|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кравјо млеко
5.7.2012 17:05:36   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Darky

I jas imam sredno medicinsko zavrseno. od sise da pie celo vreme mesto majcino ne smee deka ne e ni priblizno kako majcinoto, a ednnas dnevno mala kolicina vo kasicka nema problem, ova go mislese!

ne mra pravo da se lutis pisav od dug aspekt prvo stom si na doenje odlicno podobro nemoze da bide ama jas msilev deka ste na ad mleko po taa logika otdov deka kravjo mleko vo kasicki moze a vo sise ne toa bese muabetot, a vo vrska so obrazovanieto no coment ne zborev za tebe ili ti vikav na tebe bidejki ako prosaras niz stranicive sfasta ke vides za stetnosta na kravjo mleko ama od site najomilena besmislotina mi e deka e stetno za pankerasot !!!!!!!!!!!!!!!!! a i drugo bil kazano na seminar treba nekoj da gi kontrolira ovie site sto kazuvaat na seminarive oti samo vicovi izleguvaat

(Одговор на членот Darky)
Непосредна врска до пораките: 551
5.7.2012 17:12:13   
Darky
Ne ne se lutam, samo kazav sto mi rekle, i deka mi zvuci ok. inaku e licen izbor, jas iako mi kazaa nema da pocnam dodeka imam drug izbor za mleko, za nokni kasicki kupuvam gotovi i si pominuvame :) pozdrav.

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 552
5.7.2012 18:07:34   
anaana
mene malku mi e se bezvrska so ova kravjovo mleko i negovata stetnost. kako moze da e stetno da se napravi kasicka so kravjo mleko a da e vo red kupecka. pa taa ima poveke konzervansi bez razlika sto pisuva na nea deka e bez dodatoci i sl. taa ima rok na traenje godini znaci ima nesto vo nea za da moze kasicka so meso ili so riba pa i ovosna da trae godini i toa ne e vo frizider. bidejki vo marketive kasickite se na raftovi bez razlika na nadvoresnata temperatura.
taka da site vikate deka kravjo nikako ama moze kupecki kasicki. ne znam. sekoj najverojatno si znae kako e najdobro ama e glupavo taka da se plasat mladite majki vo vrska so mlekoto. ne e sekogas do parite, eve kaj mene ne e za parite ama dete ne saka nikakvo AD mleko. citam po forumive koj se bolesti moze da se predizvikaat od kravjo mleko me fati panika. otidov kaj poveke pedijatri vikaat nema vrska. moze ama rastvoreno i sl. i toa deka steti na pankreas. koj ekspert odrzal takvo predavanje. ne razbiram...
isto ne razbiram kako vikate nekoe mleko e priblizno do majcinoto. neli mlekoto na majkata zavisi od toa sto taa jade. znaci bebe koe e na doenje sekoj den pie razlicno mleko bidejki majkata razlicno se hrani.. ova e moja nekoja logika. ne sum medicinsko lice iako imam doktori vo familija. ama mlekoto zavisi od toa sto majkata jade. omega 3 moze da ima ako jade riba ili ako vnesuva preku tableti. poinaku kako?
ne znam moze treba da se gleda nestoto od poveke strani. moze e kravjoto potesko z a bebeto ama neka se kaze sto ako bebe ne pie drugo mleko. sto vo toj slucaj???
nema da go ostavime gladno

Непосредна врска до пораките: 553
5.7.2012 21:07:30   
Darky
Epa ete jas namesto kravjo zemam frutolino ili od tie kasickite od HIPP so mleko i dodavam nekoe ovosje, pocesto banana zasto mnogu ja saka. Cokolino primer uste ne sum zemala deka se sprema so mleko, i vodilema sum, no se uste sme mali za cokolino, 7 meseci i edna nedela.

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 554
5.7.2012 23:11:21   
miana
Nie imame 6 ipol meseci i od pred 5 dena i stavam kravjo mleko vo kasickite..Nemame nikakva reakcija-fala bogu.

Непосредна врска до пораките: 555
20.7.2012 12:36:08   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Кравјото млеко пред неколку години стана „штетно за децата“. До тогаш не беше.

Прочитај колку деца имале реакција на кравјо ако го пробале пред година. 1 од 100? Мислам дека и помал е процентот.

