RE: Лето 2012 (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Излети и годишни одмори

Порака

Annet -> RE: Лето 2012 (18.7.2012 11:20:17)

NIE SME ODELE NEKOLKU PATI,VO PRIVATEN SMESTAJ ,ZA SOBA SO ZAEDNICKO WC I KUJNA PLAKAVME PO 250,SEGA MOZE I 300 DEN DA E,AMA NA GLAVNA ULICA BLIZU PARTIZAN PLAZATA,USTVARI DO SE E BLISKU,NEMA MN KAJ DA SE SETA,ZA APARTMAN NEZNAM CENA,POARNO U HOTEL KE ODIME ZA 30 EVRINJA HEHEHE

*Elena* -> RE: Лето 2012 (18.7.2012 11:28:41)

A dali nekoj znae nesto za na Prespansko, ceni, smestaj, kako e?

Polzav -> RE: Лето 2012 (18.7.2012 21:41:59)

Здраво мајки, имам уплатено двокреветно студио во Вила Рита во Неа Врасна, за период од 31.07 - 10.08 преку агенција Ин Травел. Бидејќи искрснаа некои приватни обврски не сум во можност да го искористам, па ако има некој заинтересиран нека ми пише пп.
Поздрав

elenak -> RE: Лето 2012 (18.7.2012 22:48:41)

Ako se resite za Nea Vrasna nie sme tamu od 31 Juli user posted image . Ja izbravme zosto ima smestaj na sama plaza i e prilicno mirna za so bebe i plazata e ubava, pa i moreto. Mene mi prai keif kako za so bebus

Фиао јас имам долгогодишно искуство од Неа Врасна[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Убава плажа ептен, широка, колку и да има гужва не се осеќа, ама морето не е баш, последниве години водата знае во некои денови да биде ептен за никаде, матна и многу нечиста. Се надевам убав период ќе погодите па да се изнабањате. Јас лично оваа година баш заради бебе ја ,,откачив,, Неа Врасна. Нема везе, убаво да си поминете,релацијата Неа Врасна - Аспровалта пеш е супер рекреација, местото е многу средено, целото шеталиште поплочено, нема многу гужва, кафичи, мирно е, супер.
Само ако имате можност, ако дозволи времето и г-ѓица Ангелина [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] посетете ја дивата плажа близу Олимпијада (така ја викаат ама не е толку дива има и лежалки, шанк, тоалет) прекрасна вода со тиркизна боја, карпи од околу, убавини.

livi -> RE: Лето 2012 (20.7.2012 11:43:38)

decki bebuskata mi e 5 meseci neznam dali da ja noseme vo ohrid mi e strav iskustvo ima li nekoj

AnnaMolly RR -> RE: Лето 2012 (20.7.2012 11:48:23)

Водете ја и ич око да не ти трепне. Убаво да си поминете и да си уживате!

livi -> RE: Лето 2012 (20.7.2012 11:50:30)

of blagodaram anna molly mi bese strav da ne e malo za tamu ama na ovie gorestini mislam ke uziva[sm=smiley1.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Лето 2012 (20.7.2012 11:51:30)

decki bebuskata mi e 5 meseci neznam dali da ja noseme vo ohrid mi e strav iskustvo ima li nekoj

Nie M ja nosevme u Ohrid koga imase 4 meseci,da ti kazam ako nisto drugo detevo mi se iznaspa,a bogami i jas,abe po celi nokji i preku den spiese mirno ubavo...Normalno na plaza ne idev posto bese epten toplo,ama pa i ne mi ni trebase plaza.Taka da slobodno idete,po svezo e i eoten ke mu prija na bebusot..

livi -> RE: Лето 2012 (20.7.2012 11:54:18)

e pa super togas ponedelnik letame so ovie starcite nemozes da se razberis ke go nastinete ke go izrazbolite mislis na aljaska ke ja nosime[sm=smiley36.gif]

Ljubovce -> RE: Лето 2012 (20.7.2012 15:24:50)

Uf konecno denes uplativme a utre odime :) edvaj najdovme slobodno mesto za vaka kratok period. Aleksandros palas se vika hotelot na ATOS tretiot krak e, ima li nekoj so iskustvo od tamu da mi podraskaze nesto?

