|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кравјо млеко
25.2.2013 20:51:33   
kikicka
Женски, ај сега да ми кажете млеко сварено свежо колку дена може да стои во стаклено шише во фрижидер??? Денес набавив од комшии чисто user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот stefi@)
Непосредна врска до пораките: 701
25.2.2013 23:27:50   
Bububebe

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Женски, ај сега да ми кажете млеко сварено свежо колку дена може да стои во стаклено шише во фрижидер??? Денес набавив од комшии чисто user posted image

Јас два дена го чувам

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 702
26.2.2013 14:17:55   
deluxe
2-3 dena ,ama i za tolku vreme ke go ispiete normalno, 1 litar ne e mnoguuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 703
28.2.2013 17:58:42   
Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: stefi@

Maca RR te molam ako sakas pishi mi kako se pravi mleko od badem? i dali ti preporaca nekoj takvo da mu davas? Ti blagodaram

јас бадемово млеко користам за себе, затоа што не конзумирам кравјо/козјо млеко и млечни производи.
јас го правам од 100 гр. бадеми, непечени, киснети преку вечер во вода. сабајле ги лупам, ги блендирам во блендер со малце вода, полека додавам вода, а на крај ставам неколку лажички малтекс. Се додава уште вода за да се добие околку 1 -1,5 л течност (млеко). Го чувам во стаклено шише и го пијам за 3 дена. На ќерка ми и го дадов како шејк од банана.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот stefi@)
Непосредна врска до пораките: 704
1.3.2013 16:56:28   
Jana05
Jas na Jana i davav Dukat so 7 vit, ama posle ova so aflatoksinot ne veruvam na nikoja mlekara, pa mi prakaat zamrznato svezo mleko od poznati so cuvaat krava, pa go varam. Jana ne naoga maana na nikoe mleko, bez problem go pie, ova mi e poveke za spremanje dorucek, vecera,a pred spienje i davam HIPP 3. So zapek nemame problem, ne sme imale so nikoe mleko verojatno deka pie svezo cedeni sokovi , ama pak se mislam da ne i e jako vakvoto mleko nerazredeno od krava. Nekoj se konsultiral li so pedijatar za vakvo mleko za 1 godisno dete.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 705
15.4.2013 16:45:17   
Malecka23
Moze li nekoj da mi kaze da me posovetuva kakvo mleko da kupam za M.Dosega piese na zdravje radovo no ispadna deka namesto mleko urda kupuvam katastrofa i se mislam da i dadam tetrapak Zott ama ne sum sigurna posto mislam deka e so 3.5% maslenost pa da ne i mn jako.inaku imame 8meseci

(Одговор на членот Jana05)
Непосредна врска до пораките: 706
15.4.2013 19:56:26   
AnnaMolly RR
Jas kupuvam na zott poslednve nedeli i mnogu e ubavo mlekoto, vkusno e i stvarno ima vkus na mleko. a za maslenosta mislam deka ne e mnogu, sto znam...

Live and let live

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 707
16.4.2013 8:17:34   
Malecka23
vcera so mm bevme vo market i gi kupivme site vidovi na mlekouser posted image tetrapak.koga dojdovme doma imavme prava degustacija hihihihi.i najdobro ispadna na zott toa so 3,5% no ne bese loso i toa na zott so 3,2% amaova e bosansko pa se resivme za ova germanskoto.inaku M vcera i proba na bucen kozjak i mn i se svigase bi prodolzila so toa ama vo nasa sredina ne nosat takvo;(.ova na zott bese negde tuka so bucen kozjak.Ama nekako mi e stravc za maslenosta pa ke go rqazreduvam barem po malku

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 708
16.4.2013 9:13:07   
deluxe
user posted image user posted image stom ste go otkrile vistinskiot vkus,neka pie srculkata
normalno ke go razreduvas,i nema da ima problem.Vazno e sto M e zadovolnauser posted image pozzzuser posted image user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Непосредна врска до пораките: 709
16.4.2013 14:02:23   
zzaa
Jas na Eva i davam zdravije radovo so 3,2%maslenost,i pie po mnogu mleko po 1,5-2 litra,porano piese moja kravaica.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 710
16.4.2013 20:41:23   
ostoun
Ne smee da pie povekje od 750 ml na den

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 711
16.4.2013 21:34:07   
Cipi Ripi

ИЗВОРНА ПОРАКА: zzaa

Jas na Eva i davam zdravije radovo so 3,2%maslenost,i pie po mnogu mleko po 1,5-2 litra,porano piese moja kravaica.

И јас мислам дека е многу.
А кога стигнуваш да и го дадеш сето ова млеко?

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 712
16.4.2013 22:00:04   
zzaa

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi

ИЗВОРНА ПОРАКА: zzaa

И јас мислам дека е многу.
А кога стигнуваш да и го дадеш сето ова млеко?

Pa mnogu sto e mnogu,ama si pie,znaci koga ke stane pije 250 ml,potoa nakaj 11 pred 1spenje pie 250 mi posle 2 spienje nakaj 2-3 saat uste 250 ml i pred spienje uste 250 mli noke se budi po 2 i togas si piee,uspad denje ako go vidi siseto odma go zema da pie.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 713
16.4.2013 22:38:56   
elenak
Ззаа па на толку млеко веројатно имате проблем со оброците, или не? Мислам кога стасуваш да и дадеш плус 3 оброци и 2 ужинки?

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 714
16.4.2013 22:53:27   
Ikana
Пази ЗЗаа со млекото, тоа е протеин не е само течност, може да и направиш проблем.

