RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Дохранување со густа храна

Порака

mami2 -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (21.11.2010 17:59:03)

Ад млеко
Цела круша блендирана
Цеден сок од јаболко и грозје + вит Ц
Ад млеко
Боранија со телешко, морков, кромид и пашканат + јогурт
Млечна каша Хип
Ад млеко

скоро 8 месеци

slavicav -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (21.11.2010 18:10:56)

Nie denes ruchkavme
doenje
mlechna kasha oriz pchenka i banana
doenje
oriz,morkov,grashak i dodadov malku maslinovo maslo
koga ke stane ke jade ovoshje
doenje i
okolu 21ch mlechna kasha i poshto mi se budi kaj 23ch doenje obavezno

Imame 7 meseci i 6 dena[sm=smiley1.gif]

sone -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (22.11.2010 15:58:55)

-06:30h doenje
-09:30h karamelino (so aptamil 2)
-10:15h -12h nananje
- 12:30h jabolko i malku portokal blendirano
- 14h-14:30h zelencukova kasicka (telesko meso,morkov,kompir,zelka nekolku listovi ovoj pat ne gi frliv tuku i gi dadov da gi jade,celer vo listovi nemav magdonos i maslinovo maslo) so vlozen trud i baby first izede skoro cela
- 15;30h nananje...pa ke vidime do koga
posle spienje ke i dadam cice, bidejki veke ne ja drzi ni moeto mleko (kolicinski e veke malku) ke i dadam sokce
- za vecera planiram palenta so puter i pavlaka (ne sme probale pavlaka do sega)\
- cicanje pred spienje 

sone -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (22.11.2010 18:40:09)

Zaboraviv nie imame 7 mesei i 22 dena

tea -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (22.11.2010 19:36:56)

Ние имаме 10 месеци и денес руцкавмеЧ
адаптирано млеко
овошна кашичика од банана и круша
телешко мевце со мешан зелечук
грисолино со кравјо млеко
и вечер пред спиење ке пиеме млекце адаптирано

slavicav -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (25.11.2010 20:35:34)

Deneshnoto meni e
doenje
mlechna kasha na milupa
izblendirano jabolche so plazma i malku sok od jabolko ama kako i minatiot pat samo dve tri lazichki i toa so gadenje
ruchek konechno [sm=bravo.gif] teleshko so tikva,orizovi snegulki i 60ml ad cela ja izruchkavme[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
doenje
mlechna kasha na hipp
i pokasno vecher doenje

imame 7 mes i 10 dena

sone -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (25.11.2010 21:24:22)

Odlicno slavicav.Bas mi e drago za tvoeto bebce.Kaj nas menito bese vaka:
- 120 ml aptamil 2 so Nestle kasicka od modri slivi (sega najnova e) 
- nananje
- sokce
- pola banana so pecena tikva vo blender Njam, njam, njam
- oriz bel,morkov,malo parcence mlad kromid,spanak,1/4 zolcka i kiselo mleko njam,njam,njam cela ja izede (ja ostavam malku da gladuva za da ,mi jade)
- nananje
- doenje
- za vecera 120ml amptamil 2 i pak Nestle so med i 8 zitarici
- sega e 21:25h i nana i cekam da stane za spienje

***Lide*** -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (26.11.2010 13:21:55)

doenje
jabolko + banana + 100ml keksolino
doenje
morkov,kompir,tikvicka + ABC namaz (denes prv pat vakava kasicka ke vidime dali ke jade)
sokce
mini kroasance
doenje
pri prvoto budenje noke mleko so biskviti

***Lide*** -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (26.11.2010 13:22:45)

a zaboraviv da prasam dali i od koga se davaat gricki mislam na smoki i takvi raboti zosto sin mi saka da gi jade

gvenda -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (26.11.2010 15:43:35)

kolku gi doite vasite bebinja na pr. mojata ima 6 meseci i 15 dena i si cica apetitno na tri saati nekogas poveke nekokas pa i na pomalku na pr. vaka izgleda naseto dnevno meni posto ni e poremeten bioritamot zaspiva kasno se budime kasno i cica do kaj 13 -14 casot samo cica
posle sledi ovosje pa rucek nakaj 17h zelencuk nesto i mesam
i vecer nakaj 21 pak ovosje i doenje kolku saka vecerta se budi cesto
sto mislite treba li tolku da i davam pedijatarot mi rece da ne i davam adaptirano mleko dodeka si cica a gledam nekoi od vas davaat

lukas -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (26.11.2010 16:44:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ***Lide***

a zaboraviv da prasam dali i od koga se davaat gricki mislam na smoki i takvi raboti zosto sin mi saka da gi jade

lide jas na lukas mu dadov smoki od onie flips zelenite ne se mnogu soleni i ne se mnogu zacineti za razlika od stobi flips i ne mu davav kuzne kolku tuku taka 5-6 smokcinja  na den ako se soberea...pozzz

slavicav -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (26.11.2010 16:45:29)

Gvenda ako ti napreduva [sm=duda.gif] ako si cica ubavo i ako ti imash dovolno mleko nemash potreba od ad osven ako sakash nekoi od kashichkite kako rilonio,medolino itn da gi pravish so ad ili pak imash i gotovi mlechni kashi.