Fiao -> RE: Лето 2012 (20.7.2012 15:31:22)

Hmmm [sm=zmeden.gif] Nie sme sekoja godina vo Nea Vrasna neznam kolku godini unazad... Sekogas vodata i plazata bile super. Ocigledno e do periodot, moze taka vi se pogodilo, jas od dete odam tamu so moite godina nemame ispusteno...
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Ako se resite za Nea Vrasna nie sme tamu od 31 Juli user posted image . Ja izbravme zosto ima smestaj na sama plaza i e prilicno mirna za so bebe i plazata e ubava, pa i moreto. Mene mi prai keif kako za so bebus

Фиао јас имам долгогодишно искуство од Неа Врасна[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Убава плажа ептен, широка, колку и да има гужва не се осеќа, ама морето не е баш, последниве години водата знае во некои денови да биде ептен за никаде, матна и многу нечиста. Се надевам убав период ќе погодите па да се изнабањате. Јас лично оваа година баш заради бебе ја ,,откачив,, Неа Врасна. Нема везе, убаво да си поминете,релацијата Неа Врасна - Аспровалта пеш е супер рекреација, местото е многу средено, целото шеталиште поплочено, нема многу гужва, кафичи, мирно е, супер.
Само ако имате можност, ако дозволи времето и г-ѓица Ангелина [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] посетете ја дивата плажа близу Олимпијада (така ја викаат ама не е толку дива има и лежалки, шанк, тоалет) прекрасна вода со тиркизна боја, карпи од околу, убавини.

Maca25 -> RE: Лето 2012 (20.7.2012 18:11:36)

Ние сме од недела во дојран. конечно одмор!

Палешка РР -> RE: Лето 2012 (21.7.2012 7:57:00)

Син ми утрово замина со друштво во Градиште Охрид [sm=smiley13.gif]

Maca25 -> RE: Лето 2012 (21.7.2012 10:37:58)

Јас и мм сме толку спонтани, да не речем неорганизирани, што ниту имаме најдено смештај во Дојран ни ништо. Уште немаме ни превоз до таму, али ние битно утре ќе одиме. Нина ми е некако чудна, цел ден се тегне, некако топличка е, уште да се разболи и можам одма да се пријавам на рехабилитација во Бардовци.

Luci -> RE: Лето 2012 (27.7.2012 11:11:32)

Минатата недела отидовме во Охрид со надеж да поседиме 4 дена, од сабота до вторник. И ќе беше супер да испаднеше се по планот, арно амаааа по пат во кола М се истури од повраќање, па имаше проливче и ништо не јадеше за во неделата да добие инфекција на очите и пут под нозе и правец во Ск назад[sm=smiley13.gif] Значи се измалтретиравме до максимум, климата во кола ко за беља ни се расипа 2 дена пред да одиме и беше стварно хорор во кола без клима
Ама да ви кажам за Охрид....водата за чудо беше топла и тоа во 09ч сабајле што за мене лично беше изненадувачки бидејќи во главном секогаш е ладна. Времето за мерак, навечер ладничко мфмфмфффф милина
На одмор(може ова веќе сум го пишала во некој пост погоре) одиме во Пефкохори, во вила Стела од 26 август до 02 септември преку Пилот травел. Мене од сега уплав ме фаќа да не, не дај Боже, ми се разболи детево таму[sm=zmeden.gif]

Тања РР -> RE: Лето 2012 (27.7.2012 11:30:02)

И јас да го споделам нашето искуство од оваа година:
Од 23.06 бевме во Неа Пори. Не знам дали затоа што не е во екот на сезоната или заради кризата во Грција не беше премногу гужва. Сместување можеше да се бира а цените беа багателни. Ние за студио со поглед на море, на прв ред, плаќавме 25 евра а наши пријатели на третиот ред за апартман (тројца во апартман за шестмина) плаќаа 35 евра. Лежалка со пијалок на плажа чинеше 3 евра. Плажата пространа, водата кристално чиста и многу топла. Шеталиштето не е којзнае што, можности за шопинг скоро никакви, рестораните и таверните со цени вообичаени за Грција а детски игралишта повеќе од доволно.
Најлош момент од целата приказна се комарците. Последната вечер ја бевме заборавиле вратата од тераса отворена додека шетавме па кога се вративме мм беше во лов на комарци. Улови 9, останатите се гостеа со нас до сабајле.
Ако споредам со Неа Врасна мислам дека е за нијанса полошо но тоа е само мое мислење.

