baby_bump -> RE: Кравјо млеко (5.10.2011 15:33:56)
|
Ние почнавме со кравјо млеко пред три недели и тоа по следниот редослед по препорака на педијатар, првата недела првиот млечен оброк го заменив само 2-3 дена со разредено 1/3 вода со 2/3, 3,2% кравјо млеко, потоа втората недела и вториот дневен млечен оброк го заменив со чисто неразредено провриено тетрапак битолско, и еве сега третата недела и третиот оброк го заменив наместо АД Нан2, со кравјо млеко. Докторката препорача на почетокот да ставам и малку шекер, ама пошто јас сум противник на белиот шекер, ни на ќерка ми не и ставам во млекото. Инаку имаме скоро полна година старост и не сакав да ја префрлам на кравјо, но вака морав зашто уште малку ќе ја пратиме во градинка, веќе нема да можат да ја чуваат моите поради здравствени причини. Млекото добро го прифати, ниту еднаш не го одби, си го пие без проблем, дури сега пие и повеќе од порано кога беше на АД. Немаше ниту пролив, ниту проблем со столица, единствено нешто, што не мора да значи ништо и да е поврзано со млекото, досега до 11 месеци немавме ниту едно запче, а сега за една недела изникнаа 4 запчиња, па ми се поклопува со примањето на кравјото млеко и логично си го поставив прашањето, дали до сега имаше недостаток на калциум, па немаше заби? не знам. Што мислите вие?
|
|
|
|