AnnaMolly RR -> RE: Опрема за новороденче (6.6.2013 12:00:34)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981 Ke imam epten letno bebe pa me interesira dali poveke ke mi bidat potrebni bodi so kratki rakavi ili onie na breteli ( preramki:) ..? Isto me interesira , kako se oblaka bebeto sred leto doma, samo po bodi i corapcinja ili i nesto plus? Ako zemam spilhozni, treba da se letni u smisol so kratki rakavi gore i kratki nogavici dole? Ke mi bide li potrebno da imam i nekoi maicki so kratki rakavi i bermudi, ustvari kolku od toa ke mi bide iskoristeno..? Prvoto dete mi bese zimsko bebe , za ova sega panika me faka dali ke mu gi potrefam alistencata, nejkam da zabegam so kupuvanje sakam samo najneophodnoto. Pozdravce do majkite sto cekaat bebenca vo juni/ juli ! Срцка, Филип е во јуни роден (на 13 поточно). Јас веќе од 1 јули го облекував само по боди со прерамки или сократки, надолу голи ноџиња и реееетко кога облекував чорапчиња. Купи си повеќе работи со кратки и на прерамки, не толку со долги. ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR Времето си лета па редно е да се купува на големо [sm=smiley36.gif]Имам доста прашања [sm=smiley1.gif] 18. Подлога за душек, онаква пластифицирана, да не пропушта, ја ставаш под постелнината *Ова ми е јасно ама дали е само подлога и одозгора оди постелнината,или е како чаршав и се прицврстува, каде ја има и одприлика цена *Ова со броевите ми е збунка ,од 52 до 62 би дошло 1ца односно од 0-3месеци,а од 62 до колку би било 2ка односно од 3до6месеци?Негде се бројчињата во сантими 52,56 ,негде единечни ,негде 0-3 0-6.Дајте совет дали за до 40 дена да земам само од 0-3 месеци па после зависно како расте да купувам накнадно. Краен термин 23 август [sm=nosecka.gif] Меланија, купи си облека за 3-6 месеци, немој многу за 0-3 зашто за некоја недела веќе ќе и омалат. А овие ако се поголемки, барем подолго ќе ги носи. Подлогата е најобична подлога што е од едната страна најлон, од другата памук. Се продаваат во Зегин единечно, по 13-15 денари парче. Мада јас вакви не сум користела за бебе, туку кога се одвикнувавме од пелени. Се става под чаршафчето. Се продаваат и со Кан бебе пелени, гратис се со големо пакување. Инаку, големи се колку една тетра пелена од прилика.
|
|
|
|