Mihaela 2010 -> RE: Лето 2012 (27.7.2012 11:33:56)

Nie tek od 25 avgust ideme za ohrid[sm=smiley13.gif],pa se se mislam kakva li ke bide vodata toj period,so ogled na toa sto vecerite i sega se svezi i prijatni...M u sekoj slucaj ke se iznaigra na plaza,normalno ako e ubavo vremeto,a za u voda se mislam dali ke ja stavam...

amateuress -> RE: Лето 2012 (27.7.2012 11:58:15)

ние само што се вративме од 6-дневен престој во охрид, и многу убаво беше. максимална дневна беше 28 - милина, под сенка ептен пријатно. водата некои денови беше поладна, некои потопла, ама според мене не беше доволно топла за да го оставам детето внатре подолго време, па само се брцкавме со ноџиња и рачиња, и тоа кон 6-7 навечер, кога е најтопла.
инаку, од мое искуство (а одам охрид секоја година по 2-3 пати откако знам за себе), водата во охрид е најтопла на крај на август, се разбира, ако времето е топло.

zelba -> RE: Лето 2012 (27.7.2012 23:03:45)

jas kako padobranec od tema na tema [sm=smiley36.gif]
sakav da ve prasam
da li nekoj bil vo Porec i kako e tamu
pisete vasi iskustva , mislam koj bil

ili negde na dr mesto vo Hrvatska a da bilo ubavo

Gardenia -> RE: Лето 2012 (28.7.2012 8:32:58)

zelba сум била во хрватска само во Макарска и беше преубаво немам ниедна замерка,климата беше прекрасна баш медитеранска,плажите не се песочни ама се со природни каменчиња и не се ни осеќа дека си лежиш на камен, хрватите се гостољубиви посебно спрема македонците, и тогаш кога бев пред две години не беше скапо,цените во рестораните и кафичите беа исто како во скопје,за сега неможам да ти тврдам може и да имаат рипнато
А во Пореч беше една моја пријателка лани исто се пофали дека многу убаво поминала,само мислам нагоре по на север и на истра е малку посолено за цените,ама кај и да отидеш во хрватска нема да зажалиш
Е така на кратко малку ти објаснав[sm=smiley1.gif]

vanessa30 -> RE: Лето 2012 (31.7.2012 13:50:40)

Nie planirame na odmor od 3 septemvri i toa vo Grcija. E sega dilemata ni e Nea Vrasna ili Sarti (na vtor krak). So povketo sto pravev muabet, od nivno iskustvo mi go preporacuvaat Sarti kako podobra opcija, bidejki Nea Vrasna imalo mnogu komarci, i nikakvi sredstva ne pomagale, a godinava i vodata ne bila tamu mnogu cista.
Pa sea, gi zamoluvam tie sto se vratile ili od Nea Vrasna ili od Sarti neka pisat kako pominale, za konecno da se odlucime.
Pozz

*Elena* -> RE: Лето 2012 (31.7.2012 14:14:27)

Jas bev lani Sarti, super e, ima po nekoj komarec, ama nie bevme smesteni vo hotel blizu kanal (mocuriste), plazata e ubava, mnogu siten pesok, ali vo okolinata na Sarti se najubavite plazi na kracite, kampovite Platinisi i Armenistis, Portokali, podole ti e Kalamitsi, taka da steta e da ne gi posetis [sm=jezicek.gif]

Natuska85 -> RE: Лето 2012 (31.7.2012 14:29:08)

Венеса ние од 20ти одиме во Неа Врасна,а па ако не ти е веќе касно кога ќе се вратиме ќе ти кажам впечатоци[sm=smiley36.gif]

vanessa30 -> RE: Лето 2012 (31.7.2012 14:34:22)

Natuska ke cekam da pises, bidejki odime vo sopstvena rezija, ne se vrzuvame za agencii, taka da  nema da mi bide docna.pozz

Andriance -> RE: Лето 2012 (31.7.2012 15:44:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Natuska ke cekam da pises, bidejki odime vo sopstvena rezija, ne se vrzuvame za agencii, taka da  nema da mi bide docna.pozz

Фиао се враќа од Неа Врасна за 10 дена...ќе ви даде и на двете најточни одговори..Натушке?? шо бидна со Туркиш? [sm=smiley36.gif]
иначе и ние сакаме 4-5 дена во септември ама ќе видиме...мани мани требаат

Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>