ЕДИТ: Се инспирирав да прочепкам по интернет да видам баш колку деца се алергични на млеко. Само 2,5 проценти од децата под три години може да развијат алергија на млеко, а 85 % од нив ја надминуваат таа алергија додека наполнат 5 години.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Само да напоменам дека и јас на ќерка ми и ставам кравјо во кашички од 5 месеци, сега пие нестле јуниор 1+ само од причина што не сакаше да пие никакво млеко и ова го прифати па бевме живи радосни. Ама да не ни забега дискусијава на темава во друга насока, постои посебна тема за кравјо

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

anaana jas i ti razgovaravme vo pp poraki na tema mleko i dvete sfativme korist nema od ad a iskreno da ti kazam a psolusav anamolly da i davam se sto mi e na mene vkusno spored vozrsat i detevo super si prifati ne slusam nikakvi pedijatr ot site razlicno mislat i kazuvaat abe od kontrola na kontrola za edna ist arabota 2 razlicni mslenja od ist pedijatar taka jas odluciv i taka pravam isto i ti kako misls deka e najdobro taka pravi ako bebuskata nema reakcii prodolzi da ti kazam jas koga studirav imase edni pedijatriski protokoli za ishrana a sega drugi za razlika od 6 godini ako ne me mrze da gi baram po knigite ke gi pisam objaveni od profesori doktori na medicinski vo Sk a ne od statii na internet ili nekoi glupi semninnari i promocii

Само да напоменам дека и јас на ќерка ми и ставам кравјо во кашички од 5 месеци, сега пие нестле јуниор 1+ само од причина што не сакаше да пие никакво млеко и ова го прифати па бевме живи радосни. Ама да не ни забега дискусијава на темава во друга насока, постои посебна тема за кравјо

llee beatris ke me otepa oftopic sum ama toa junior od godinka li go davas ili porano?

llee beatris ke me otepa oftopic sum ama toa junior od godinka li go davas ili porano?

Од годинка и давав, до кај 9-10 месеци си пиеше аптамил, пробував и кравјо не сакаше да прифати и едно време скроз престана да пие млеко, па место млеко станувавме и заспивавме со јогурт во шише user posted image После случајно земав од золва ми Нестле, од немај каде да пробам, и си го испи, и сега до ден денес така, кога ќе и дадам чисто кравјо уште се гади.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 556
20.7.2012 12:55:11   
maki1
I aj i ja sna ovaa tema da postavam milion prasanja.m ima skoro 14 meseci i seuste cica,ama sakam da pocnam da i davam veke kravjo mleko ,kako preku den barem bi gi skratile podoite.i kupiv vcera na nestle i od sabajlevo samo lizna i nesaka da go vidi.pozkasno probav i so biskvita ,ni taka ne go saka.Sto da pravam dajte soveti kako da pocne da pie mleko,vaka veke ne go biva.

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 557
20.7.2012 13:15:40   
Beatris
Маки золва ми на малиот кога го одбиваше почна да му раствара нестле јуниор во чајот што сакаше да го пие. Инаку немаше шанси. Мене ми звучеше ептен гадно, ама детево пропи и сега нема гајле

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот maki1)
Непосредна врска до пораките: 558
20.7.2012 14:04:59   
maki1
Problem e sto osven voda moevo dete ne pie nisto dr.Ke probam vo kasite da i stavam i poleka ,poleka da se odviknuva,sramota e veke user posted image .

Pantai Rai

-Heraclitus

Непосредна врска до пораките: 559
20.7.2012 14:19:20   
Beatris
А некако да пробаш со лажиче или несквик да и ставиш во млекото? Знам мајки што имаат ставано пр. плазма, некои од оние кашичкине со млеко што се прават што знаеш дека ти ги јаде, само мала колчина да ставиш, да биде ретко а да и е познат вкусот

< Поракaта ја уредил Beatris RR -- 20.7.2012 14:48:19 >

Непосредна врска до пораките: 560
20.7.2012 16:24:50   
maki1
Dobro e za uzinka izede biskvit so dinja i mlkece.Ko za pocetokuser posted image user posted image user posted image

Pantai Rai

-Heraclitus

Непосредна врска до пораките: 561
31.7.2012 16:33:32   
sladjana ms
Mamicki edno prasanje do vas? Moevo bebe ke ima 10 meseci za nekoj den,dosega bese na Aptamil i sega sakam da vovedam kravjo mleko.Koe mleko da go davam i so koja maslenost,po kolku da go rastvoram so voda i kolkav period da mu davam rastvoreno mleko so voda?Pozz

