Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
JAs na pocetokot od bremenosta osven folna ne zemav nisto potoa prodolziv so Ogestan, za da od 5 mesec zemam mamavit.MAmavitot go zemav zasto ima komplet vitamini i minerali.Ogestanot e super ima omega 3 ama nema minerali. Femibionot gi koristev eden mesec ama mi bea skapi....plus i magnezium treba ....
Мене докторката Кристинка ми препорача да пијам фолна киселина, магнезиум (поради грчеви во матката), мултивитамини Centravit Prenatal. Ова е тоа што сега го пијам а колку се добри ќе ви пишам здравје Боже - натаму
Дечки, сум заборавила..од второ тромесечиесе почнува со мултивитамини?
Jas znam deka treba da se pijat vo tekot na celata bremenost(od pochetok do kraj) ,a i za vreme na doenjeto se preporachuvaat,a za folnata kiselina treba da se konzumira samo vo prvite tri meseci,potoa se stopira.
na pocetok piev folna kiselina, i edno pakuvanje femibion...posle mi gi prekina maticnata i vo tekot na letoto (6 mesec) mi pisa edno pakuvanje vitrum ....posle mi prekina...se do 9 mesec..togas mi rece da zemam magnezium-prasok vo kesicki i tolku... krvnata slikma mi bila ok i nemalo potreba od dopolnitelni vitamini...sum vnesuvala se preku ishranata
stvarno skoro site preparati se mnogu skapi mene doktorkata mi rece deka site preparati sto imaat zelezo ke predizvikuvaat macnini jas sum zaovolna od Ogestan nema zelezo vo nego mene ne mi predizvikuva macnina i kosta okolu 450denari
Девојки, во кој месец почнавте да пиете витамини и кои ( во смисла на Мамавит и слични) ? Мене крвта ми е добра, четврти месец сум, ама матичната ми рече дека веке сум требала да почнам со земање на дополнителни витамини..
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana RR
Orchidea, обично во 2ро тромесечие се почнува со дополнителен внес на витамини, значи време ти е .
I na mojata sestra sega I dadea samo folna da pie ona e vo prvoto tromesecie od bremenosta. ovaa nedela treba da odi za srceva reakcija da se vide dali ima go prasala bas ginekologot dali treba uste nesto da pie I kazal ne nema potreba ovaa I e vtora bremenost I kazal samo termin za raganje 15 septemvri I tolku
Здраво РР... Како сте??? Ми треба совет од Вас..... на последната крвна слика железото ми е намалено серумското 10,8 ( 9-30) а пред еден месец ми беше 19,8...Хемоглобинот ми е 106... Дилемата е следна.. во предходниот месец јас цело време повраќав...нон стоп и мислам дека на тоа се должи и намалувањето...ваш совет дали одма да земам препарат за железо или да почекам еден месец??
И друго тројца гинеколози ми препорачаја различни витамини еден прегназон, друг, центравит, трет мамвит или прегнакаре....
Ве молам за искуства кои витамини ги користевте и сте задоволни
Ми треба совет од Вас..... на последната крвна слика железото ми е намалено серумското ...ваш совет дали одма да земам препарат за железо или да почекам еден месец?? . ....И друго тројца гинеколози ми препорачаја различни витамини еден прегназон, друг, центравит, трет мамвит или прегнакаре....
