|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Во која болница се породивте?
4.6.2012 11:43:14   
eli07
Thanks Mamu.Se nadevam deka i jas ke mozam da napravam nekoja takva kombinacija ako idam na priroden poragaj, ako idam na carski (posto ne znam kako e bebeto se uste namesteno) togas direknio ke zakazam termin.Pozz

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 876
5.6.2012 5:49:53   
pudingce
Dali ima nekoj iskustvo na poraganje so doktorkata Hadzi Lega na Gak? Dali navistina kako sto veli cipi ripi moze da si dogovoris doktor za poraganje?

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 877
5.6.2012 8:41:10   
temjana
За договарање со доктор искрено јас сега прв пат слушам (имаше пред неколку години за 500евра мислам дека беше цената да ти дојде твојот доктор, и ова си беше законски но го укинаа) евентуално ако сега повторно не вовеле таква практика. Инаку другарка ми се породи во гак вчера ја пуштија и за среќа се погоди на смена нејзиниот доктор, но муабетов ми беше дека она е презадоволна од целиот персонал и воопшто од целата услуга и нега која што ја добила во државна. вели дека и 10 таму би ги родила големи професионалци целиот тим од чистачки до проф. д-р, собите одлични чисти, персоналот љубезен насмеан... Искрено ептен ме окуражи и знам дека ќе бидеме во сигурни раце, така да не се грижете и да не ве породи вашиот доктор сите биле златниuser posted image

(Одговор на членот pudingce)
Непосредна врска до пораките: 878
5.6.2012 8:46:30   
Mihaela 2010
Abe so vrski ili bez sekoja zena ke se porodi,edna polesno edna potesko,no sepak ke recam deka bez vrskicki nisto ne pravime,segde ama bas segde si trebaat vrski,za zal,taka da koj moze neka si naoga pa makar toa bila i higienicarka...jas vo GAk se porodiv i srekja doktorkata moja mi se pogodi na smena,i super pominav,mi vikaa po lesen poragaj zdravje,jas posle toa go krkav so malava radi infekcijata,a za sestrite sto da kazam,namkjori idiotki nevideni,samo zimi edna tetka vo godini gospod da ja pozivee mi se najde,me smiri,go zemam bebevo go smiruvase...stvarno retki se tie koi sovesno si gi vrsat rabotite...

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 879
5.6.2012 9:31:59   
Cipi Ripi
Abe so vrski ili bez sekoja zena ke se porodi,edna polesno edna potesko,no sepak ke recam deka bez vrskicki nisto ne pravime,segde ama bas segde si trebaat vrski,za zal,taka da koj moze neka si naoga pa makar toa bila i higienicarka...jas vo GAk se porodiv i srekja doktorkata moja mi se pogodi na smena,i super pominav,mi vikaa po lesen poragaj zdravje,jas posle toa go krkav so malava radi infekcijata,a za sestrite sto da kazam,namkjori idiotki nevideni,samo zimi edna tetka vo godini gospod da ja pozivee mi se najde,me smiri,go zemam bebevo go smiruvase...stvarno retki se tie koi sovesno si gi vrsat rabotite..

Жива вистина!

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 880
5.6.2012 10:03:45   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi

Ели07, јас се породив на ГАК на 8 мај, договорено со докторка кога ке ми дојде моментот да дојде и да ме породи. Значи распрашај се убаво. Од 1 Април имаат воведено нова политика на пораѓање, потпишуваш документ доколку сакаш некој др да те пораѓа и др мора да дојде на пораѓањето иако не е во моментот кога ќе се пораѓаш на работа, а болницата им плаќа дополнително. Така беше и во мојот случај, отидов со 4 прста отворена, и кажав која др треба да ме пораѓа и и се јавија и ја известија и за неполн саат таа дојде.

Cipi Ripi....или некоја друга ако може да ми објасни ова ново воведено на Гак со барањето до др што сакаш да те породи како оди и дали се доплаќа з’ш едни викаат се плаќа едни не??
Имам една другарка треба да се породи па сака Весна Левринова да ја пораѓа како оди тоаа???

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 881
5.6.2012 17:05:59   
eli07
Ne znam i mene mi e nekako neverlivo da si doneses doktor pa zgora na toa i klinikata da ti plaka za toa.Ajde koj imal iskustvo i proverena informacija neka pise.Jas imam doktor ama cabe mi e i ne e isto ako ne mi e na smenauser posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 882
7.6.2012 17:07:04   
livi
E i jas da se priklucam na temava mene ne mi trebase doktor jas vo bolnicata sama se porodiv bas koga site ispadnaa jas dobiv napon i na krevetot op mojata princeza cela se pobrkavuser posted image

Непосредна врска до пораките: 883
7.6.2012 17:32:23   
Ikana
Јас се породив на ГАК во договор со моите докторки, добро сега едната ми е братучетка, но сепак не платив ништо освен за апартманот во кој бев сместена. Се породив во 16ч и 25 мин., и докторката друга остана по крајот на работното време и ме породија. Бев договорена со неа и со братучетка ми уште од 6 месец, и ништо не платив дополнително.

