RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

deluxe -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (21.3.2013 23:01:21)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bububebe

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe

prilepski mi zvuci ova kladov heheheheehe

eventualno bitolski

Битолски,битолски [sm=smiley36.gif]

Клај го, извај го, шо сакаш прај му, пак битолски е [sm=smiley36.gif]

ihihihihhihhhiihhi abe i Prilepsko e ,i nie tak velime klaj,vadi hhihhihhihihih

AnnaMolly RR -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 11:02:05)

Ајде уште некој дијалект да научиме!

Yummy Mammy -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 11:53:06)

Me mrzi da gi listam stranive unazad, me interesira dali nekoj pisuel na skopski? Posto i nie u Skopje si iame svoj dijalekt [sm=smiley36.gif]

Felly RR -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 16:29:45)

Леле како ми се спија. Да имавме пауза од натпреваров одма че си легнев.[sm=smiley12.gif]

Melanija RR -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 17:17:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Me mrzi da gi listam stranive unazad, me interesira dali nekoj pisuel na skopski? Posto i nie u Skopje si iame svoj dijalekt [sm=smiley36.gif]

Не и има доста ама ретко која пишуа по скопски демек сме лигли у зборење и се остало, не дека не сме јбг ама ни сами веќе незнаеме како збориме освен што се проамериканчивме [sm=smiley36.gif]
За беља нишо не ми текнува онака баш по скопски аи у следна прилика

Martins mom -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 17:22:31)

Шо сторе бе чоек, пак сме трето место?! Ќе ојме на победа, да знајте, а сега ја заминвам, ќе ом да си го наранам детето[sm=smiley36.gif]

Палешка РР -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 17:33:54)

Че ом че јам че дом [sm=smiley36.gif]

Carrie RR -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 17:38:32)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Ова ни беше хит на Пивофест во Прилеп пред 2 години [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Палешка РР -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 17:41:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Carrie RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Ова ни беше хит на Пивофест во Прилеп пред 2 години [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

И годинава че дојдите...има да се очукаме до даска [sm=smiley36.gif]

elenak -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 17:42:06)

Шо праавте бе жени? Удамна не сум напишала ништо на воа мојут дијалект. Вонка грме и ного е стимнано, шо ќе биде понанаки ќе вијме, дали ќе заврне дали ќе на избиколе.

Yummy Mammy -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 20:30:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Не и има доста ама ретко која пишуа по скопски демек сме лигли у зборење и с
е остало, не дека не сме јбг ама ни сами веќе незнаеме како збориме освен што се проамериканчивме [sm=smiley36.gif]
За беља нишо не ми текнува онака баш по скопски аи у следна прилика

Pa iskreno mene mnogu me nervira koa mi vikaat deka sum upotrebuela srbizmi. Toa ne se srbizmi, toa se vika dijalekt, i e skopski dijalekt. Ne deka ne znam da zboram. [sm=smiley36.gif]
A ustvari najbolje znam da go onakvam onakvono ondeka. [sm=smiley36.gif]

moni teo -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 22:53:57)

Дубру вечер жени шо праате арни ли сте вадн как сум се изморила ама не уд работа туку од јадане бех цел ден уф Маље она ка правила ка пралила јадане се забравила прво јадеме ч'лбур напкум јадеме лангиди од биин ајвер и пркиии пржани и на крај си ја заблажимее душичката со пењтето на Маље [sm=smiley36.gif]

Палешка РР -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 22:55:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: moni teo

Дубру вечер жени шо праате арни ли сте вадн как сум се изморила ама не уд работа туку од јадане бех цел ден уф Маље она ка правила ка пралила јадане се забравила прво јадеме ч'лбур напкум јадеме лангиди од биин ајвер и пркиии пржани и на крај си ја заблажимее душичката со пењтето на Маље [sm=smiley36.gif]

леле бе, едвај го прочитав не па да го кажам [sm=smiley36.gif]

katerinceb -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 23:00:49)

да почнам на неготински....

