Calypso -> RE: Кравјо млеко (16.9.2011 14:48:18)
|
Jas mislev deka kravjoto mleko ne se dava barem do godina dena, ama iskustvoto na moi bliski lugje pokazuva poinaku, osven toa i tetka mi koja e pedijatar, mi rece deka mozam i pred godina dena da go vovedam. Konkretno, mi preporaca nekade od prvi oktomvri (maliov ke ima 6 i pol meseci togas) da pocnam da mu pravam mlecni kasicki so brokula, zelena tikvicka i karfiol (ne site naednas, sekako) so kravjo mleko, i toa taka sto ovie produkti ke gi varam vo samoto mleko, pa da gi pasiram i kako poretka kasa so mlekoto da mu gi davam. Isto taka mi preporaca i kiselo mleko koe sama bi go pravela doma (okolu saat vreme, najmnogu dva casa da stoi na toplo so kvasot, da ne bide mnogu kiselo). E sega, pretpostavuvam deka e podobro da kupuvam svezo mleko, otkolku trajno, sekako i svezoto ima pomalku konzervansi. Vasite iskustva? Lilicka, samo pedijatar moze da vi kaze dali moze tolku rano so kravjo mleko da se pocne. Sepak tri meseci e malku, a probale li so drugo adaptirano mleko, ili maloto voopsto ne saka nikakvo ad mleko?
|
|
|
|