Ana Dani -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (25.1.2011 18:57:16)
|
Filip ima 8 meseci i 5 dena. Ne cica, pa bi sakala da gi prasam mamickite na koi bebusite od 8 meseci im se na ad po kolku mleko pijat na den? Filip pie po 400-500 ml. Nan2 na den, plus mlecnite kasicki 1-2 na den. Dali e toa dovolno, premalku, premnogu? Zasto pa, vo posledno vreme imam problem so hranenjeto. Ke pocne da jade, pa obavezno ostanuva nedonajaden, ostava po mnogu i od ad mlekoto i od kasickite. Naseto dnevno meni izgleda otprilika vaka_ - utro 7h - ke ispie 80-90 ml Nan2 pa kaj 10:30-11 mlecna kasa so nekoe ovosje (priblizno 100g.) 14-14:30 zelencukova kasa - ne go saka, jade po 50-60g. pa mu davam za pola saat i mleko , pie po 60-70 ml. 17:30- 18h - pie mleko, mu pravam 150, a osatokot go dopravam so biskviti ili mlecna kasa, plus ovosje kaj 21:30 - 22h - pie po 100-130 ml ad 00:00 - 00:30h - 130-150 ml. ad Me maci toa sto obrocite mu gi pravam po 180-200g. a toj jade pola ili pomalku od pola. Po kolku kolicinski jadat vasite bebusi preku den? Dali treba da mu namalam na mleko, dali treba nesto da izmenam? Zaboraviv da napomenam deka samo sto pocnavme so gluten, a denes prv pat proba pavlaka so tikvica, kompir i morkov i se zgadi i go ispluka, pa morav da mu dadam kupecka kasa na hipp so telesko meso, a od nea izede samo 50g. so tegavanje i molenje. Ve molam pisete nekoj sovet zasto haos mi e vo glavata, ne znam dali jade dovolno ili treba da namalam so pritisokot da izede poveke, plus pred Nova godina go fati gripot, pa mi oslabe malku, a i krvta mu oslabe i sega maki macime, se sto jade, jade so molenje po saat vreme. fala odnapred
|
|
|
|