mother 29 -> RE: Настинка (течење нос. кашлање) (23.4.2010 9:56:38)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: fantom Veke 6 dena moj Filip kasla i toa mokro kaslanje.Bevme na lekar i toa specijalist pedijatar i rece deka seuste ne e tolku strasno i deka ne e spusteno na gradite,ama nisto ne ni dade lekarstva,da ne se ucel organizmot uste sega na antibiotici.Ni predlozi da odime na inhalacija 3 pati dnevno vo bolnica.Poradi toa so jas ne mozam 3 pati dnevno da odam do bolnicata,se resiv i si kupiv inhalator za doma.Ni pokazaa kako treba i sega zm mu pravi inhalacija 3 pati dnevno so Deksametazon(taka ni rekoa).Iskreno nekoe podobruvanje jas ne gledam a na nego pocna i noseto da mu tece i ocinjta mi se nekako zacrveneti,malaksan e a nema temperatura,vaka svez e..ama pocna pomalku da jade i da odbiva,da jade.Edna prijatelka mi dade sovet da mu zemam sirup HEDELIX,nekoj germanski na rastitelna baza od brslen bil i deka imal mnogu efekt vo iskasluvanjeto i navodno edinstven sirup za doencinja koj ne e steten i ne predizvikuva reakcii nepozelni.Ova i go kazuvam na doktorkata a taa prvpat slusa!Pa me interesira ako nekoj imal slicno iskustvo da mi kaze dali slusnal za toj sirup ili sto drugo bi mi preporacale....Ova ni e prvo razboluvanje taka da malku sme neiskusni i kako da recam,naplaseni,pa sekoj sovet dobro bi ni dosol. знам многу добро колку бев исплашена кога Марко за прв пат почна да кашла и се разболи.од искуство,мој совет е да си бараш антибиотик,ако детето кашла мокро и како од плука да кашла,зашто може многу бргу да се спушти надолу.јас сум лично изгорена од такви природни сирупи и не сум за такво "пролонгирано лечење" ,се`со цел да не се труе организмот со лекарства.кога си поткашлува помалку е тогаш ,разбирам природен сируп.ама за буање,рикање и кашлање,се знае што му е мајката. ова ти го пишувам од лично искуство,зашто и ние така лани се лечевме со природни сирупи,еден врз друг,со надеж дека ке помине ,да не се труеме со антибиотици(се разбира со консултација на др),но на крајот завршивме со 3 антибиотика и 3 инекциии...значи ,да не те плашам.....ти најдобро си знаеш,јас само кажав што мислам околу оваа ситуација[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|