Darky -> RE: Не сака да јаде! (18.10.2012 2:56:36)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77 Аууу, нервно... 14 месеци НИКАКОВ проблем немавме со јадењето. Јадеше се и сешто и во секое време, освен за ориз малку се бунеше, ама пак го буташе. АМА!!! Цела недела веќе на секое јадење мрда, прета, ја врти главата на страна и станува од столче, во знак на протест. Појма немам што му е! Испробани сите финти, омилени јадења, играчки, музики, муабети, циркузи, не, не и не! Ќе пукнам! Не дека губи апетит, туку јадеме на рати и по цела соба, нешто што најмногу ме нервирало кај други деца, а сега почна и моево...[sm=smiley13.gif] Te razbiram potpolno, poveke tepikot jade odkolku sin mi, BABY VIT multivitaminski kapki mu e majkata. Vo zegin se 560 denari, za vasa vozrast 2 ml, nie posto nemame uste godina pieme po 1 ml (25 kapki), nema minerali samo vitamini, lensni se samo pazi konsultiraj se so lekar, deka imaat vitD da ne mu davas poveke kapki, mozebi ke ti recat 1-2 pomalce da davas D3. mojot sin proode rano, na 9 mes, i koga gi pravese prvite cekori nejkese nisto drugo osven da odi, i gubese mn energija a samo cicase ( a jas imam mn malku mleko), izgubi na kilza, posle baby vit, se popravi 1 kg za 2 nedeli, no pocnav i so tarana, deka zelencukot i ovosjata imaat vit i minerali no ne se mn kaloricni, ova e mojot sovet i licno iskustvo! Na 28 ke napravime 11 mes, jade, malce e tabielija saka so dobro so arno, ama si lapa fala mu na Gospod, i da POTPOLNO te razbiram kako se custvuvas, jas duri ni sama ne jadev od sto mi bese zal.... Pozz, se nadevam pomognav!
|
|
|
|