Felly RR -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 23:02:33)

за читање го прочитавме, ама сега чи ни преведиш??? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] за да го разбериме

moni teo -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (10.6.2013 23:17:46)

Дубру вечер жени шо праате арни ли сте вадн как сум се изморила ама не уд работа туку од јадане бех цел ден уф Маље она ка правила ка пралила јадане се забравила прво јадеме ч'лбур напкум јадеме лангиди од биин ајвер и пркиии пржани и на крај си ја заблажимее душичката со пељтето на Маље

toa taka go napisav kolku da ni go procitate dijalektot eve prevod
Добра вечер што правите жени добри ли сте денеска како сум се изморила ама не од работа туку од јадење бев цел ден во баба таа како правила се заборавила прво јадевме члбур (јајца,вода,црвен пипер) после тоа јадевме плескавици од ајвер(икра од риба) и костерж пржени и на крај си ја заблаживме душичката со пељте(слатко од дуњи) на баба [sm=smiley36.gif]

Yummy Mammy -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (11.6.2013 9:18:12)

Ahahahahah, bravo! Gledam Mesto: Dojran, ova slicen e so Gevgelicanski dijalekt?
Izvini ama stvarno ne poznavam nikoj od toj del na Mk.

Felly RR -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (11.6.2013 9:22:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: moni teo

Дубру вечер жени шо праате арни ли сте вадн как сум се изморила ама не уд работа туку од јадане бех цел ден уф Маље она ка правила ка пралила јадане се забравила прво јадеме ч'лбур напкум јадеме лангиди од биин ајвер и пркиии пржани и на крај си ја заблажимее душичката со пељтето на Маље

toa taka go napisav kolku da ni go procitate dijalektot eve prevod
Добра вечер што правите жени добри ли сте денеска како сум се изморила ама не од работа туку од јадење бев цел ден во баба таа како правила се заборавила прво јадевме члбур (јајца,вода,црвен пипер) после тоа јадевме плескавици од ајвер(икра од риба) и костерж пржени и на крај си ја заблаживме душичката со пељте(слатко од дуњи) на баба [sm=smiley36.gif]

Другово го разбрав, само за јадењата ми беше - члбур[sm=smiley36.gif] пељте...

elenak -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (11.6.2013 9:27:05)

Ahahahahah, bravo! Gledam Mesto: Dojran, ova slicen e so Gevgelicanski dijalekt?
Izvini ama stvarno ne poznavam nikoj od toj del na Mk.

Jами Мами ти ако имаш желба да запознаеш некој од овој крај еве јас сум на располагање[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Само пријави се кога ќе поминуваш грчка граница и таму сум, ќе пробаме по едно кафе во Фламинго[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
П.С Не напишав на дијалект за да се разбереме[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Инаку важи и за сви остали.

mama_06 -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (11.6.2013 10:08:34)

ај ак имат некоја кавадаречки нек зборвит, ми недостигат цимерката Соња. И обавезно со ,,дааааа,, на крајот. Убо?

Calypso -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (11.6.2013 10:15:43)

Убо мајка, ам јас не знам никој од Кавадарци...ај ак имат, ќе се јавит... а да те опитам, се к'пите во езероно? Или ладно е?

mama_06 -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (11.6.2013 10:23:08)

се к`пеа за први мај, јас ушче се немам наквасено. Ај бе кавадарчани,. кај се даааааа. А можит и малку делчевски да си послушам, еле сме си наши.

Felly RR -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (14.11.2013 20:35:14)

леле шубав одручек имав, детево никош ме нема остаено вака да лежам. Се гледа и по пишувајнево, сите теми на рр ги пролистав од шо немам работа. [sm=jezicek.gif]

elenak -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (14.11.2013 23:50:01)

Еј мојта умилана тема, ного сакум да си лафум на мојут дијалект. Да ви кажум, шо сум си купила едни пандофли, смрдат, орли носат. Три дена уф умекшувач ги држах ама не биве, не им беге мирисут. Шо да напрам којзнае, има ли кулај за ваа работа,а?

mommy_angels RR -> RE: Ајде да пишуваме на дијалект! (15.11.2013 10:45:03)

Еленак купила си од оние кинеските ,шо смрдат на лепок,радувај се дури е така,оти кд ќе засмрдат другојаче тешко тебе

Страница: <<   < Претходна страница  2 3 4 [5] 6   Следна страница >   >>