niki -> RE: Кога да се пробушат ушињата за обетки? (16.10.2012 23:04:42)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR Жени, ептен сте претерале со темава. Едвај исчитав се. За едни обетчиња сте наполниле две страни, па зарем е побезбедно да ги дупнат сами, и тоа да го направат - како што имав јас случаи од мои другарки - сами со медицински игли, си редеа по пет обетки на едно уво. Значи и сами да одлучат дека сакаат обетки, не значи дека ќе биде тоа безбедно направено. А ако одлучи некој да става обетки на бебе, и ако внимава на безбедност, а не на естетика, има бебешки обетки, што и да сакаш не можеш да го закачиш или да го тргнеш. a zosto mislis deka sami ke go pravat toa? koga sama ke odluci deka saka ke mi se obrati mene i ke ja odnesam na zlatar da i dupne onolku dupki kolku ke saka, no ke znae deka moze ke ja zaboli i toa ke go ima vo predvid, pa ako slucajno se premisli posle prvata ke si odime so edna dupka, ako i se dopadne ke dupneme 10 ako saka, togas koga ke saka, onolku kolku ke saka so kerka mi ova veke se imame dogovoreno i toa e kaj nas mozno ima skoro 6 godini, ne e zabraneto, ostaveno e sama da odluci bidejki nie ne smetame deka e toa tolku vazno da mora da se sluci dur si bebe i poim nemas od nisto ne mislam deka e i sega vreme bidejki pred nedela dena 10 minuti placese od sto ja zabolea vakcinite, no toa mora, obetki ne mora vazno e deka moze i deka ke i bide ispolneto koga ke pobara i toa i e kazano i jas sum sigurna deka ke bide taka kako sto pisuvam zatoa sto veke imam doverba vo svoeto dete razlikata vo godini megu moeto i vasite deca mi dozvoluva da mislam poinaku od vas i da bidam sigurna vo toa sto go tvrdam, ne sum podobra majka, samo imam postaro dete i nekoi dilemi porano gi imam reseno
|
|
|
|