*Elena* -> RE: Кога да се почне со дохрана (27.4.2012 11:23:24)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR Фетусче можеш да почнеш со чаеви,само да не претеруваш,за да не му се усладат па да не сака млеко. Мојава едно време само чај од Бекутанот сакаше млеко не пиеше и го прекинав одма чајот,го заменив со друг што не е благ,пошто овој бекутанов се гледа дека има доста шекер уште кога се раствара. Е сега имаш и 2во 1 ем чај ем сок можеш и со тоа. На нестле имаш сок од јаболка со коморача мнг е убав па ете пробај со тој како за почеток а кога ке наполни 4м можеш со кашичка јаболка,круша,банана,слива,кајсија (од купечките). Јас најпрво почнав со овошјето,кога преминував на зеленчук после овошјето дадов морков,па компирче и надаље,не се сеќавам ама знам дека воведував полека и постепено,за да можам да согледам реакција од што ке има,среќа од ништо.Едно време од чист морков поцрвенуваше околу уста,па ја намачкав со една маст и од тогаш ништо,храна со глутен има пробано од 4м, а дохраната ја почнавме од 3ипол месеци. kikicka RR, ova so morkovot me zamisli, ne mi se veruvase deka e mozno od morkov da se nafrla, a dva pati do sega mu davam, ednas sokce od morkov, ednas kasicka mesana so jabolko i dva pati mi se isfrla po vratot i pod usite[sm=zmeden.gif]...se si mislev deka se trie so gusickata posto koga spie mrda celo vreme levo-desno so glavata, i so becutan pudrata mu pominuva crveniloto za 2-3 dena
|
|
|
|