pacuvce -> RE: Во која болница се породивте? (19.12.2009 15:55:17)
|
Mene parite nikogas ne mi bile visok,megutoa koga napraviv matematika za parite sto ke gi dobijam za vtoto dete+ednokratnata pomos sfativ deka mozam da si go dozvolam zadovolstvoto da se porodam vo RE-medika. Poroduvanjeto vo privatna ustanova ne znaci deka nema da imate porodilni bolki,deka ke vi peat pesni dodeka se poragate ili deka e isklucena moznosta od nastanuvanje na nekakvi komplikacii...Naprotiv i tamu moze da se sluci se...I greski,i problemi,i komplikacii i sl...Megutoa jas so prvoto dete koga se poragav si zarabotiv takvi hemoroidi,zatoa sto saat vreme pred mene se imase porodeno zena na eden pop koj od radost donel castenje za doktorite...Bese nedela,imase italijansko prvenstvo taka sto nitu edna od zenite sto bevme na boksovite (a ne imase od razni nacionalnosti) ne dobivme nitu minutka vnimanie...Na kraj dojdoa luti zosto mnogu sme vikale i ne prasaa dali taka sme vikale i koga sme ja pravele onaa rabota[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Vo slednite 36 casa kolku sto bev vo bolnica vizitite se sveduvaa na toa sto doktorite od vrata samo poglednuvaa i konstatiraa deka sme zivi...Nisto drugo...Nikakov detalen pregled...Jas kako prvorotka,koja dotogas se nemase sooceno so hemoroidi imav ogromni bolki no mislev deka toa se dolzi na ranata...I taka me ispustija doma bez voopsto da me pregledaat...Jas dve nedeli doma macev maka i mislev deka ranata tesko mi zazdravuva...Koga konecno se resiv i otidov na lekar mi kazaa deka sum imala nekojsi vkrsteni hemoroidi,koi mi krvarele...Pa terapii,pa mackanja i sl... E ovoj pat povtorno se porodiv vo nedela navecer,ama uste prvoto utro koga dojde doktorot na vizita i go krena carsafot i rece na sestrata bez jas bilo sto da kazam-Ovaa zenicka da se tretira so mast FAKTU,zatoa sto ima hemoroidi i toa mora da se sanira...Posle tri dena si dojdov doma,a se cuvstvuvav kako da ne sum rodila...Od hemoroidite ni traga ni glas...Zatoa,sekoj so svoeto iskustvo i svoeto mislenje...
|
|
|
|