Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Прва нова храна на бебето II 29.5.2014 12:29:05
Ilina87
Моето добро го прифати киселото млеко, ама малку му ставам по една лажичка и досега немало никаква реакција. И ние одиме постепено , уште немаме глутен воведено и затоа не знам со што да го комбинирам јогуртот.
RE: Прва нова храна на бебето II 30.5.2014 23:49:36
Moonglow
Мојов мал (1 година има), обожава кисело млеко и јогурт, ама никако во комбинација со палента. И ние одиме доста постепено, плус причина е што имаме семејна историја со атопичен дерматит.
RE: Прва нова храна на бебето II 31.5.2014 12:46:28
Melanija RR
Ilina87 јас дадов глутен на 8 месеци 8Жита на Нестле одлично ги прифати ,а исто и гризот.Сега од задуре пробуваме палента.На преходнава страна имам пишувано и што ме советуваа рингерајките Во право си подобро палента со кисело млекце.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 31.5.2014 12:51:08 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Прва нова храна на бебето II 31.5.2014 13:57:44
Ilina87
Melanija, се мислам за тие житарици на Nestle, редно е да пробаме глутен. Долго му одлагам, но имаме алергични на глутен во семејството и многу се плашам, а гледам веќе кашичките не му држат ситост. Инаку за дерматитот некако се подобри состојбата, поздрав :)
RE: Прва нова храна на бебето II 11.6.2014 19:21:16
Melanija RR
Веќе втор пат палента со кисело млеко несака ова е прво нешто што одбива ќе касне неколку лажички и после вика ,се мршти, се тресе како кисело.Веројатно киселото млеко му дава киселост и несака.ставив и путер и пак ништо.Да пробам трет пат само палента или некоја идеја со што друго да му ја направам,јогурт или нешто друго?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Прва нова храна на бебето II 11.6.2014 20:06:37
Melanija RR
sandriana RR предлог за намаз?А може било кое кравјо сирење,досега немам дадено
RE: Прва нова храна на бебето II 11.6.2014 20:15:40
sandriana RR
Сирење обично, старо, ама отсолено, бар измиено под вода...а намаз млечен - или АБЦ, или има и вкусни на Збрегов, и овој новиот на Здравје - Маза се вика.
RE: Прва нова храна на бебето II 11.6.2014 21:47:11
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Веќе втор пат палента со кисело млеко несака ова е прво нешто што одбива ќе касне неколку лажички и после вика ,се мршти, се тресе како кисело.Веројатно киселото млеко му дава киселост и несака.ставив и путер и пак ништо.Да пробам трет пат само палента или некоја идеја со што друго да му ја направам,јогурт или нешто друго?
И мене палентата не ми ја јади со јогурт и со намаз имам пробано и не сака и јас и ставам банана и така ја јади, пробај
RE: Прва нова храна на бебето II 11.6.2014 21:52:50
Melanija RR
Банана?Хм мислев на солена варијанта зошто знае да зеза на зеленчук а двапати јаде благо. Намазиве за таа возраст (секако малку ) се значи ок ,незнаев учам учам полека Ќе пробам ако не со јогурт и АБЦ Фала ви
RE: Прва нова храна на бебето II 11.6.2014 23:40:40
deluxe
Меланија и јас пробував со таа палентата 300 рецепти,ваква,таква ама кога не сака,не сака и на крај баталив.Едноставно се грози како што кажуваш,и не ми се ризикува се да поврати.Наместо палента,јас му варам ситни макарончиња и му правама сос од домати, лукче и рендано сиренце мммх...хмм прсти лиже Солидна замена за палента
< Поракaта ја уредил deluxe RR -- 11.6.2014 23:42:34 >
RE: Прва нова храна на бебето II 11.6.2014 23:53:47
Melanija RR
deluxe RR значи не е необично ,уствари ни јас не сакам уште од градинка, и викам сега покрај него ќе пробам аха како не ма сирење ,кисело млеко не ми иде Заменава ти е добра ах ќе пишам во соодветна тема за маки за јадење само ептен изблендирано
RE: Прва нова храна на бебето II 12.6.2014 0:04:17
Defne90 RR
Нам палентата ни е омилено јадење и најчесто ја јадеме со павлака и со малку путер.Или пак ако не му ставам павлака му ставам топено сирење или абц намаз.Ја сака во секоја комбинација.Делукс навистина супер рецепт,ќе го пробам баш утре да го направам да видам дали ќе му се допадне на малиот.
