Markoimama -> RE: Во која болница се породивте? (12.11.2009 21:47:32)
|
Definitivno, samo edna sestra na sprat za bebinjata, so edna se ispokarav zasto vleze vo soba, gi nahrani drugite 4 bebinja i snema mleko i si izleze,moeto go ostavi i ja snema. Jas mislev otide po mleko i ke se vrati a taa ne se pojavi veke. Posle pola cas vikanje po nea(a ne mozev bas da stanuvam- imav ogromen hematom i strasni bolki od epiziotomijata) dojde i mi se razvika zasto ne sum i kazala deka treba da go nahrani moeto i rece- E sega ke cekas dodeka da dojde pak red za hranenje. E togas zbesnav i i kazav na doktorkata sto pomina vo hodnik i taa ja podbra pa dojde da go narani bebeto koe veke vristese od glad. Znaci ne pravev problemi sto nejkea da go zemat maloto ( bidejki jas ne mozev da stanuvam) i morav da mu jadam zeska supa nad glava (krevetceto mi bese daleku), ne se raspravav sto taa od prva smena ja molev a taa od treta mi nosese oblogi za hematomot, ne se raspravav sto morav da lezam vo prljavi carsavi(znaete kolku mozat da bidat prljavi) po celo denonokie- zasto ne smeele da davaat poveke od eden carsav na den, ne se raspravav sto gi nemase da pomognat koga vristea bebinjava a nie prvorotki ne znaeme sto im e i sto treba da pravime,ne se raspravav sto imav strasni bolki od ranata a nejke da mi dadat analgin, tuku trebase da go cekam maz mi da mi donese, ama da mi go ostavi gladno deteto i da ceka uste tri casa do sledno hranenje? Pa do kade moze da odi takviot bezobrazluk? Izvini Sestro, mozebi ti ne si takva i davas se od sebe, ama povekjeto tvoi koleski se krajno bezobrazni i neljubezni. Ne ocekuvam voda da mi nosat, ama kolku tolku plateni se za svojata rabota i treba da ja rabotat kolku sto mozat podobro. Nie ne sme im krivi sto imame bolki, sto placat bebinjata, sto treba da se nahranat i izbanjaat i ne sme krivi sto go barame toa od niv, zasto tie tamu se vrabotile i tamu se za toa. Ne znaci deka nie pacientite treba da ve maltretirame vas sestrite i dr vraboteni, no imame pravo da si go barame osnovnoto za koe ste plateni, a vie treba da go pravite toa kolku sto moze podobro i poljubezno.
|
|
|
|