mila 3 -> RE: Воспаление на уво (18.8.2012 22:39:49)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko Mila 3, znam za sto mi zboruvas. Nas taka do sega ni se ima sluceno nekolku pati, mislam da ni pukne tapanceto. Imam sreka sto drugarka mi bese na specijalizacija na ORL pa me nosese ona kaj Jekic. Koga ja imase operacijata nisto ne bese razlicno od drugite pati. Ednostavno ja pregledaa, rekoa deka i e spusten gorniot zid i deka ako odma ne se intervenira za nekolku saati moze da napravi meningit. Potoa ni stavija ventilacioni cevcinja vo usite i pak se vospaluvaa ama ne gnoeja.. Pa posle pri edna infekcija koja bese mn silna i ispadnaa cevcinjata. A be maki i tret krajnik izcadivme demek toa e pricinata i pak nisto, posle toa imavme pak uste 3-4 perforiranja so gnoenja. Eve sega letovo e ok ama imame specijalni cepcinja za usi koga se banja da ne i vleguva voda. So strav ja cekam esenta, nie imame 5,5 god i od septemvri sme prvace, a prva infekcija na uvo imavme na 6 meseci..... lele mmbusko sto zboris[sm=smiley13.gif] pa kolku pati vi se slucilo ova? a odese vo gradinka? i sakas da kazes deka ne ja znaat pricinata? kaj nas e definitivno od nosot, sto se zatne znam sto me ceka posle, i toa koga ke ni se zatne toa tarae najmalku 2 nedeli i taman ke ni pomine malku nosot i glegam deka uvoto e vosplaeno.i jas do nosam kaj Jekic, toj mi rece deka trubata sto gi povrzuva nosot i uvoto kaj nas e posiroka i dodeka ne porasne da se iskrivi taa malku ke ni pravi problem(zasto kaj bebinjata taa bila horinzotalno postavena). prvite 2 pati lezevme na klinika po 1 nedela vo ist mesec zatoa sto infekcijata ni se prenese od edno na drugo uvo, tamu ne lecese Gogusevski. go proverivme i tretiot krajnik, togas bese se vored, na esen ke ni go pregleda pak pa ke vidime. A cepcinjta za uvce pri banjanje od kade vi se? po preporaka gi kupivte, mora da se stavaat, zasto do sega nisto takvo ne mi rekle. lele me da faka strav[sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|