RE: Прва нова храна на бебето II 12.6.2014 8:30:51
princessa
И на ќерка ми и на сим ни омилено јадење им е. Јас ја варам со млеко а после тоа ставаме сиренце. Ќерка ми повеќе ја сака варена со вода па после си става јогурт и сирење.
RE: Прва нова храна на бебето II 12.6.2014 10:48:52
deluxe
deluxe RR значи не е необично ,уствари ни јас не сакам уште од градинка, и викам сега покрај него ќе пробам аха како не ма сирење ,кисело млеко не ми иде Заменава ти е добра ах ќе пишам во соодветна тема за маки за јадење само ептен изблендирано
Ista sum I jas,me ja sakam palentata,kako sapun mi izgleda Probajte ja zamenata,recept naknadno ke ti pisam
RE: Прва нова храна на бебето II 14.6.2014 22:58:19
Melanija RR
Бидејќи нема тема за сите млечни производи ќе прашам овде зошто е пак за нова храна
Кое сирење за почеток?Дома јадеме на президент,бимилк сега пробавме и на екошарк, знам дека треба да се отсоли но дали вакви сирења се во ред за почеток.Исто прашање т.е. мислење за други млечни производи како урда, видови на намази (погоре се спомна АБЦ намазот) ... итн
RE: Прва нова храна на бебето II 16.6.2014 10:29:46
Felly RR
Најмногу го препорачуваат АБЦ крем сир бидејќи не содржи конзерванси, во составот има само млеко, јогуртна култура и сол и е целосно природен производ(барем така пишува ). Јас од 6 месеци и ставав по малку во зеленчуковите кашички. За другите вакви намази не знам, треба да се провери составот.
RE: Прва нова храна на бебето II 16.6.2014 12:27:32
Dilina
Мамички јас да се пофалам тука дека на пријателка ќеркичката прв пат проба чоколадо од мене, а јас прецветав од среќа... мн се интересни кога ќе пробаат нешто ново. Инаку сонцето има 1ипол годинка, јаде скоро се. Сега за исхрана што смее и како смее незнам. Јас незнаев дека уште и нема дадено чоколадо и на секое видување и купував неколку животинско царство :D Па на крај и даде да проба, а јас врска немав дека сонцето нема пробано.
Но сепак касна малце како пиленце со тоа устичето и се насмеа и го тргна. А јас си се стопив од среќа дека од мене прво пробала чоколатце (највкусната раб. на светот) лелеле
Шо ќе правам со моено кога ќе му дадам прв пат било што? Ќе се убивам од среќа изгледа, или сега хормони ме маваат :D
RE: Прва нова храна на бебето II 16.6.2014 12:56:40
Melanija RR
Dilina велат ( и така и е ) дека кога детето си јаде мајката е најсреќна баш убаво си се разнежнила и ќе те читаме активно и на овие теми
Felly RR фала ти ќе пишам и во таа тема
RE: Прва нова храна на бебето II 19.6.2014 17:21:52
Melanija RR
Трета среќа за палентата успеа со АБЦ намазот Ја правев поретко и пак густо,па во блендер па додава вода на 2 пати за да дојде таман за да јаде ама вредеше целата процедура задутре пак
RE: Прва нова храна на бебето II 19.6.2014 20:25:51
sandriana RR
Трета среќа за палентата успеа со АБЦ намазот Ја правев поретко и пак густо,па во блендер па додава вода на 2 пати за да дојде таман за да јаде ама вредеше целата процедура задутре пак
Михаил, верував дека со намаз ќе прифати - најнеутрален е вкусот. И можеш да му додадеш и малку рендан домат, ако јаде, понатаму.
RE: Прва нова храна на бебето II 21.6.2014 21:22:54
Рингишпил
Ми треба совет од вас. За една недела ќе полни 6 месеци ама проблемот е со зеленчукот. Па од кога и дали чекавте полни 6 месеци за маслиново масло и кисело млеко? И дали некоја има користено хималајска сол за бебе и од кога ако користела. :)
< Поракaта ја уредил Рингишпил -- 21.6.2014 21:25:35 >
RE: Прва нова храна на бебето II 21.6.2014 22:00:19
Melanija RR
Рингишпил јас баш нема да сум од помош,синчето мое немаше проблем со што и да дадев ,ете малку за палентата и не го сака киселото млеко.Во 7 месец почнав на 2 дена да ставам малку путер (Мегле) и сеуште е така.Ако се работи за купечки пробај со домашни и обратно.Биди упорна и низ игра и песни.Ако пак одбива велат некои вкусови може да се неутрализираат.Пробај и со додавање на спанаќ или блитва.