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 715
17.4.2013 11:03:51   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Jas kupuvam na zott poslednve nedeli i mnogu e ubavo mlekoto, vkusno e i stvarno ima vkus na mleko. a za maslenosta mislam deka ne e mnogu, sto znam...

Anna Molly vnimavaj so Zott mlekoto zasto na pazarot ima dva varijanit , edna germanska so pakuvanja vo bela bojai edna bosanska so pakubvanje od crvena ili sina boja zavisno od maslenosta.
Germanskoto e super, kiga ne naogjam svezo togas kupuvam Zott i sum mn zadovolna. Imam pisuvano i pogore koga bese aktuelna temata za Aflatoksinot pa go preporacuvav germanskoto :-)

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 716
17.4.2013 11:13:05   
anaana
jas ednas kupiv od toa zott ama mnogu grozno mi bese
crveno pakovanje mislam deka bese
jas kupuvam bitolsko mleko, pred toa alpsko ama zaradi toa aferite nekako mi e sube
kupuvam i zdravje radovo
i za mene najcesto si go pijam toa na alpi mlekoto mnogu mi e ubavo

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 717
17.4.2013 14:06:07   
masa
Јас имам тука една дилема user posted image околу количината на испиено млеко.Ќерката многу сакаше млеко и од 1,5 година пиеше по две шишенца и еден млечен оброк.Потоа по едно,само пред спиење и најчесто имаше и млечен оброк,но откако ја одвикнав од шише со цуцла мака мачевме да испие по една чаша и сега не ни бара повеќе да пие,па ни се сведува во текот на денот една чаша јогурт или млеко само и тоа мала,немам мерено,ама помалку од 200мл,околи 150 можеби.Знам дека кравјото млеко и нема многу корисни состојки,но дали можеби правам грешка user posted image друго јаде скоро се и овошје и зеленчук,ама за млеково некако ми е мисла да не направив грешка.Имаме 3 години.

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 718
17.4.2013 14:37:22   
sandriana RR
Ние имаме 19,5 месеци, 2 недели како не цицаме повеќе - и не пиеме млеко. И немам намера да и го заменувам моето млеко со кравјо - да ја терам да пие од шише. Внесува доволно млечни продукти - кисело млеко, јогурт, кашкавал, намаз млечен-така да, ако сама не побара, јас не и давам. Пробала 2-3 пати по некоја голтка, ама не го бендисува. И не сметам дека нешто и кратам со тоа што не пие млеко.

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 719
18.4.2013 7:48:26   
Malecka23

ИЗВОРНА ПОРАКА: masa

Јас имам тука една дилема user posted image околу количината на испиено млеко.Ќерката многу сакаше млеко и од 1,5 година пиеше по две шишенца и еден млечен оброк.Потоа по едно,само пред спиење и најчесто имаше и млечен оброк,но откако ја одвикнав од шише со цуцла мака мачевме да испие по една чаша и сега не ни бара повеќе да пие,па ни се сведува во текот на денот една чаша јогурт или млеко само и тоа мала,немам мерено,ама помалку од 200мл,околи 150 можеби.Знам дека кравјото млеко и нема многу корисни состојки,но дали можеби правам грешка user posted image друго јаде скоро се и овошје и зеленчук,ама за млеково некако ми е мисла да не направив грешка.Имаме 3 години.

Ич да не се секираш.Ете ја мојата сама си се одби од пиење млеко насабајле,навечер воопшто не се буди веќе подолго време пие млеко значи околу 200-250мл само навечер.Сабајле има млечен оброк за појадок си ручка јогурт сирење кашкавал к.млеко и тоа е тоа.Нека конзумира млечни производи и колку сака млеко.Битно е да е здрава и убаво да се развива дали со млеко или без млеко тоа е

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 720
18.4.2013 17:21:14   
Felly RR
Ако внесува други млечни производи мислам дека нема за што да се грижиш. НИе пиеме по една чаша млеко, исто 150-200 мл само навечер, а некогаш ако друго вечера подоцна може и да не пие млеко.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 721
18.4.2013 18:36:48   
Maca25
Не се замарајте многу со кравјото млеко. Јас на ќерка ми и не и давам додека не побара. Ама затоа јаде сирење, кашкавал, урда и пие јогурт. Млеко само пред спиење последниве 2 години и тоа по една чаша.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 722
27.4.2013 16:56:17   
TeoMama
Малечкото има 5 месеци и сакам да почнам со млеко во тетрапак. Зедов од зеленото трајно битолско со 1.5 масленост па да ве прашам за мислење колку да му припремам, дали да го мешам со вода и со колку вода и колку оброци на ден да му давам ? user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 723
27.4.2013 19:25:00   
eli07
Jas ne bi dala kravjo mleko na toklu malo bebe....adaptirani mleka imas milion vrsti :)) (dokolu ne dois normalno)

(Одговор на членот TeoMama)
Непосредна врска до пораките: 724
28.4.2013 23:01:47   
Felly RR
Ќе се согласам дека Адаптирано е многу подобра опција, но доколку си се решила за кравјо тогаш не би требало да биде со намалена масленост, и повеќе го препорачуваат ова што е свежо, за варење - не трајното. Прво се почнува пола млеко -пола вода, па 2/3 млеко 1/3 вода.
Поздрав до тебе, и добредојде на Рингераја ТеоМама, се надевам дека ќе најдеш многу совети тука!!!

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

iminja
mime

koe ime e podobro iako gi deli edna bukva...?

luka (89%)

lukas (11%)

Број на сите гласови: 135

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!