mis. -> RE: Месо (30.9.2009 12:43:56)
|
Постовите се преместени од форумот Дете од темата Месо секој ден??? ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica Ние му даваме на Дамјан месо секој ден.И тоа наизменично пилешко и телешко.Некогаш преку еден ден ако има риба наместо месо. како е кај вас? ИЗВОРНА ПОРАКА: mami ај едно прашање- а вие јадете месо секој ден? тргнувам од мене- јас не сакам месо секој ден, па не му давам ни на Лука секој ден...Можеби сум и без врска бидејќи јадам само пилешко па и нему му спремам само тоа или мелено во вид на ќофтиња или мусака,а онака телешко има јадено ама не му е по ќеф,а свинско нема пробано онака чисто ИЗВОРНА ПОРАКА: Bile po voveduvanjeto na taa namirnica mislam na mesto i jas davav cesto skoro sekoj den meso se do 2 godini. Potoa ppocnav da ja hranam so se sto jademe nie i znaci koga imame meso za rucek jademe site koga nemam ne gotvam za nea specijalno. ИЗВОРНА ПОРАКА: jovanka I nie skoro sekoj den i toa telesko 4-5 pati 1 pilesko i ednas jajce kako zamena na meso no ne go obozava bas mnogu. So riba se uste ne sme pocnale iako za dva dena ke polni 10 meseci bidejki se preporacuva vnesot na riba pomegu 10-12 meseci. Ajde koj ima iskustvo okolu vnesot na ribata vo ishranata neka pise a moze i nekoj interesen recept. ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica Ние сме месари и скоро секој ден месо се јаде.Јас имам зборено со педијатар кој многу го почитувам и по негова препорака давам секој ден месо на детето.Ако случајно не јадеме месо тогаш само мевце му варам посебно а кога го блендирам ставам од нашето јадење + неговото мевце.Телешко јаде а и свинско има пробано ама тоа е веќе друга тема.Дури и ако јадеме грав за ручек во него има ребренца пушени и Дамјан лиже прсти. ИЗВОРНА ПОРАКА: mami абе уште му пасираш???ајде нека џвака таму, за џабе ли има заби ние и не сме толку месари, па може и затоа не му давам, ама па мака мие секој ден да му давам месо, некако ми е без врска ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica Па сигурно не му правам мазна марија но го пуштам во блендер само за да се изедначи смесата.Телешкото месо за разлика од пилешкото е потврдо, не може туку така да го џвака!Инаку кога е разварено доста тогаш и со виљушка го гмечам.Одамна џвака сам. ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29 heheh za maznata marija.. Marko ne jade meso sekoj den kako sto ne jadam i jas.ovde delam isto mislenje so mami, da ne se povtoruvam ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка Мислам дека не е добро да се дава месо секој ден. Ниту јас на Марио сум му давала, ниту пак на мојата внука и даваат. Има многу, многу похранливи материи од месо. Ниту ние не јадеме секој ден, па не дете кои штотуку навршило една година. ИЗВОРНА ПОРАКА: Боцко да не испадне ко договорено, ама ни ние на стефан месо не му даваме секој ден. ни како бебе. пред се затоа што ни ние немаме навика.
|
|
|
|