Mrs.Tinka -> RE: Пушење за време на бременоста (13.9.2011 23:31:15)
|
Mislam deka ne treba da se pusi za vreme na bremenosta ama i ne treba covek do tolku da bide strog so pusacite. Ednostavno ne i ni taka lesno covek da se otkaze od pusenje ama toa ne go znaat tie sto ne pusat. Jas 2 pati se otkazuvav i mozam da kazam deka e mnogu tesko. Prviot pat onaka, a vtoriot poradi toa sto sum bremena. Se nadevam deka nema da ima tretpat, nema povekje nikogas da pusam. Znaci vaka- site trudnici sto pusat neka gi namalat na najminimalno sto mozat cigarite i vo megjuvreme psihicki da se pripremaat da gi ostavat sosema. Koga covek ke pocne nekoja rabota, i navistina saka da mu uspee, i ke mu uspee. A naglo da se otkazes od cigari e gooolem stres i retko koj moze da go izdrzi. Zatoa, poleka ama sigurno i strplivo i se ke bide. Bremena sum 26 nedeli. Prvite 2 meseci ne pusev zosto mi se gadese. Koga mi dojde po dobro, pak pocnav ama po 4-5 cigari na den, posle gi namaliv, pa sega ne pusam voopsto. Imav griza na sovest, pa go prasav i doktorot- vika slobodno do 4-5 cigari pusi si. Da mi recese nikako pusenje- kojznae dali ke se otkazev. Pozdrav i na site pusacki im posakuvam da uspeat vo otkazuvanjeto, i pritoa da nemaat stres. Eve sega voopsto ne pusam, ne mi falat cigarite, i bas sum srekjna. A se otkaciv i od dosadnite prekoruvanja i oci polni so prezir koga me gledaa so cigarata, kako da sum napravila ne znam kolkav kriminal. Demek na nekogo mu stalo poveke do zdravjeto na moeto bebe od mene. Kolku po nezdravi raboti ima od 2-3 ispuseni cigari... Tuku treba se sto se moze i e stetno, da se eliminira. Inaku za se sum maksimalno vnimatelna, edinstven "grev" mi bea tie nekolku cigarcinja vo denot. Sega i niv gi nema, a bebceto mi e top, spored site pregledi. Jas uspeav, istoto i vam vi go posakuvam, dragi moi rr-ki!
|
|
|
|