biljanapnv -> RE: Алерго тест (24.3.2012 22:50:01)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Sandric ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR Син ми окапа во болница со пневмонии и до 41 степен температура од такви муабети на доктори дека е мал за алерготестови, за на крај преку Тихо Матевски на времето, да го однесам кај Ежова дирекно во трудова медицина и да му најдат потежок вид на алергија на млеко и млечни производи, пченично брашно и белка од јајце. И тоа не носе тече не знам што.... за два саати 40 температура и оп - пневмонија. Детето не знаеше кај е... Топче, алерготест преку крв се прави секаде во светот на мали деца. Во трудова медицина беше 150 ден со плаво картонче, а во неуромедика беше 2000 денари. Сега можеби е поскапо во неуромедика ама да сме на чисто, го прави Ежова а во врска со алергиите стручноста не може да и се оспори. Од тогаш пројде време, син ми е сега добар, ние контролирано му дававме млечни производи, затоа што не советуваа дека ако ги исфрлиме тотално, секогаш ќе развива алергија кога ќе дојде во контакт со нив. Инаку се утепавме пиење лоратадин, летизенот не му делуваше, инхалирање фликсотида, и фликсоназа во нос. Никогаш повеќе не разви пневмонија. А и сега пазам со млекото.. уште ми е шубе да му дадам млеко со сирење во комбинација или и јајца ист ден. Jas kolku sto znam alergija ne predizvikuva pokacuvanje na temperatura... е па не било баш така. Затоа што лоратадин не треба да симнува температура, ама на син ми му симнуваше. Алергија е неправилна и бурна реакција на имуниот систем, а реакциите не мора да се баш според книга, затоа што никој со сигурност не може да знае како може да изреагира. Има најчести алергиски реакции, ама секој поупатен и помодерен доктор и не толку суетен ќе ти каже дека не може со сигурност да се знае како организмот точно ќе изреагира. Има најчести реакции, ама има и ретки а кога е имуниот систем во прашање и не толку познати. Чист пример е лупусот. Viktori se slozuvam so tebe i jas go imam istoto iskustvo so sin mi.Go lecea od zapalenie cel mesec,eden kup inekciii,pancef,sumamed,imunitetot mu padna na nula,temperatura 40,ne ostavaa vo bolnica i na nasa odgovornost ne otidovme vo bolnica go odnesovme vo kozle.Tamu se utvrdi deka deteto ima alergija na polen i sega so soodvetna terapija e super.Kojznae sto ke se slucese da ne go odnesovme vo kozle,so cela taa terapija sto ja primase i sreka sto ne ostanavme vo bolnica i tamu da go izbuckaat deteto so infuziiii.pozzz
|
|
|
|