Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Здраво, дечки јас ум во 21-ва недела и носам близнаци. Ке ми каже ли некој сто ке ми треба од опрема за близначиња или од се ова што е пишано да го помножам по два ?
Прво добредојде на Рингераја и имај пријатна дружба со нас Од опремата па и не мора баш све да биде х2, количка можеш една од тие што се за близнаци, креветче дефинитивно ќе биде х 2, можеш за почеток да купиш и еден релаксатор и едно столче(од тие што се 0+) па едното бебе да го ставиш во столче а другото во релаксатор. Не знам за друго, ај нека се изјасни некоја мамичка што има близнаци да каже што поточно од опрема таа користи и како ги употребува Ти посакувам убава и лесна бременост
ИЗВОРНА ПОРАКА: AneLav
Здраво, дечки јас ум во 21-ва недела и носам близнаци. Ке ми каже ли некој сто ке ми треба од опрема за близначиња или од се ова што е пишано да го помножам по два ?
Zdravo mamicki.......jas sum trudnica vo 18 nedela i mi treba mnoooogu pomos i informacii......se nadevam na vaseto iskustvo i soveti...megutoa ne sum od sk od pp sum i mi trebaat vasite instrukcii od sto se treba da kupam za domasni uslovi za setanje do sto se mi e potrebano za vo bolnic.isto taka mi treaab i soveti i nasoki za prodavnicite markite i brendovite zatoa sto sum vo plan vo februari da doagam sk za da kupam se sto mi e potrebno oona golemoto......golem pozzz i ve cekam za pomos i druzba.........mwa<3
epa najubavo fakjaj ja prvata strana na temava i gi imas site odgvorovi,iskustva,soveti islicnoo taka kje e najubavko
ИЗВОРНА ПОРАКА: peplaska88
Zdravo mamicki.......jas sum trudnica vo 18 nedela i mi treba mnoooogu pomos i informacii......se nadevam na vaset_o iskustvo i soveti...megutoa ne sum od sk od pp sum i mi trebaat vasite instrukcii od sto se treba da kupam za domasni uslovi za set_anje do sto se mi e potrebano za vo bolnic.isto taka mi treaab i soveti i nasoki za prodavnicite markite i brendovite zatoa sto sum vo plan vo februari da doagam sk za da kupam se sto mi e potrebno oona golemoto......golem pozzz i ve cekam za pomos i druzba.........mwa<3
Јас вака може е глупаво,...ама не знам кај да прашам...што се тоа портикли за бебиња, и каде да барам такво нешто??? за што служат? колку што разбрав требаат за бебињата кога ќе почнеле со дохрана???? плс хелп
Јас вака може е глупаво,...ама не знам кај да прашам...што се тоа портикли за бебиња, и каде да барам такво нешто??? за што служат? колку што разбрав требаат за бебињата кога ќе почнеле со дохрана???? плс хелп
Ана26, не знам од каде си слушнала ПОРТИКЛИ, нормално ќе се збуниш кога си имаме ние наш збор - ЛИГУВЧИЊА, ЛИГАВЧИЊА.
