Calypso -> RE: Во која болница се породивте? (24.5.2011 13:09:22)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77 ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso Што знам, јас се породив во ГАК, и пак би отишла таму, бидејќи персоналот беше навистина супер (освен некои од сестрите). Но во глобала, задоволна сум, посебно од докторот што ме породуваше, како и од педијатарот неонатолог што беше вечерта на породувањето. Сестрите на интензивна нега исто беа супер, а сестрите на одделение така-така, ама не беше ништо страшно. Сепак, да не се лажеме, во приватниве болници нема толку ИСКУСТВО како што имаат во ГАК или Чаир - сепак најголем дел од породувањата се извршуваат токму таму. И од друга страна, во приватниве клиники ако нешто не дај Боже појде наопаку при породувањето или нешто не е во ред со бебето, го носат во Државна, а најчесто и мајката. Па тогаш, зошто се плаќа толку многу? Da se nadovrzam na razgovorot a zapoznaeni li ste deka site sto se vo privatnite bolnici se zemeni od drzavna ili od cair taka da nema vrska deka i da si kako e gospod nikoj ne e i bez prijatel covek ne moze nikade da pomines dobro bez razlika dali e na privatno ili na drzavno i jas na pregledi si odam na privatno vo remedika kaj doktorkata sto odam e od cair zemena a inaku ke se poragam vo cair ako sum vo remedika na privatno Знам јас дека сите доктори во приватниве клиники се од ГАК или од Чаир, не сум се изразила убаво, но не мислев на тоа дека конкретно тие се неискусни, туку мислев на тоа дека во приватниве клиники немаат толку искуство во однос на честотата на породувањата, или дневната фреквенција на жени родилки, како што претходно кажа Виктори. Многу е важна спремноста и ефикасноста, брзината на реакцијата ако не дај Боже се случи нешто неочекувано. Затоа мислам дека приватниве клиники имаат уште „многу леб да јадат“ додека да ја стигнат ГАК. Нема никого да убедувам, секој си има право на избор, нели? [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|