Непосредна врска до пораките: 562
31.7.2012 17:15:51   
kikicka
Јас понав со Џбрегов па сега сме на Моја кравица 3.5 масленост. Никогаш не и го разредував млекото. Прво почнав во кашите млечни да и ставам па после коганемаше никаква реакција директ чисто за пиење.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 563
2.8.2012 14:36:47   
Natuska85
Леле жени морав ова тука да го споделам,пред некој ден во аптека купувам нешто и доаѓа мајка со 4месечно бебе и ја прашува аптекарката какво млеко да земе пошто на хип не го пиело или што да му стаи во млекото за да го пропие.И оваа замислете и вика па почни кравјо да му даваш,ако прифати супер терај така..И јас морав да се умешам викам абе мало е детево види го кај уште сега кравјо...и оваа кога ми се здаде..добро бе мајка 4 месеци сигурно има веќе не е мало ,што мислиш ти твоето на АД ако си го пораснала подобро е тоа од кравјото и незнам што уште не ми изнакажа ама не бев во план да и објаснувам дека моето до 9 месеци беше на доење итн..мислам ВТФ????Од медицинско лице ако добиваш вакви советишто останало од другите....Или една комшивка во пакр кажува дека исто во аптека и кажале против повраќање на 6 месечно бебе да му дава кока колаuser posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 564
2.8.2012 15:22:01   
anaana
nie imame 4 i pol meseci od 4 meseci mu dadov kravjo. AD ne sakase da pie imase zapek ne go dopivase placese koga pie. nisto strasno nema vo kravjoto mleko ne e otrovno.. taka da ne e cudno.. jas 3 pedijatri prasav za dali da vovedam kravjo mleko i site mi potvrdija. eve i sega probav so hipp onie kasicki so se so voda sto se pravat za od 4m.. ne gi jade vo niv ima 45% AD mleko. za dzabe gi otvoriv. stavav vo niv malku banana za demek da gi jade ne gi saka. edino nekako na humana ja saka taa so vanila za od 4 meseci. a mlekoto na humana ne go piese. taka da veruvaj ne e nisto loso ako mu se dade mleko kravjo ne dete. vo mojot slucaj bese ili da probame so kravjo ili da placeme po cel den i da sme gladni..

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 565
2.8.2012 15:26:56   
anaana
dobro delot za koka kola od 6 meseci i mene mi e bez vrska... se nadevam deka ne im davaat. posto koka kola i za nas ne e nesto osobeno ubava :)))

Непосредна врска до пораките: 566
2.8.2012 16:23:37   
kikicka
Добро бе а зошто па ако пишувадекасе прват со вода и вие стрикно со вода??? Еве на Л ниедна од тие каши не сум и ја дала со вода сите со кравјо ги праев иако содржат веке АД.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 567
2.8.2012 17:49:30   
anaana
eeej super.. mene mi bese strav da ne ispadne i mesam mnogu pa ajde rekov so voda. bas ke probam so mleko da vidime dali ke gi saka... eeej falaaa kikicka :)))

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 568
2.8.2012 18:36:48   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Леле жени морав ова тука да го споделам,пред некој ден во аптека купувам нешто и доаѓа мајка со 4месечно бебе и ја прашува аптекарката какво млеко да земе пошто на хип не го пиело или што да му стаи во млекото за да го пропие.И оваа замислете и вика па почни кравјо да му даваш,ако прифати супер терај така..И јас морав да се умешам викам абе мало е детево види го кај уште сега кравјо...и оваа кога ми се здаде..добро бе мајка 4 месеци сигурно има веќе не е мало ,што мислиш ти твоето на АД ако си го пораснала подобро е тоа од кравјото и незнам што уште не ми изнакажа ама не бев во план да и објаснувам дека моето до 9 месеци беше на доење итн..мислам ВТФ????Од медицинско лице ако добиваш вакви советишто останало од другите....Или една комшивка во пакр кажува дека исто во аптека и кажале против повраќање на 6 месечно бебе да му дава кока колаuser posted image user posted image user posted image

Јас имам комшивка што на своето дете му има давано кравјо млеко од 2 месеци з‘ш не и прифакало никакво друго млеко......и што требала да не му дава воопшто никакво млеко да го остави гладноо,да плачее????Мисламм многу е лесно да се соли памет доколку не си имала таков проблем....си го доела своето дете ете до 9месец и незнаеш како е да имаш мака.....!
Кравјото не е отровно Хелоууууу....

