profesorce -> RE: Совет од правник (17.11.2009 15:38:33)
|
Fala ti mami za sovetite. Samo da pojasnam, detenceto ne mi e dadeno na cuvanje, tuku jas sekojdnevno imam najmalku 5 saati vreme na samo so nego, i kaj lugjeto moite kumasini i kaj mene doma, so toa sto za vikendite toa vreme e i povekje pa duri i so prespivanje. Ova im go kazav na socijalnite rabotnici i im kazav deka ova ke potrae do april maj, koga sakam da go pratam vo gradinka i togas ke bide ostanatiot del od denot kaj mene doma. Inaku za uslovite, imam obezbedeno dve krevetcinja, edno kaj mene edno kaj lugjeto, i se ostanato od igracki pa se do peleni, imam po dve, edno kaj mene doma edno kaj lugjeto. Prasanjeto mi e Dali mora da bide prijaveno vo socijalno semejstvoto koe znaci NE SE GRIZI tuku MI POMAGA vo odgleduvanjeto na deteto , za 5-6 meseci? Znam deka e najdobro da bide 24 casa so mene doma, no togas jas bi nemal nikakvo vreme da probam da prodolzam so svojot zivot i da stvoram prividno normalno semejstvo za maleckoto. I uste nesto, dali poznavate nekoj epten dobar advokat za semejni odnosi, za sekoj slucaj, bidejki kako se odvivaat rabotite i poznavajki ja babata, najverojatno i ke mi treba. Pozdrav
|
|
|
|