хахахаха,слатко си се изнасмеав самата на себе па да ме убиеш,немаше да ми текне .... фала ви рр-ки многу- ја решивме големата мистерија што ме мачеше неколку дена , а нејќев да прашувам во продавници да не ме гледаат на криво и да се обрукам
Zdravo dragi mamicki. Jas sum vo 33 nedela i vekje oddamna pocnav so kupuvanje na bebeski alistenca i drugi raboti. Imame bebski bodi golemina 50 ,56 so dolgi i kuci rakavcinja. Trenercinja , 2 jaknicinja . hulahopcinja, corapcinja i dr dr raboti . Detskata soba nie vekje poracana treba da ni stasa, (detsko kevetce , komoda , skafce , polica i reglace) Kolicka so transporter vekje si kupivme . Mislam deka povekjeto bitni raboti za pocetok gi imame , pa imame i malce vreme da se dokupi
zdr jas sum nova u forumot i sum 25 nedela sakam da prasam od koga moze da se kupuva za bebeto oti site mi vikat deka bilo rano
Pfff rano koga sakaš ti mila togaš, koga ke vidiš nešto ubavo i ke ti se prisaka kupi si go nemoj da go misliš mislam na obleka i sl. Jas se kaam što se kupuvav na kraj od bremenosta so golem stomak edvaj se dvižev i nemožev se da razgledam pa da odberam. Jas ti preporačuvam nekde posle 30 nedela poleka da počneš da si gledaš što kade ima i da si odbereš da ne čekaš do posleden moment. P.S: Dobredojde na rr
seto toa vored megutoa sakam jas da razgovaram da podelite so mene iskustva....i poveke da naucam....od razgovorot moze da izlezat nekoi raboti koi mozebi nema da mi bidat jasni.......a so citanjeto dodeka da procitam ke zaboravam...pozzz
Е,па јас не можам да ти помогнам и јас го имам истиот проблем како тебе и мене ми е прва бременост и тоа носам две бебиња, нешто запишав од претходниве муабети на форумот,ама изгледа и самите бебиња ќе не научат на тоа што плус ќе ни треба. Поздрав!
za toa sto treba da se nosi vo bolnica imate takva tema... A inaku za novorodence Vi trebaat postelnina,bodi,peleni ( svedski i tetra za sirok povoj ) vi trebaat spilhozni,corapcinja,hulahopcinja,peskircinja,kozemtika ( kupka,sampon,pomada,kapki votamin D 3,hidrogen za papoceto,gazicki za papoceto)nozicki za noktinja,cucla za sekoj slucaj,sisence,koritce za banjanje,nesto za presoblekuvanje ( se prodavaat materijali kako so musama od ednata strana ) maslo za mackanje posle banjane mmmmm ne mi teknuva sega uste sto....
peplaska88 a i ostanati idni i potencijalni mamicki, jas uste si go cuvam spisokot so raboti koga kupuvav za moeto bebence... samo malku izmenet,gi nema nepotrebnite rab,a sum dodala dr.sto e popotrebno. Moze ke vi se vidi dolg..:)) no veruvajte mene 99% od rabotive mi koristea i seuste gi koristam Maksimalno!!! Moze nesto ke si isflite ili dodadete no sepak se nadevam deka barem malku ke vi pomogne vo odlukite za kupuvanje, zasto znam kolku e macen procesot dur sfatis sto sve treba za edno . Eve go spisokot:
- 3 бенкици на преклоп- - 3 ѕивриња - 3-4 baby капчиња – - 3-4 пара ракавички - 5-6 шпикозни со ракавчиња (3 pomal, 3 pogolem broj) - 5-6 боди со кратки ракавчиња (3 pomal, 3 pogolem broj) - 5-6 боди со долги ракавчиња (3 pomal, 3 pogolem broj) - 5-6 боди без ракавчиња(3 pomal, 3 pogolem broj) - 10-тина пара чорапчиња - 2 постелнини комплет (+jорган, бебешко перниче) + 2-3 навлаки за перници - непропустлив чаршав со гума (за кревет) -непропустлив пешкир (за пресоблекување) - 10-тина тетра пелени -за секој ден -тетра, шведски-за широк повој) - големи и мали пешкири/бањарка - фротирни пижами - 1комплет за од болница - лигавчиња -кебенце-плик, подебелко и потенка прекривка -надчорапчиња - топлинки - реквизити за зима - вреќа за спиење - грицкалка за нокти - аспиратор за носе по потреба -термометар за собна темп, зљ во вода, и топлломер - чај за грчеви - обични стапчиња и стапчиња со заштита за уши - ламба за соба - корпа за прљави алишта - легенче за перење бебешки алишта - за папоче-бивацин, гази, алкохол - бебешка козметика комплет (kupka, mleko, pavlovi~eva, pudra, maslo, vl.maramici….) - цуцла лажалка(so kutija i lan~e), шишенце за вода чај, силик.лажиче(za lekovi i sl.), - четка за коса - торба за пелени - термос за шише - када за бањање со подлога -бокал за превривање вода
Леле срцка си, фала ти. Само јас носам близнаци облеката и шишињата и цуцлите ќе морам пута два да ги купувам. А другите работи сигурно ќе може заеднички да им бидат. Уште од сега ме фаќа паника. Фала ти многу ни помагаш.
