Yummy Mammy
|
Ajde i jas ednas da vi dojdam na terasava, se samo ve dzirkam niz prozorce Sreken rodenden i od mene, se najubavo! Jas maka macam so detevo, imase sipanici, pa se razbole, i eve ja uste po doma, zbesnuva... lele mori majko... koga se doma jas mislam veke ne znaat kako polosi da bidat. Sto i da kazes vika: ne, ne sakam, ne moze, nejkum, neeee... vcera i vikam: sakas sladoled? i imas odma: Ne! Aaaa, da, da, sakam! Deneska e tolku losa sto i rekov deka e kazneta i nema da izleze nadvor, i luge tolku vristese i se derese, onaka so sila, od grlo... a be glavata mi ja pukna i uste poveke me iznervira... i eve ja sega sednala pred tv i gleda crtani... znam deka i toa ne e resenie, ama nemam poveke sila da ja slusam i da se raspravam so nea. Uf, a tolku ubavo ke si pominevme nadvor, ama ke moram da izdrzam do kraj, pa se nadevam utre ke se sekava na kaznata, i nema taka da pravi. Ama ne sum bas sigurna, zasto ednas isto vaka izvodese i se vleckase, i samo sto otvoriv vrata zavrna. I togas mi se derese, vristese, ko jas da go pustam dozdot so crevo, i jas i objasniv deka sledniot pat ako ne se vlecka i ako me slusa, nema da zavrne, i ke ima vreme da si igra, ama toa ne ja drzese dolgo. Kako vie gi kaznuvate vasite deca? Sto se prai so dete sto go mavnalo zuta minuta? (Samo ne mi kazuvajte razgovor, ponekogas toa ne deluva, tolku e vozbudena sto niti moze niti saka da slusa)