Andriance -> RE: Прва нова храна на бебето II (21.6.2012 18:13:16)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak Женски кажете ми што од зеленчукови кашички дома подготвени можам да замрзнувам. За компирот знам не се замрзнува и блитва сигурно, а другото на пр. грашок, морков, карфиол, брокула, тиквица, ориз (најчесто тоа и спремам) може ли? За две недели кога ќе одиме на одмор би сакала да имам нешто веќе спремно, да не влечкам таму 300 чуда. И башка имам од Бејби булетот многу убави калапчиња за замрзнување, да си ги наполнам да ги пробам Елена јас не би носела подготвени од дома кашички на овие температури.Можеш да земеш овошје зеленчук па таму да и смушкаш набрзинка или готови да купиш.Јас готови носев и раат си бев,на неколку пати му варев насабјле,јаболче,праска... а зеленчукови со мевце иклучиво теглички.За вечера му правев медолино,8 житарки,корнфлекс со млекце и поминавме некако.. Нате абе зборот ми беше општо што може а што не, и како за по дома, да не мора баш на овие температури секој ден да варам нешто за по еден оброк. А за купечки овошни да, ама зеленчуковите не ги преферирам баш. Абе ти може не ги преферираш, ама па од тука спремно на овие температри да носиш месо?? еве ја ќе ти кажам..јас не носев а тие што беа со нас носеа...месото за ништо не го биваше..истото мевце дома се блендира супер и е поинакво на вкус..како што не фатија нас гужви па да утепате едно 7 саати пат до грција ја не би... а башка не ќе даваш 4 пати телешко....а за еднаш не мкнам фала...имав од тегла пилешко и мисиркино...ми дадоа телешко и за ништо не го бидуваше и пак дадов тегла...а и Андреј домашните секако повеќе ми ги јаде додека овошните, ја сите му ги спремав таму
|
|
|
|