peplaska88 a i ostanati idni i potencijalni mamicki, jas uste si go cuvam spisokot so raboti koga kupuvav za moeto bebence... samo malku izmenet,gi nema nepotrebnite rab,a sum dodala dr.sto e popotrebno. Moze ke vi se vidi dolg..:)) no veruvajte mene 99% od rabotive mi koristea i seuste gi koristam Maksimalno!!! Moze nesto ke si isflite ili dodadete no sepak se nadevam deka barem malku ke vi pomogne vo odlukite za kupuvanje, zasto znam kolku e macen procesot dur sfatis sto sve treba za edno . Eve go spisokot:
- 3 бенкици на преклоп- - 3 ѕивриња - 3-4 baby капчиња – - 3-4 пара ракавички - 5-6 шпикозни со ракавчиња (3 pomal, 3 pogolem broj) - 5-6 боди со кратки ракавчиња (3 pomal, 3 pogolem broj) - 5-6 боди со долги ракавчиња (3 pomal, 3 pogolem broj) - 5-6 боди без ракавчиња(3 pomal, 3 pogolem broj) - 10-тина пара чорапчиња - 2 постелнини комплет (+jорган, бебешко перниче) + 2-3 навлаки за перници - непропустлив чаршав со гума (за кревет) -непропустлив пешкир (за пресоблекување) - 10-тина тетра пелени -за секој ден -тетра, шведски-за широк повој) - големи и мали пешкири/бањарка - фротирни пижами - 1комплет за од болница - лигавчиња -кебенце-плик, подебелко и потенка прекривка -надчорапчиња - топлинки - реквизити за зима - вреќа за спиење - грицкалка за нокти - аспиратор за носе по потреба -термометар за собна темп, зљ во вода, и топлломер - чај за грчеви - обични стапчиња и стапчиња со заштита за уши - ламба за соба - корпа за прљави алишта - легенче за перење бебешки алишта - за папоче-бивацин, гази, алкохол - бебешка козметика комплет (kupka, mleko, pavlovi~eva, pudra, maslo, vl.maramici….) - цуцла лажалка(so kutija i lan~e), шишенце за вода чај, силик.лажиче(za lekovi i sl.), - четка за коса - торба за пелени - термос за шише - када за бањање со подлога -бокал за превривање вода
jas na ovoj spsok b dodala i vaga za merenje dali bebeto napreduva za da ne moras sekoja nedela po ova ladno vreem da trcas na doktor, a posebno i za tie so pomala rodilna tezina i uste nesto ne mi e jasno bvacin i gazi i alkohol za papoceto li vi trebat? ova e potrebno samo ako ne e vo red nesto so zarasnuvanje na padnatoto papoce najdobro e da se drzi suvo bez nisto posle banjaje dobro da se isusi so krpa ili banjarka jas taka pravev i na anastasija i padna papoceto na 6 den po raganjeto, apotoa 2-3 dena go mackav so vitaminskata krema na bekutan i se spadna vo najdobar red a ne ke e loso vo ovoj spisok da se dodade i pumpa za izmolzuvanje veruvajte potrebna e i mast a ranicki na bradavicite bidejki vednas ke vi treba jas koristev pantexol i za 2 dena mi pominaa kapki za noseto na bausot bidejki sgurno e zagazete kako nie i po moznost morska sol za koga ke go banjate za da se otpusuva nosteto ovie raboti jas ne g sretnav nikade na nikavi spiskovi ama mene uste vednas m trebaa pa sekoj den o 1 ili 2 pati mm trcase do apteka
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.