Непосредна врска до пораките: 569
2.8.2012 19:58:19   
Natasa981
aaana , izvini morav da se umesam, slucajno ja otvoriv temava.. Prasanjeto mi e zosto tooolku rano si pocnala da mu davas na bebeto kasicki..? Ima 4 meseci , neli e toa premnogu malo be za da pocnes so dohrana od takov tip..? I ocekuvas da gi jade kasickite..neznam koj normalen pedijatar sovetuva da se pocne so dohrana tolku rano. Ovde ne mislam na medicinski i sl. pricini , tie sekako se opravdani. Na 4m bebe dovolno mu e mleko majcino , adaptirano ili kakvo veke mu davas, ako dobro napreduva toa e toa , zasto brzate so kasickite stvarno ne mi e jasno. Ne sakam da solam pamet nikomu, samo si nadovrzav mislenje.

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 570
2.8.2012 20:36:06   
anaana
pa toa se kasicki nameneti za od 4 meseci. isto kako tie so praska kajsija, so morkov i jabolko sto se za od 4m... jas mislam deka ne e rano, plus na niv si pisuva od 4 meseci. znaci deka moze. i jas ne mu zamenuvam obrig so niv. da jade nesto porazlicno od mleko. pie i sokcinja pie i voda i jas mislam deka ne e rabo za takov vid kasicki. a pretpostavuvam veke koga napisale od 4 meseci deka ne e stetno za bebeto

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 571
2.8.2012 20:54:09   
Natuska85

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Јас имам комшивка што на своето дете му има давано кравјо млеко од 2 месеци з‘ш не и прифакало никакво друго млеко......и што требала да не му дава воопшто никакво млеко да го остави гладноо,да плачее????Мисламм многу е лесно да се соли памет доколку не си имала таков проблем....си го доела своето дете ете до 9месец и незнаеш како е да имаш мака.....!
Кравјото не е отровно Хелоууууу....

Никој не кажа дека кравјото е отровно,ама медицинско лице да те советува да даваш кравјо на само 4 месечно user posted image наместо да пробаш со друго АД кое може и ќе го прифати, и кое не за џабе се вика АДАПТИРАНО,така? На два месеци ок,секоја мајка нели најубаво си знае за детето,ама после кога ќе има грчеви и ќе има одбивност спрема друга храна тогаш ќе се чукаме по главаuser posted image
БТВ. Никој тука не соли памет,споделуваме мислење и се трудиме да помонеме,ако сакаш прифати го мислењето ако не не мораш...

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 572
2.8.2012 21:20:29   
Viktori
Ај и јас да пишам, да не останам покусо. Моето лично мислење како лаик е дека сеедно кое млеко е кога веќе не е од града.
Кое го прифаќа бебето - тоа е правото. user posted image

И мислам дека дури кога се поголемки бебињата не мора ни млеко да пијат, ако веќе не сте сигурни во изборот. Кисело млеко или јогурт би бил мојот избор.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 573
2.8.2012 21:22:08   
Viktori
Лиличка мислењето ти е офтопик.

Воопшто не е важно дали Натушка има гооолемо искуство и колку големо треба да е пред да пише пост, туку сите кажуваме или лично или сопствен став.

Ако сакаш да и реплицираш, ок, а квалификации за кој било член по приватни пораки.

< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 2.8.2012 21:27:16 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 574
2.8.2012 23:23:06   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana

pa toa se kasicki nameneti za od 4 meseci. isto kako tie so praska kajsija, so morkov i jabolko sto se za od 4m... jas mislam deka ne e rano, plus na niv si pisuva od 4 meseci. znaci deka moze. i jas ne mu zamenuvam obrig so niv. da jade nesto porazlicno od mleko. pie i sokcinja pie i voda i jas mislam deka ne e rabo za takov vid kasicki. a pretpostavuvam veke koga napisale od 4 meseci deka ne e stetno za bebeto

Не сакам да верувам дека каша на бебе си дала само затоа што пишува дека е од 4м?? и шпагети болоњезе се од 4м, па ќе ги дадеш?? од друга страна, на ФРУТЕК и јаболкото е 6+?? тоа е политика на фирма.

Воопшто не се работи за тоа дали е штетно или не...се работи за потребата од 4 месеци да внесеш дохрана на бебе кое убаво напредува од млеко ( не навлегувам какво)

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

/
Jana9

Dali cesto go poset_uvate sajtot na Ringeraja?

Da (40%)

Ne (20%)

Ponekogas (40%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!