Markoimama -> RE: Во која болница се породивте? (4.10.2009 14:27:25)
|
Jas se porodiv vo Cair i sleden pat ke ima samo ako imam pari da odam na privatno.So bolki i poragjaj koi traeja vkupno 2,5 casa,za prvorotka pominav nenormalno dobro, ama komplikaciite sto mi gi napravija,mi gi napravija tie 4 dena najteski vo zivotot.Posle poragjaj me ostavija sama da cekam 40 min dodeka da ja zasijat epiziotomijata i mi se napravi strasen hematom, pa komplikacii so zarasnuvanje na ranata i povtorno seckanje i presivanje posle 20 dena. A vo megjuvreme mi padna sekerot i pocnav da se tresam taka vrzana kako da imam napad. No, se razbira, nema koj da te pogledne.Uzas. A higiena i odnos na doktori i sestri??? Uzas. Se tusirav so lebarki. Samo edna cistacka imase da mi pomogne da stanam od krevet, i toa koga bese na smena. Inaku sestrite? Taa od prva smena ke ja zamolam za oblogi za ranata, a taa od treta smena mi gi nosese. JAdev supa polulegnata nad glava na deteto zasto nema koj da go zeme a jas ne mozev da stanam od bolka. Mi rekoa moite da mi pratele analgin ako me bolelo, namesto tie da me terapiraat. Si kupuvav i oblogi i se sto bi trebalo da mi dadat tie. Moze dobro ste pominale ako ste imale nekoj svoj tamu. Jas morav da se karam da mi go nahranat deteto zasto uste nemav mleko.I ako si Albanka ke pomines podobro definitivno. Taka bese so site 5 so koi bev vo soba, samo jas Makedonka. A za menuvanje carsavi? Prvite dva dena spiev vo lohii zasto nemalo dovolno carsavi, samo na po eden sme imale pravo za eden den. A otidov vo Cair zasto premnogu losi raboti imav slusnato za drzavnaa. Kako li e tamu????
|
|
|
|