ми рекоа дека бебето е ок, не е ниско поставено, ама јас очекував сомакот да е позаоблен и повисок, а не испршено шилесто нанапред. Може ли слика одкомп да се прикачи? Другите како сте? Кичико како иде?
|
|
|
|