Maca25 -> RE: Настинка (течење нос. кашлање) (2.6.2011 10:52:46)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage На Нина цела недела веќе и тече носот, ама најмногу додека е во градинка (така ми кажуваат негователките), а кога ќе се вратиме дома не толку многу. Секретот е многу зелен и густ. Пред некој ден дошла и докторка да ги прегледа затоа што веќе почнале да се загижуваат негователките од носињата на малечкиве, не можеле да постигнат да им ги избришат на сите user posted image . За носот, затоа што и тече, не и ставам никакви капки, само секоја вечер топла бања и ќе се растече убаво, ќе ги извадиме сите муцуциња (мрсулчиња) и полесно спие. Пред да ја однесам во градинка и давам малку сокче во кое има издробено вит.Ц ( само на овој начин можам да и го дадам, инаку го плука) и кога ќе се врати од градинка исто така уште едно вит. Ц во сокче. Додуша по препорака на мат. докторка треба по 3 пати на ден да и давам еден месец, но не можам никако третото апче да и го уклопам. Ispitaj bris od nos i od grlo.Nie taka dva meseci se macevme so topli kupki i sl. i bez da ni kaze maticnata sama go odnesov na bris i mu najdoa streptokoka vo noseto.Posle mu dade kapki 3-4 dena i bese ok.Jas bi ti rekla da proveris za sekoj slucaj nisto ne gubis.Brisot privatno cini 350 denari i rezultati ti davaat najmnogu za dva dena. направивме брис тогаш и искочи дека има бакетрија во нос. 3 дена капки во нос и после една недела на брисот ништо немаше, а кашлицата се смири после првиот ден од терапијата. После пак почна многу да кашла, ама ниту нос и течеше ни ништо, ја однесов на лекар, минимално црвено грло и кашлица од полените. Сега престана да кашла.
|
|
|
|