(Одговор на членот livi)
Непосредна врска до пораките: 884
8.6.2012 0:32:17   
pudingce
Prasav na ginekologija i rekoa deka nema takvo nesto da potpises dogovor za da ti dojde odreden doktor.imalo porano i se plakalo no takva opcija povrke ne postoi. Znavi ako imas vrski super, a tie sto nemaat kaj koj ke se pogodat kaj toj. Samo gospod da e so site nas.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 885
8.6.2012 9:56:34   
eli07
Abe rabotava e i da imas vrski (nekoj doktor) ako se poragas prirodno moze da ne ti se pogodi na smena user posted image toa mi bese zborot...

(Одговор на членот pudingce)
Непосредна врска до пораките: 886
8.6.2012 12:11:53   
cleo
Mesinja, nesto da ve prasam. Sega sum 32ra nedela, planiram da se poragjam vo Remedika so Gospod napred. E sega me interesira sto treba da napravam - da izberam doktor i da zakazam termin kaj nego za konsultacija, bidejki logicno e toj sto ke go izberam barem 2 pati da me vidi pred da me poragja, da bide zapoznaen so terminot, so sostojbata opsto, itn.... Ili nesto drugo treba da napravam? user posted image Aj ve molam ako nekoj znae da mi kaze. Fala vi mnogu i so lesno na site!

Непосредна врска до пораките: 887
8.6.2012 12:40:01   
rina13
jas cela bremenost ja sledev tamu ama mislam deka koga ke te prati maticnata na ctg togas ides vo remedika I biras ginekolog sto ke te poraga,ctg pregledite im se besplatni ako se poragas tamu.toplo bi ti go reporacala boskovski

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 888
8.6.2012 15:26:06   
cleo
Rina13 ti blagodaram za odgovorot. Carski si porodena ili prirodno? I ako si carski dali otide na zakazan termin ili koga dobi bolki? I kakvo iskustvo imas so porogajot vo Remedika voopsto? Fala i pozdrav

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 889
11.6.2012 16:24:31   
cleo
Devojki, a da ve prasam dali nekoja od vas se ima porodeno vo Cair? Me interesira konkretno za apartmanite - po kolku rodilki se, dali e cisto, dali soprugot moze da te posetuva, dali bebeto e so tebe...? Nekoi opsti vpecatoci za apartmanite vo Cair mi se potrebni, so toa sto jas bi imala vrska, a bi me pragjal Dr. Kirovski. Ako nekoj nesto znae i za doktorot ve molam da mi kaze. Blagodaram mnogu!

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 890
11.6.2012 16:25:16   
cleo

ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

Devojki, a da ve prasam dali nekoja od vas se ima porodeno vo Cair? Me interesira konkretno za apartmanite - po kolku rodilki se, dali e cisto, dali soprugot moze da te posetuva, dali bebeto e so tebe...? Nekoi opsti vpecatoci za apartmanite vo Cair mi se potrebni, so toa sto jas bi imala vrska, a bi me poragjal Dr. Kirovski. Ako nekoj nesto znae i za doktorot ve molam da mi kaze. Blagodaram mnogu!

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 891
16.6.2012 15:06:07   
eli07
Sestra mi i ja poragjease dr.Kirovski (i bese vrska)pred 2 meseca zadovolna e mnogu .Malku bil namcoruser posted image ali bitno si ja vrsi rabotata kako sto treba.I starosvaticata moja se porodi pred mesec vo Cair barase apartman ama nemase mesto posto ona koga otide da se poragja i tekna da bara apartman taka da ako imate vrskicka neka vi rezerviraat malku porano...Se nadevam pomognav

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 892
16.6.2012 15:46:41   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07

