Natuska85 -> RE: Кравјо млеко (20.6.2012 9:45:33)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: ane.d Jas kravjo mleko pocnav da i davam na polni 6 meseci,koristam od bitolskoto 1.5% maslenost i vo sekoja kasa i kapnuvam,prvo pocnav razredeno a sega i stavam cisto,ne koj znae kolku samo da ja dobijam posakuvanata gustina na kasata i masala nema nikakva reakcija. ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak i uste ne mi e jasno zosto kravjo mleko ne smeeme a jogurt i kiselo da??????? Киселото млеко и јогуртот се ферментирани а со процесот на ферментација,т.е киселеење на млекото се уништуваат поголем број бактерии за разлика од кај обичното кравјо млеко кое само се вари. И никој не вели НЕ СМЕЕШ да даваш кравјо млеко, се зависи од детето, ако си го прифати без никакви реакции можеш да му даваш. ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak i uste ne mi e jasno zosto kravjo mleko ne smeeme a jogurt i kiselo da??????? Киселото млеко и јогуртот се ферментирани а со процесот на ферментација,т.е киселеење на млекото се уништуваат поголем број бактерии за разлика од кај обичното кравјо млеко кое само се вари. И никој не вели НЕ СМЕЕШ да даваш кравјо млеко, се зависи од детето, ако си го прифати без никакви реакции можеш да му даваш. da ama zatoa malaktobacli od tipot na probiotici koi kaj nekoj se polezni kaj nekoj imaat sprotivno dejstvo( ova vazi za probioticite od ad mlekata sto ne e slucaj so probiotcite od kiseloto mleko) a a kravjoto mleko zatoa i tetrapak mlekoto e pasterizirano so procesot na pasterizacija se unistiva 99% od bakteriiite ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka ИЗВОРНА ПОРАКА: ane.d Jas kravjo mleko pocnav da i davam na polni 6 meseci,koristam od bitolskoto 1.5% maslenost i vo sekoja kasa i kapnuvam,prvo pocnav razredeno a sega i stavam cisto,ne koj znae kolku samo da ja dobijam posakuvanata gustina na kasata i masala nema nikakva reakcija. ane.d i jas sakam dapocnam po malku da davam kravjo mleko od 6 meseci po nekolku kapki vo kasite a ti samo vo zelencukovite li stavas ili i vo ovosnite prvo so sto pocna so kravjo ili kiselo mleko?
|
|
|
|