Bububebe -> RE: Кравјо млеко (21.2.2013 14:55:05)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23 Ако може совет од некоја искусна мамичка. М вчера наполни 6месеци,но и во др теми имам пишувано дека имаме огромни проблеми со јадењето,килажата да не речам дека не сака никакво млеко од адаптираните дури и малку маскирано не го сака треба ептен ептен да ставам во него нешто со јак мирис и вкус за да не го примети.Бидејќи немаше пиено млеко до вчера 4дена(освен по некоја голтка)видов дека и навечер нели гладна заспива и се буди во сон по 1000 пати и плаче ,а она од 2месеци си ја преспива ноќта не знаев што друго и и дадов кравјо-на здравје радово за варење разредено 50-50.На екс го испи и сакаше усте.И дадов 100мл.Бевме вчера кај матичната и и кажувам ми вика аууу никако ма какво кравјо тоа не смее па алергична ќе ја направиме[sm=zmeden.gif]и јас стојам и викам ама не сака никакво млеко ми вика место млеко давај јогурт[sm=zmeden.gif] А М ручка се и к.млеко јогурт кашкавал сиренце арно ама коа јаде к.млеко или јогурт значи во кашички после има на неколку пати столици.И си викам па што би било кога јас на нејзе би и дала јогурт место млеко па има да кака на секој 2мин[sm=zmeden.gif]И затоа се мислам и покрај се на своја одговорност да и дадам кравјо-на крај краева јас сум од 2месеци со кравјо а од 6 со чоколадно пошто и мајка ми као јас сеа не знаела више што да ми прави. Ме интересира колку време да и давам разредено,дали во текот на денот да почнам со еден (отприлика по колку мл)па после да зголемувам,дали може свежо варено да го сварам и да го ставам во фризидер и коа треба само да го притоплувам??ПЛС хелп Mlecka i nie sme 6 meseci i sme na kravjo mleko i si go sakame poveke od bilo koe ad mleko[sm=smiley36.gif]. Razredeno ke i davas(50;50) se dodeka ne se navikne ubavo ,da ne slucajno ako pojacas i se pojavi zapek,terajte si taka razredeno dodeka i drzi sitost,potoa ke zgolemuvas na mleko ,a ke namaluvas na voda.nie uste sme na 50;50 a go pie eden mesec veke.Svezoto mleko vareno ti e daleku poubavo od trajnoto,i pozdravo,ne sodrzi vo sebe antibiotici sto gi ima vo trajnoto mleko za da go odrzuvaat podolgo vreme. Slobodno zemaj si svezo mleko svari si go i po potreba pritopluvaj (kako so trajnoto),samo nas doktorkata ne predupredi za bitolskoto mleko i mlecni proizvodi (sodrzele sostojka sto predizvikuva alergija)pa sega sme na ideal sipka svezo mleko,a pred izvesno vreme piese Bosansko mleko sabac. pozzzzz i bas mi e milo sto go saka mlekceto Свежо млеко од Идеал Шипка [sm=zmeden.gif] Јас немам сретнато такво нешто,мислев дека не ни произведуваат.Произведуваат само јогурт,кашкавал,сирење... Имам таму една позната,баш покасно ке ја барам да прашам
|
|
|
|