kikicka -> RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете? (24.12.2012 12:43:39)
|
Точно мацо, па и ние возрасните на ладен воздух се мрсолавиме и поткашлуваме, и тоа со брисевите ми е стварно глупа работа. Неможе цело време детето да го носиш на брисеви ако малку му се растекол носот и ајде бактерија е ! И тоа е траума за детето. Јас никогаш до сега не сум ја однесила нити пак тука бараат брис од нос! Имав прочитано коментар од мајка на фб групата , ради сигурност си го носелаа таа на брис!?? [sm=smiley13.gif] оф топик сум! Е сега онтопик, Л веќе пие витамини и минерали плус уље од бакалар чисто , и супер го прифати , на почеток се мрштеше нормално гадно е чисто омега без вкус , ама сега кога ке речаам 1,2,3 и готово , таа сама ми ја влече лажицата за да испие ! овие сирупчиња за имунитет ги пиеше и претходно еднаш и смени и не и пасираше па пак си порачав од истоте, малку се солени на цена ама кога и одговараат зошто да не, покрај добрата исхрана нормално, зошто џабе се тогаш овие додатоци за имунитет кога исхранате не е добра. ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR И мрсулавите деца кога се дома чувани не се мрсулави, но кога повторно ќе почнат да одат во градинка се размрсулавуваат. Не е секогаш од бактерија тоа или од болест, не сте помислиле дека се размрсулавуваат од настинка, од тоа што секое утро на -5 степени само што станато дете од спиење се носи во градинка?!? Моментално ќерка ми не оди во градинка, м од мрсули нема, ниту кашла, но ги очекувам да се појават сл недела кога ќе почне пак да оди во градинка. Едноставно е, загреано дете од кревет го стануваме, го облекуваме, го носиме така загреано одма во градинка, го фаќа ладен воздух од сабајле и нормално е да настине. Кој сака нека си го чува детето во стаклено ѕвоно дома, па кога ќе тргне тоа детењ во градинка пак низ истото ќе си поминувате.
|
|
|
|