Beatris -> RE: Кравјо млеко (20.7.2012 12:36:08)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR Кравјото млеко пред неколку години стана „штетно за децата“. До тогаш не беше. Прочитај колку деца имале реакција на кравјо ако го пробале пред година. 1 од 100? Мислам дека и помал е процентот. ЕДИТ: Се инспирирав да прочепкам по интернет да видам баш колку деца се алергични на млеко. Само 2,5 проценти од децата под три години може да развијат алергија на млеко, а 85 % од нив ја надминуваат таа алергија додека наполнат 5 години. ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Само да напоменам дека и јас на ќерка ми и ставам кравјо во кашички од 5 месеци, сега пие нестле јуниор 1+ само од причина што не сакаше да пие никакво млеко и ова го прифати па бевме живи радосни. Ама да не ни забега дискусијава на темава во друга насока, постои посебна тема за кравјо ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka anaana jas i ti razgovaravme vo pp poraki na tema mleko i dvete sfativme korist nema od ad a iskreno da ti kazam a psolusav anamolly da i davam se sto mi e na mene vkusno spored vozrsat i detevo super si prifati ne slusam nikakvi pedijatr ot site razlicno mislat i kazuvaat abe od kontrola na kontrola za edna ist arabota 2 razlicni mslenja od ist pedijatar taka jas odluciv i taka pravam isto i ti kako misls deka e najdobro taka pravi ako bebuskata nema reakcii prodolzi da ti kazam jas koga studirav imase edni pedijatriski protokoli za ishrana a sega drugi za razlika od 6 godini ako ne me mrze da gi baram po knigite ke gi pisam objaveni od profesori doktori na medicinski vo Sk a ne od statii na internet ili nekoi glupi semninnari i promocii ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Само да напоменам дека и јас на ќерка ми и ставам кравјо во кашички од 5 месеци, сега пие нестле јуниор 1+ само од причина што не сакаше да пие никакво млеко и ова го прифати па бевме живи радосни. Ама да не ни забега дискусијава на темава во друга насока, постои посебна тема за кравјо llee beatris ke me otepa oftopic sum ama toa junior od godinka li go davas ili porano? ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Само да напоменам дека и јас на ќерка ми и ставам кравјо во кашички од 5 месеци, сега пие нестле јуниор 1+ само од причина што не сакаше да пие никакво млеко и ова го прифати па бевме живи радосни. Ама да не ни забега дискусијава на темава во друга насока, постои посебна тема за кравјо llee beatris ke me otepa oftopic sum ama toa junior od godinka li go davas ili porano? Од годинка и давав, до кај 9-10 месеци си пиеше аптамил, пробував и кравјо не сакаше да прифати и едно време скроз престана да пие млеко, па место млеко станувавме и заспивавме со јогурт во шише [sm=jezicek.gif] После случајно земав од золва ми Нестле, од немај каде да пробам, и си го испи, и сега до ден денес така, кога ќе и дадам чисто кравјо уште се гади.
|
|
|
|