Mihaela 2010 -> RE: Мени во детските градинки (7.10.2014 13:14:10)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany ....... ако имаат овошје, нема банана на секое дете, туку мислам една банана оди на 2-3 деца и така. Ама добро, оброците им се блиску, па затоа се по малку. Е со ова ме потсети, и кај нас исто прават, ако има банана им ги делат на половина, и кој сака уште му даваат. Ама најверојатно со се исто прават - пред некој ден и давав на М нешто да јаде после градинка, а таа ми вели: „Ама јадев, знаеш колку многу? Две половина кифли каснав!!!“ И нејзе тоа и изгледа многу, бидејќи првото си го изела, па побарала и второ, а всушност тоа е целата ужинка, само што им го делат зошто може сите дечиња не јадат толку, па ако ја отворат бананата цела, а некое изеде пола, ќе треба другото да го фрлат. E kaj nas pak ne delat tuku im davaat celo,primer cela banana,cela blaga krofna ili cel sirenjak Vo odnos na dorucekot,primer koga imaat przeni lepcinja,ili lepce so nesto namackano,im davaat po polovinki kriski,taka im se iseceni,pa ete i jas koga ke ja prasam M kolku lepcinja izede ona mi vika dve,sto znaci dve polovinki odnosno cela kriska..
|
|
|
|