Bilence2 -> RE: Пушење за време на бременоста (26.1.2013 22:29:26)
|
Bev pusac, po 10 cigari dnevno pusev(max) no za dvete bremenosti koga.doznav vednas gi ostaviv bez da.zapalam.nitu edna cigara. Za prvoto dete ne pusev .sse do denot koga mi sekna mlekoto, i pak propusev, za vtoriov pat seuste dojam, i ne sum zapalila cigarce. Iskreno, bidejki sega sum frlena na jadeje, mislam deka potesko bilo od jadenje da se otkazes otklolku od cigari. Najiskreno, trudnica i doilka ne treba da razmisluva samo na sebe, tuku i na drugo nevino sustestvo koe moze da ima posledici koi navidum ne gi primetuvate izrazeni vo slab krvotok, anemija, bronhitis(podocna i hronicen bronhit i astma) cesti nastinki, slab imunitet do srcevi maani i zaboluvanja. Toj policaec go imam jas vo glava,bidejki ne bi si prostila.nikogas da ne daj boze deteto mu presudam uste nerodeno za nezdrav zivot ponatamu. Ne se tesete so toa sto velite deka i.drugi hemikalii i otrovi vnesuvate na drug nacin, smetajte deka i pokraj tie drugi hemikalii vnesuvate uste i preku cigarite 4000 toksini od koi nikotinot ne e najstrashniot. Izvinete za drskosta, no zena sto pusi dodeka e bremena ili doi, za mene ne zasluzuva da bide majka. Veruvajte, go sakam.pusenjeto, i verojatno povtorno ke propusham otkako ke mi sekne mlekoto, no dodeka bev bremena i dojam toa nema nikako da se sluci. Veruvajte, 10 tina dena trae agonijata i iskushenieto, od denot.koga ke resite.deka.ne sakate da mu nastetite na vaseto cedo, ponatamu lesno go prifakate toa i poveke ne vi se pusi. Probajte,.za vaseto dete se raboti.
|
|
|
|