Nataly86, во Систина ги препорачуваат Фемибион 1 за забременување и за бременост во првото тромесечје, а потоа Фемибион 2 до крајот на бременоста, тие се германски, по лиценца ги работат во Словенија, кај нас тие се увезуваат...а Меланија ќе ти пише знам дека земаше лимон на гладно секое сабајле мислам и дека железото и беше супер...позз, со лесно
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.3.2014 11:04:18 >
Да nataly86 небрзај хемоглобинот и железото се намалуваат како оди бременоста.Сама си најдов лек на нет смешно се смешно ама со 110 хемоглобин, и железо 23 бев во 9ти месец. Лекот е овој секое сабајле да не земаш ништо што има калциум и млечни производи ,напи се шоља за чај какао направено со вода и цеден лимон или таблетка Ц витамин и следните 1,5 најдобро 2 часа исто ништо што има калциум.Тој недозволува да с еврзе железото а Ц витаминот баш го врзува. Пробај 1 месец и провери,немора ниту баш секој ден нека е преку 1-2 дена ,ова би значело и кога јадеш нешто што содржи железо никако со калциум.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 21.3.2014 11:50:42 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Фала Многу за советите...Меланија од утре почнувам да применувам твојот речепт обично за доручек јадев овесни снегулки со јогурт ама ке пробам сега прво какао и вит.ц па после овесни
Nataly. zemaj na sabajle na gladno po edna lazicka med I seme od kopriva mene mnogu mi pomogna jas dotogas cel zivot bev slabokrvna a dobro e da pies I sok od borovinki I slezina da si przes da jades
А во врска со витамините nataly86, мислам дека за кои и да се одлучиш нема да згрешиш. Јас пиев Прегнакер, а и другите што ги спомена доста рингерајки имаат пишано дека ги користеле и се задоволни.
Мамички ај ве молам за некој предлог!Сега сум 13 недела бремена и докторот ми препиша pregnazon со омега3 да пијам,ама некако многу скапички ми се 980 ден.дајте некој предлог за витамини што сте задоволни и се добри.Инаку во првата бременост пиев мамавит ама некако не ми делуваа добро имав мачнини.
Мамички ај ве молам за некој предлог!Сега сум 13 недела бремена и докторот ми препиша pregnazon со омега3 да пијам,ама некако многу скапички ми се 980 ден.дајте некој предлог за витамини што сте задоволни и се добри.Инаку во првата бременост пиев мамавит ама некако не ми делуваа добро имав мачнини.
Мамичка26 и јас како тебе од истите(финансиски)причини,ги заобиколив Прегназон+омега3,и на своја рака си зедов Витрум Пренатал 450ден.и супер ми делуваа.Додека во првата бременост пиев Дуовит(обични витамини) Јас мислам дека во последно време некои мултивитамини се искомерцијализирани,и затоа тие повеќе се форсираат,а сите го имаат истото својство.Затоа одбери си тоа што ти одговара на џебот без грижа на совест,најважно е сепак да си се храниш здраво
Јас ги користам мамавит, плус во третово тромесечие си вклучив омега 3 посебно по препорака на матичниот. Во првата бременост и мене ми се лошеше од мултивитамините, ама јас ги пиев насабајле. Сега ги пијам навечер и добро ги поднесувам.
< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 8.4.2014 8:21:13 >
Јас сум со Огестан, баш поради моментот финансии и комерцијализација на одредени фирми. За првиот триместар ми рече матичната Фемибион 1 да пијам, јас си пиев само фолна. Сега за 2ро тромесечие ми препорачаа или Прегназон или Прегнакер со омега, ама прескапи ми се, па зедов Огестан.
Ги земав денес Natural Wealth Prenatal.Имал некој искуство со овие таблети?Ми ги препорача таа во аптека биле комплетно на природна база
Мамичка26 до сега не сум ги сретнала овие мултивитамини,најверојатно се некои нови на пазарот.Како и да е доколку ти одговараат слободно земај си ги.Но дека се на природна база како што ти кажала апотекарката не верувам,бидејќи сите витамини што ги земаме како суплементи немаат никаква друга природна база освен што се синтетички добиени .Природни витамини можеш да внесиш преку овошје и зеленчук
< Поракaта ја уредил deluxe RR -- 8.4.2014 23:48:24 >
Во мојата прва бременост пиев витамини Прегнакер после 4 месец нели, ме тераа многу на јадење,за оваа втора бременост 3 месеци пред да забременам пиев Огестан и сеуште ги пијам , 5 недела сум сега,немам никакви мачнини ,потешкотии, предпоставувам дека е од Огестанот,зашто во првата бременост повраќав првите 3 месеци,се чувствував исцрпено ,а тогаш пиев само тифол до 13 недела.Така да и јас сум задоволна од Огестанот,браво за мојата матична што ми ги препорача
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.