***Lide*** -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (26.11.2010 17:52:03)

lukas
jas na lukas mu dadov smoki od onie flips zelenite ne se mnogu soleni i ne se mnogu zacineti za razlika od stobi flips i ne mu davav kuzne kolku tuku taka 5-6 smokcinja  na den ako se soberea...pozzz

e lukas ama mojot sin moze da izede i pola paketce na jadenje[sm=smiley36.gif] a plus gi saka mnogu i so jogurt zato ne znam ama si velam d amu davam kolku saka da jade a i dr. ni rece se da mu davas sto saka da jade

sone -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (26.11.2010 21:40:45)

I sega se prasuvam ZOSTO GRICI?Ima li potreba od toa?Sto dobiva tvoeto bece od smokite?Sto e toa sto e kavlitetno vo smokite?Jas na mojot sin (3 godini sega) NIKOGAS ne mu davav takvi rabota.I denes denes na naseto meni i vo nasata kujna gi nema grickite.Sega e dovolno golem i koga odime po rodendeni ili na gosti znae da se posluzi,ama ne i da pretera.Ne mu branam sega.Ama veke sozdadov kaj nego naviki za zdrava ishrana (kolku tolku),Sega istoto ke go napravam i so bebceto(7 mseci i 26 dena).Ako tolku sakas da mu davas togas ok, tvoj izbor.Razmisli si.Ima vreme ke jade.Ne moras bas odma sega da mu davas.Toa e moj sovet do tebe ama ti pak si odlucuvas. A ova so adaptiranoto mleko,ako sakas da go koristis togas zemi go za mlecni kasicki.Sepak neka si cica od tvoeto. Pozdrav.

slavicav -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (3.12.2010 14:19:27)

Vchera ruchkavme
doenje
keksolino
doenje
teleshko,morkov i boranija so jogurt
ovoshen jogurt i napraviv so krushka i jogurt ama ne sakashe
doenje
mlechna kasha na hipp
doenje

7 mes i 18 dena

mamicka_26 -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (3.12.2010 17:07:11)

Ние денеска за ручек ручкавме:брокула,карфиол,компир и жолчка со малку кисело млеко.
Мамички сте им давале ли на своите малечки житарици?Моето[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] има 10 месеци и не сум му давала до сега со млеко или слично.Ако им давате кои житарици ги купувате?

sone -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (3.12.2010 17:51:06)

Ние денеска за ручек ручкавме:брокула,карфиол,компир и жолчка со малку кисело млеко.
Мамички сте им давале ли на своите малечки житарици?Моето[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]  има 10 месеци и не сум му давала до сега со млеко или слично.Ако им давате кои житарици ги купувате?

Jas ne sum i davala seuste zitarici iako veke imam kupeno pcenicni i rzani mislam deka be. nie sabajle doruckuvavme planta so puterce i kiselo mleko (cel tanjir), pa nanase.koga stana i dadov jabolce so banana.za rucek imase kompir,morkovce,spanak,pola zolcka,staviv malsinovo maslo i go jadese so kiselo mleko(cel tanjir izede).za vecera ke i dadam aptamil 2 so melena plazam ili nekoja od kasickite na Nestle sto se pravat so mleko.Deneska ubavo jadese ama da stavev meso ke bese so molenje i so saati ke ja hranev.Inace medju obrocite obavezno i nudam sokce ili voda.

Palce -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (3.12.2010 19:37:24)

Мамички можете ли да ми кажете како да ја зготвам келерабата или само да додадам во кашичката као целер и пашканат..Читав дека келерабата била добра па викам ај да пробам..Фала за помошта :)

lukas -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (3.12.2010 21:43:42)

ad 180 ml.
jabolkce blendirano
cokolino so ad 180 ml.
zolcka,kompirce,morkovce za rucek
sokce od mandarina
pudingce
sokce od mandarina
i cokolino lesnik pred nananje..

AnnaMolly RR -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (3.12.2010 21:50:11)

Ако сака нека си јаде. Јас од 5 месеци сум јадела смоки. Мајка ми кога тргнала на работа сум штрајкувала и три дена не сум јадела ништо освен смоки. И денес не може да помине ден-два а да не јадам смоки.
И јас ќе му дадам на Филип да јаде, само не сега зашто е мал, ама после нова година сигурно, кога ќе има 7 месеци.

lukas -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (3.12.2010 21:52:09)

neka jadat to so mu se jadi nema gajle od malku pa i nekogas i da se pretera...ne e kuzne so...pozzz annamoly kako si?vo bla bla odgovor...hehe

Martins mom -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (4.12.2010 11:32:35)

- бисквити со круша
- пудинг од ванила
- леќа со павлака
- компот од праска
- лешник чоколино

Доење и сокче

lukas -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (4.12.2010 13:02:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

- бисквити со круша
- пудинг од ванила
- леќа со павлака
- компот од праска
- лешник чоколино

Доење и сокче

martins mom kako mu ja davas lekata?

Rossana -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (4.12.2010 14:15:10)

Грешка

Rossana -> RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) (4.12.2010 14:17:55)

-Млеко
-Банана
-Кексолино
-Сокче
-Овошен јогурт од боровинка

А сакам да прашам дали смеам да и давам јајце?

Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>