natus -> RE: Не сака да јаде! (16.7.2012 22:42:54)
|
Ako nekoj procita i znae ve molam da mi odgovorite deka veke sum ocajna... V mi ima 2.5 meseci, i do pred 10 dena jdese ubavo, na vreme duri i malku poveke od preporacanata doza, redovno si barase i nemase nikakov problem....e sega ovie 2 nedeli me sekna, nejke da jade, i jade 1 saat, da napomenam na adaptirano mleko e, nan1, i veruvale ili ne ovoj period se vlwcka po saat vreme, i ke zaspie i edvaj ispiva 120ml, a piese i do 180, a voglavno 150...denovive pa ako ne ja forsiram ke pie i po 70 samo, se nataka e molenje...znaci ke si pobara, ama poleka pie i ke zaspie i tolku...drugo se e vo red, bevme na pedijatar i na kontrola posto bese so teska bakterija na pocetokot, pa taka celosna kontrola pred 4 dena so krvna slika, se bese vo red...e sega, dali moze veke da i e malo dupceto od sisenceto pa se izmoruva vlecejki???Mada do sega ne i bese problem...probav preeska na ednoto sise ja rasiriv, ama i tece od stranite i izlapa brzo ama povrati...ocajna sum veke...ve molam ama ve molam nekoj sovet...iskustvo spodel_ete...mozno li e da e od zestinive ili nema veze, naprotiv da ne treba poveke da pie??Mi e strav da ne dehidrira, mada jade na interval od 2.5-4 saati zavisi kako, i spie po 6 saati nokno spienje, ama malce i toa so sila, posto vo bolnica so bakterija zavrsivme od dehidracija, bidejki site mislevme cica a jas sum nemala dovolno...ve molam, ke bidam blagodarna za sekoj zbor...i da vodicka po kolku i koga davavte????
|
|
|
|