profesorce -> RE: Совет од правник (14.11.2009 18:31:18)
|
Bi sakal da ve zamolam za pomos i sovet kako da postapam. Inaku sum samohran roditel - tatko na ednogodisno prekrasno momce. Soprugata, majkata, pocina na samiot porogjaj. Pomina eve edna godina odtogas, mojot zivot tece i ponatamu samo zaradi detenceto. Problemot e vo babata, majka na soprugata. Od pocetok detenceto bese kaj nea, i se ke bese dobro ako taa ne pocna da me vregja i kolne i psihicki da me maltretira, koe go trpev cetiri meseci a ke go trpev i ponatamu, ako babata sama ne se otkaza od gledanjeto na na deteto i namesto da mi pomogne taa uste i go izbrka deteto od kajnea. Togas morav da se snaogjam sam bidejki i jas sum doma sam so tatko mi, majka mi e pocinata. Deteto go gleda ottogas moja kumasinka. I vekje 8 meseci babata nitu prasa kako e deteto nitu prasa kade e nitu prasa kako se snaogjam, znaci totalna izolacija. E sega koga deteto napolni edna godina me povikaa od socijalno, na nejzino baranje, da razgovaram za nacinot kako taa da go videla deteto. ispustiv da kazam deka i policijata i bese doma zaradi psihicko maltretiranje na lugjeto koi mi go gledaat deteto so nasilno upagjanje. Stvarno ne znam so da pravam i ve molam za sovet
|
|
|
|