sitalia -> RE: Настинка (течење нос. кашлање) (4.11.2012 12:38:22)
|
Bucka nema mesto za panika, skoro site deca ja fakaat taa bakterija vo gradinka. Treba da se tretira zosto moze navistina da se spusti i da predizvika pneumonija no ja tretiraat kako ne mnogu opsna bakterija. Sega nesto od moe iskustvo ti e da mu odrzuvas na deteto dobar imunitet, znaci krvnata slika da mu e relativno dobra hemoglobin, zelezo itn. Deka nema da se razboluva sekako nemoze no i na toj nacin se steknuva imunitet, a jas stalno doma imam od masta za oci chloramfenikol taka mislam se vikase i a pocne zelenkasti mrsuli so bibo stpce im mackam vo noseto i dosega eve uspesno nekako se spravuvame. Isto praktikuvam i isckan kromid pokraj glava za spienje. propolis na med da podrzi vo usta za grlo i vo jadenjeto obavezno kromid i luk. E sega sto pomaga ili nepomaga neznam sekoj se trudi da napravi toa sto znae za da mu bide deteto zdravo. probaj i ti moze ke ti pomogne. A da da ne zaboravam obavezno D3 ili ribino maslo. ИЗВОРНА ПОРАКА: *Bucka* Мамички, ве молам помагајте. Син ми има скоро 22 месеци, и откако тргна во таа пуста градинка во Бутел сега во септември, глава не можам да кренам од болештини. Прво таму го касна оса, завршивме во Козле, примаше урбазон инекции. Па закачи ларингитис од некое дете во градинка, ајде пак во Козле на инфузии и терапија 3 дена. Сега му земаа брис од нос, гледам на мејл резултати - streptococcus pneumoniae. Пак од некое дете таму, пошто нема од каде на друго место да закачи. Колку е опасна?? Имате ли искуство со бактеријава? Немаше покачена температура, ништо, само зелен му стана секретот од носот и го однесов на брис за секој случај да видам што е и ете, што да видам. Ме фаќа паника пошто читам, предизвикувала болести на бели дробови како на пр. пневмонија, а он досега никогаш немал проблем со плуќа .. обично грлото или носето биле проблем. Не фати викенд, морам дури во понеделник да се консултирам со матичната за лекови... :S па во меѓувреме, пишете дали итно мора да се преземе нешто или може да почека до понеделник (задутре)... фала ви
|
|
|
|