Sestra mi i ja poragjease dr.Kirovski (i bese vrska)pred 2 meseca zadovolna e mnogu .Malku bil namcoruser posted image ali bitno si ja vrsi rabotata kako sto treba.I starosvaticata moja se porodi pred mesec vo Cair barase apartman ama nemase mesto posto ona koga otide da se poragja i tekna da bara apartman taka da ako imate vrskicka neka vi rezerviraat malku porano...Se nadevam pomognav

ne veruvam deka mozes da si rezerviras...od kaj znaes koga kje bide ( osven dogovoreno neli)..si odis i ako ima meso ok..za rezerviranje pretpostaviuvam i da moze treba debeli kabli ne vrski...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 893
16.6.2012 18:38:05   
Ljubovce
Jas bev vo apartman vo cair,isto so vrski ama spored mene e vo mnogu losa sostojba,prednost e toa sto bev sama vo soba,i imase non stop nekoj so menei ima wc vnatre,za doktorite nemam zamerka ama za se ostanato ocenka 1 od mene ...sum pisuvala po eksplicitno za temava nekoja strana nazad mozes da procitas,da ne se povtoruvam.
Mislam deka ima aprtman i za so dve vnatre i kolkui sto vidov toj e vo podobra sostojba,ako ne ti e bitno da si sama baraj go toj.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 894
16.6.2012 20:31:08   
meU87
А колку се плаќа од ден во апартманот???
И како тоа мислиш нон стоп имаше некој со тебе??? Дозволуваат посета од фамилија доколку си во апартман?

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 895
16.6.2012 20:55:15   
Ljubovce
1500 denari od vecer,a za poseta cel den znaci od sabajle posle 9 saat pa se do vecer do 10 ili 11 ne se sekavam moze da ima nekoj so tebe. Taka da jas imav non stop covek so mene,i toa mn mi znacese,so ogled na toa sto bev carski i nemozev da se mrdnam a tamu nema koj da ti pomogne ni prviot den raka da ti podade,za moeto iskustvo zboruvam.

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 896
16.6.2012 20:59:46   
JanaMarija
Mesinja, abe ne me plasete za cair, jas sakav tamu da se poragam. Edna drugarka bez vrski pominala tamu mnogu ubavo-blagodarenie na cistackite hahahaha tie ako ne bile :))) inaku za uslovite-bilo podobro od drzavna.

Go sakam zivotot

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 897
17.6.2012 8:14:26   
Cipi Ripi
Јас лежев во Чаир во ноември поради компликации во бременоста, 3 дена во обична соба, 3 дена во апартман. Мојата оценка за Чаир 0, за апартманот 1 само заради фактот дека можеш да примаш посета и тука беа мајка ми и маж цело време.Инаку и во апартманот имаше лебарки. За др. Кировски мислам дека нема никаква отворена комуникација со пациенти, намќор, ќути цело време, ама можеби си ја работи работата, не знам за тоа бидејќи не ме пораѓаше, ама додека лежев таму ич не ми обрна внимание, 2 збора не ми прозбори барем да ми кажеше што ми е. А да не се потсетувам и дека закачив инфекција од болницата. Се породив на 8 Мај во државна, многу е чисто, ново, сеуште не дошле лебаркитеuser posted image Собите се убави, по две, со свое купатило.

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 898
17.6.2012 10:19:47   
eni
Cleo jas i ti bevme nekolku dena razlika so terminite, kolku sto se sekavam. I jas sakam vo Remedika da se poragam. Na minatata kontrola bas ja rasprasuvav mojata doktorka, Elena Petrova za poragaj i mi kaza deka ako sakam tamu da se poragam, vo 35-ta nedela se ostava kapar od 100 evra i poslednite brisevi i pregledi vo deveti mesec ke ti bidat del od paketot za poroduvanje. Na kraj koga ke plakas za se ke ti gi odzemat ovie 100 evra. Kaj kogo vo Remedika ti sakas da se poragas? Moze i ke se vidime tamuuser posted image

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 899
17.6.2012 12:37:09   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: JanaMarija

Mesinja, abe ne me plasete za cair, jas sakav tamu da se poragam. Edna drugarka bez vrski pominala tamu mnogu ubavo-blagodarenie na cistackite hahahaha tie ako ne bile :))) inaku za uslovite-bilo podobro od drzavna.

ЈанаМарија пред да ја направат новата гак можеби чаир била подобра но сега верувај ми дека нема споредба. Јас голем дел од прегледите таму ги правам и без ниту еден познат добивам услуга подобра и од приватно. Другарка ми пред 2 недели се породи во гак и е воодушевена од целиот персонал, услуга, професионализам... Нормално секоја жена си има своја приказна но сакам да кажам дека многу се променети работите во државните установи и во последно време сум каде каде позадоволна од нив отколку од приватните клиники. И повторно ги замолувам оние жени кои што не ни знаат каде се наоѓа државна да не даваат свои коментари од рекла казала бидејќи навистина ни правите дополнителен притисок и најважно освен што ширите непроверени трауматични приказни, ширите и мнооогу лоша енергија која навистина не ни е потребна. Секој нека си зборува за болницата во која се породил така најмногу ќе ни помогнетеuser posted image

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Anketa
Bethany

Koe ime vi se dopaga poveke?

Jakov (39%)

Kristijan (61%)

Број на сите гласови: 114

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!